29 Haziran 2012, Cuma 11:09:44

İŞTE O HİKÂYE...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TAI tarafından tasarlanan 'Türk uçağı' Hürkuş, 28 Haziran 2012'de fabrikadan çıkartıldı...
  • TAI'den şimdi de ilk yerli çalı süpürgesini üretmesini bekliyoruz.
  • he he % 100 yerli üretim diye sallamaya devam...motor ve elektronik ekipmanlar yurtdışından ithal...gövde kt1 den kopya...gerçekten %100 yerli üretim :)) :)) :)) :))
  • "Bir Teyyarecinin Anıları, Vecihi Hürkuş-Yapı Kredi Yayınları" Hala piyasada var, kitapçılarda ve internette kitap satan sanal mağazalarda bulabilirsiniz.
  • Başlangıç için oldukça modern bir uçak gibi görünüyor. Fırlatma koltuğu bile dahil edilmiş. Bence çok önemli bir ayrıntı. 50- 60 sene geriden geldiğimiz doğru fakat günümüz teknolojisi artık eskisi gibi sır değil. Yeterli know how mevcut. Sadece riske girecek ve üretim yapacak babayiğit aranıyor. Ayrıca 1950 lere gelindiğinde nuri demirağın önü çoktan kesilmişti ve siparişler iptal edilerek uçak üretmesine engel olunmuştu. Vecihi Hürkuşta aynı şekilde. Hemen suçu DP ye atma uyanıklığını gösterip bu tarihi ayıp ve ihanetten sıyrılamazsınız.
  • Embraer'in Tucano'sunu görmüştüm yıllar önce, hayran kalmıştım. Şimdi bizde muadilini yaptık. Asker değilim ama parası ile de olsa bir gün bu uçakla uçmayı çok isterdim. Yapanların emeklerine sağlık. Devamı da gelir inşallah.
  • 1950 lerde uçak fabrikasını traktör fabrikasına çevirmişlerdi. Amerikan destekli DP iktidarı ülkenin sonunu hazırlamıştır. Aksine hareket etmiş olunsaydı şimdi kendi yolcu uçaklarımıza binerdik patates yetiştirmek yerine.
  • THK 1950lerde yerli ucak tasarlamis hatta Danimarkaya ihrac bile etmisti.Hurkusla kaybettigimiz essegimizi bulduk.Henuz yapilamayan sey yerli motor
  • Gayet güzel ve teferruatlı bir eğitim uçağı olmuş, yolu açık olsun. İlk etapta daha basit bir uçakla da başlanabilirdi, cessna 172 gibi, bunun motor seçimi ve sistemlerine bakılırsa oldukça pahalı bir uçak olmuştur. JAR 23 Avrupa Sertifikasyonu düşünülüyormuş, sivil müşteri var mı acaba? Yok ise, hiç Avrupa'ya para kaptırmaya değmez. Darısı çok motorlu ve jet uçağı projeleri ile gelir inşallah.
  • insanin tuyleri diken diken oluyor, belgesilinide izletin arkadaslar, bir pilot olarak bu ucakla icmayi okadar cok isterdim ki , bugunleride gorduk Allah'a sukurler olsun
  • perdovites hizi ne yaaaa , nedir bu fransizca kelimeler, perdovites hiz kaybi demek, (PERDRE DE LA VITESSE), herseye ragmen harika

2013'te uçacak askeri eğitim uçağının farklı modelleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet verecek.

İşte Hürkuş'un adını aldığı Vecihi Hürkuş'la başlayan hikayesi...

 

 

İŞTE O HİKÂYE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim-Rumuz ~ 12 yıl önce
TAI'den şimdi de ilk yerli çalı süpürgesini üretmesini bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vortex ~ 12 yıl önce
he he % 100 yerli üretim diye sallamaya devam...motor ve elektronik ekipmanlar yurtdışından ithal...gövde kt1 den kopya...gerçekten %100 yerli üretim :)) :)) :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutlaka okuyun: ~ 12 yıl önce
"Bir Teyyarecinin Anıları, Vecihi Hürkuş-Yapı Kredi Yayınları" Hala piyasada var, kitapçılarda ve internette kitap satan sanal mağazalarda bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Başlangıç için oldukça modern bir uçak gibi görünüyor. Fırlatma koltuğu bile dahil edilmiş. Bence çok önemli bir ayrıntı. 50- 60 sene geriden geldiğimiz doğru fakat günümüz teknolojisi artık eskisi gibi sır değil. Yeterli know how mevcut. Sadece riske girecek ve üretim yapacak babayiğit aranıyor. Ayrıca 1950 lere gelindiğinde nuri demirağın önü çoktan kesilmişti ve siparişler iptal edilerek uçak üretmesine engel olunmuştu. Vecihi Hürkuşta aynı şekilde. Hemen suçu DP ye atma uyanıklığını gösterip bu tarihi ayıp ve ihanetten sıyrılamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güzel ~ 12 yıl önce
Embraer'in Tucano'sunu görmüştüm yıllar önce, hayran kalmıştım. Şimdi bizde muadilini yaptık. Asker değilim ama parası ile de olsa bir gün bu uçakla uçmayı çok isterdim. Yapanların emeklerine sağlık. Devamı da gelir inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
1950 lerde uçak fabrikasını traktör fabrikasına çevirmişlerdi. Amerikan destekli DP iktidarı ülkenin sonunu hazırlamıştır. Aksine hareket etmiş olunsaydı şimdi kendi yolcu uçaklarımıza binerdik patates yetiştirmek yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THK 1950lerde yerli ucak tasarlamis hatta Danimarkaya ihrac bile etmisti.Hurkusla kaybettigimiz essegimizi bulduk.Henuz yapilamayan sey yerli motor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Gayet güzel ve teferruatlı bir eğitim uçağı olmuş, yolu açık olsun. İlk etapta daha basit bir uçakla da başlanabilirdi, cessna 172 gibi, bunun motor seçimi ve sistemlerine bakılırsa oldukça pahalı bir uçak olmuştur. JAR 23 Avrupa Sertifikasyonu düşünülüyormuş, sivil müşteri var mı acaba? Yok ise, hiç Avrupa'ya para kaptırmaya değmez. Darısı çok motorlu ve jet uçağı projeleri ile gelir inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
insanin tuyleri diken diken oluyor, belgesilinide izletin arkadaslar, bir pilot olarak bu ucakla icmayi okadar cok isterdim ki , bugunleride gorduk Allah'a sukurler olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
perdovites hizi ne yaaaa , nedir bu fransizca kelimeler, perdovites hiz kaybi demek, (PERDRE DE LA VITESSE), herseye ragmen harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000