17 Ekim 2012, Çarşamba 13:49:31

KENDİNİ İSPAT ETMİŞ BİR İHA MOTORUMUZ OLACAK!

Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Akın Duman, "Ürettiğimiz İnsansız Hava Aracı (İHA) motorlarının testlerinin ve sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması için 7-8 aylık bir süreç var. Bu süreçte kendini tamamen kanıtlamış, ispat etmiş bir İHA motorumuz olacak" dedi.
  • Hat bakım teknisyeniyim,,bana göre yapılan modeller basit şeyler değil 30 bin feet ve 20 saat 250 km menzil ve yüksek çözünürlük diyor anka şuan 20 bin feet de yolcu uçaları seyir halinde 30 binde uçar bu teknolojiyi yapan birkaç ülke var soran araştırsın,,,laf olsun diye yaparsın ama maliyetli, güvensiz bir uçak olur ozaman....kolay iş değil....
  • TAI ile TEI arasındaki farkı bilmeyenlerin yorum yazması da komik oluyor. Amaç yorum değil askere saldırmak. Ne diyelim Allah ıslah etsin.
  • bu forumda ki kisiler uce ayrılı.. bir havacılıktan anlaryanlar ve calısanlar ugrasanlar emek verenler ki onlar pek yorum yapmaya zaman bulamazlar..ikinci gurup isinde gucundedir ve forumu takip eder ama arada yorum yazar digerlerine gulup gecer.. ucuncu gurupta havacılıgın h sinden anlamaz ama tai ye thy ye onura atlasa kısaca ucan kusa laf atar cunku butun gun yapacak hicbir isleri gucleri yoktur
  • süper bir yorum..tebrik ederim..işte şu meşhur tai bu işte...düdükü tencere üretimine geçsin artık yoksa daha çokk uçak yapacak diye bekler bizim millet...ama montajı süper yapar bizim tai..zaten başka işede yaramaz..ancak emekli askerlere oyalanma yeri olur o kadar
  • Anka'dan haber var mı? Bu sene Ekim'de teslimat başlayacak deniyordu
  • Yaw bi bitmediniz tai misiniz nesiniz. Hani nerde ucaklar? Helikopter satinal ismini Atak koy, milli helikopter yaptim de. Insansiz ucagi kim yapti belli degil. Ucamiyorda zaten. Daha da uzerine silah takacagim diyorsunuz. Ucak 30.000 feete cikamiyor olsun TSK bunu 20.000 feetle kabul etsin diyorsunuz iki irtifa arasindaki meteorolojik farktan haberiniz yok. ZIU yapmissin yillar once o da ucmamis. Tuturmussunuz bir Hurkus, kaportayi yaptiniz zaten hazir ucak fiyatina motoru satin alip icine gomeceksiniz o bile ucmadi. F16 lari kasasindan cikartip montaj ettiniz teslimden evvel Savasan Sahin uretimi oldu. Ucaklarin bordo paneline iki elektronik cihaz tak ismi modernizasyon olsun. Yeterin ya, 4000 kisi semiriyor orada. Yaziklar olsun. Bu halk 50 sene sizi bekeyecek. 1980lerde kurulmussun askeri vesayetle, olmus 30!! sene daha ucan bir sey yok. Hala bu isler hemen olmaz diye ahkam kesiyorsunuz. Bu isler hemen olur ama boyle emekli pasalarin yonettigi ici torpilli dolu kurumlarla olmaz.

Duman, yaptığı açıklamada, Tusaş Motor Sanayii AŞ olarak havacılık alanında uçak motorları ve gaz türbinleri konusunda faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

TEI'nin üç ana faaliyet alanının bulunduğunu ifade eden Duman, "Bunlardan bir tanesi uçak motorlarına modüllü parça üretimi. Bu anlamda gerek askeri gerek ticari uçak motorlarına yüzbinlerce parça üretiyoruz. TEI bugün geldiği noktada gerçekten de dünya tarafından tanınan bir marka oldu. Bir kaç modülü hariç hemen hemen bir motorun tamamını üretecek kabiliyetteyiz" diye konuştu.


"Bugün geldiğimiz noktada 3 ayrı ürünümüz var"

Duman, insansız hava aracının (İHA) son dönemde dünyada çok sık konuşulan bir konu olduğunu ve öneminin artarak devam ettiğini bildirdi.

Son nesil savaş uçağı olan F-35'in insanlığın son savaş uçağı olacağının söylendiğini hatırlatan Duman, şöyle konuştu:

"Bizlerin ve ülkemizin gelecekteki teknolojilere yetişmek ve öne almak açısından çeşitli faaliyetleri yürütüyoruz. TEI olarak da yürütüyoruz. Tasarım bölümümüz ağırlıklı olarak bu konu üzerinden çalışıyor. Aslında bu faaliyetler yeni değil. 7-8 yıldır süren faaliyetler. Özellikle küçük çaplı insansız hava araçlarında çok önemli mesafeler kat ettik. Bugün geldiğimiz noktada 3 ayrı ürünümüz var. Biri turbo jet motor bu yaklaşık 50 libre gücünde, bir diğer versiyonu 90 libre gücünde, bir de bunun turboprop versiyonu var, bu da 50 beygirlik bir motor. Bunlara çeşitli insansız hava araçlarına örneğin hedef uçak olabilir veya gözetleme, keşif amaçlı olabilir. Bu tür platformlara güç verecek motorlar... Hatta geçtiğimiz hafta da başarılı uçuş testlerini gerçekleştirdik. Motorların uçuş testleri devam ediyor. Ürettiğimiz İHA motorlarının testlerinin ve sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması için 7-8 aylık bir süreç var. Bu süreçte kendini tamamen kanıtlamış, ispat etmiş bir İHA motorumuz olacak."

KENDİNİ İSPAT ETMİŞ BİR İHA MOTORUMUZ OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bana göre.... ~ 12 yıl önce
Hat bakım teknisyeniyim,,bana göre yapılan modeller basit şeyler değil 30 bin feet ve 20 saat 250 km menzil ve yüksek çözünürlük diyor anka şuan 20 bin feet de yolcu uçaları seyir halinde 30 binde uçar bu teknolojiyi yapan birkaç ülke var soran araştırsın,,,laf olsun diye yaparsın ama maliyetli, güvensiz bir uçak olur ozaman....kolay iş değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrubenize dayanarak ~ 12 yıl önce
Teknik tecrubenize dayanarak bu isin kac sene daha alacagini tahmin ediyorsunuz?
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
TAI ile TEI arasındaki farkı bilmeyenlerin yorum yazması da komik oluyor. Amaç yorum değil askere saldırmak. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keske ~ 12 yıl önce
bu forumda ki kisiler uce ayrılı.. bir havacılıktan anlaryanlar ve calısanlar ugrasanlar emek verenler ki onlar pek yorum yapmaya zaman bulamazlar..ikinci gurup isinde gucundedir ve forumu takip eder ama arada yorum yazar digerlerine gulup gecer.. ucuncu gurupta havacılıgın h sinden anlamaz ama tai ye thy ye onura atlasa kısaca ucan kusa laf atar cunku butun gun yapacak hicbir isleri gucleri yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi Bitmediniz a. yazana ~ 12 yıl önce
süper bir yorum..tebrik ederim..işte şu meşhur tai bu işte...düdükü tencere üretimine geçsin artık yoksa daha çokk uçak yapacak diye bekler bizim millet...ama montajı süper yapar bizim tai..zaten başka işede yaramaz..ancak emekli askerlere oyalanma yeri olur o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Onemli bir kitaptir: Ahmet Nuri Yuksel, Turkiye'de insansiz ucak aldatmacasi.
Anka ~ 12 yıl önce
Anka'dan haber var mı? Bu sene Ekim'de teslimat başlayacak deniyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi Bitmediniz a. ~ 12 yıl önce
Yaw bi bitmediniz tai misiniz nesiniz. Hani nerde ucaklar? Helikopter satinal ismini Atak koy, milli helikopter yaptim de. Insansiz ucagi kim yapti belli degil. Ucamiyorda zaten. Daha da uzerine silah takacagim diyorsunuz. Ucak 30.000 feete cikamiyor olsun TSK bunu 20.000 feetle kabul etsin diyorsunuz iki irtifa arasindaki meteorolojik farktan haberiniz yok. ZIU yapmissin yillar once o da ucmamis. Tuturmussunuz bir Hurkus, kaportayi yaptiniz zaten hazir ucak fiyatina motoru satin alip icine gomeceksiniz o bile ucmadi. F16 lari kasasindan cikartip montaj ettiniz teslimden evvel Savasan Sahin uretimi oldu. Ucaklarin bordo paneline iki elektronik cihaz tak ismi modernizasyon olsun. Yeterin ya, 4000 kisi semiriyor orada. Yaziklar olsun. Bu halk 50 sene sizi bekeyecek. 1980lerde kurulmussun askeri vesayetle, olmus 30!! sene daha ucan bir sey yok. Hala bu isler hemen olmaz diye ahkam kesiyorsunuz. Bu isler hemen olur ama boyle emekli pasalarin yonettigi ici torpilli dolu kurumlarla olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin ~ 12 yıl önce
sizin gibiler bir bitmedi. Elinde varsa ortaya cik ve memleketi kurtar birader.
hakliyiz tabi ~ 12 yıl önce
Bu memlekette kac TC vatandasi kendisi ucak yapip ucurdu haberin var mi senin? Biktik sizin gibilere para yedirmekten.
Size tamamen katılıyorum. ~ 12 yıl önce
1990 ların başında TAI yi incelemek için Koreliler gelmişti , adamlar o dönemde kendi KAI leri kurmuştu, şimdi kendi tasarımlarını yapıp uçuruyorlar! http://www.koreaaero.com a bakınız görün adamlar 20 yılda nereden nereye gelmişler. TAI, TEI, ASELSAN, HAVELSAN vs bunların başına yönetim kurullarına emekli generallerden atamalar durduğu yerlerine mühendisler alındığı zaman bu göz boyamalar kabak gibi ortaya çıkacaktır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000