18 Kasım 2009, Çarşamba 07:18:45

Kastamonu Havaalanı'nın kullanım süresi uzatıldı

Kastamonu İl Genel Meclisi yaptığı son toplantısında, Kastamonu Havaalanı ve İl Özel İdaresinde çalışan personelin durumları görüşüldü.

Toplantıda, Kastamonu Havaalanı'nın, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TUSAŞ), Vestel Savunma Sanayi A.Ş ve KALEBAYKAR (Kalekalıp-Baykar Makine Ortak Girişim) adlı savunma sanayi kuruluşlarına olan kullanım tahsisinin süresinin uzatılması kararı alındı.

Uzunyazı Havaalanı'nın kullanım tarihini 1 Ocak 2010 tarihine kadar uzattıklarını bildiren İl Genel Meclis Başkanı Erdal Başesgioğlu, havaalanının savunma sanayine kullandırılmasındaki en büyük amacın sivil havacılık olduğunu söyledi.

Savunma sanayinin Kastamonu'da insansız hava araçlarını denemeyi amaçladığını da söyleyen Başesgioğlu, 'Savunma sanayi Kastamonu'da bu faaliyetlere başladığı zaman, havaalanımızın pist, kule gibi birimlerinde de yenileme çalışmaları yapacak. Böylece Kastamonu Uzunyazı Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılmasında da büyük mesafe kat edilecek. Şu anda bu konu üzerinde karşılıklı görüşmeler devam ediyor' şeklinde konuştu.

Kastamonu Havaalanı'nın kullanım süresi uzatıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000