17 Temmuz 2010, Cumartesi 11:28:23

İLK UÇUŞ EYLÜLDE

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk İnsansız Hava Aracı ANKA'nın, ilk uçuşunu Eylül ayında gerçekleştireceğini söyledi.
  • Anka Bayraktar ailesnin ve vestel grubunun demo uçuşlarını yaptığı prototipler değil... Onlardan çok dah üstün kabiliyetlere sahip olduğu açıkça görünüyor. Vestel bu konuda ilerlyemedi Bayraktar ailesi ise miniİHA çalışması dışında diğer büyük modelini ve helikopterini maalesef yeterince ilerletemedi ve başarısız oldu Bu başarısızlığın sebebi nin teknik nedenler değil tipik karadenizli ailenin sahip olduğu negatif idari sebepleren kaynaklandığı görünüyor.... Tam anlamıyla profosyonel kurmsal iyi yönetilen ciddi işlerle ilgilenmesi ve b tip konuları amatör girişimcilere bırakmamış olması sevindirici. Ankaya başarılar
  • Motoru kim üretti peki ??
  • geçen günlerde airport haber yazarlarından birtanesi sitede de yayınlanan haberi geldi bi anda aklıma. başlık şöyle UÇAK YAPMAK NEYİMİZE bu uçağı o arkadaşa hediye ediyorum ve bu uçağın yapımında emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum. başarılarının devamını diliyorum.
  • Öncelikle gönülden tebrik ediyor ve devamının gelmesini bekliyorum... Ancak karıştırıyor muyum acaba ?? Bayraktar ailesinin yaptığı İHA mı bu yoksa başka kahramanlarımız mı ,**
  • gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarı ama yine de bu paralar, bu emek savaş araçlarına değil daha faydalı alanlara harcanmalı diye düşünüyorum
Bayar, yaptığı açıklamada, bir senenin tamamlanmasının ardından ANKA'nın prototip sürecinin sona ereceğini kaydetti.

İlk aşamadaki üretim sürecinde 1 sistem ile üç uçağın üretiminin tamamlanacağını belirten Bayar, 2012 yılında ise seri üretim aşamasına geçileceğini kaydetti. Bayar, seri üretim sürecinde toplam 30 uçak imal edileceğini söyledi.

MOTOR DIŞINDA TAMAMIYLA YERLİ ÜRETİM

Murad Bayar, ANKA'nın özgün bir tasarım olduğunun altını çizerken, sadece Almanya'dan alınan motoru dışında, tümüyle yerli üretim olduğunu vurguladı.

TEI'nin (TUSAŞ Motor Sanayi) yerli bir uçak motoru üzerinde çalışmalara başladığının da altını çizen Bayar, bu motora ilişkin testlerin de 1 yıl içinde başlayacağını kaydetti. Bayar TEI'nin çalışmalarını tamamlamasının ardından ANKA'lara yerli motor takılacağını söyledi.

ANKA, SINIFINDAKİLERE GÖRE DAHA ÜSTÜN

ANKA'nın bulunduğu Operatif İnsansız Hava Aracı sınıfında, ABD yapımı Predator ileİsrailyapımı Heron'un bulunduğunu belirten Bayar, ANKA'nın birçok açıdan, Predator ve Heron'dan daha üstün özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti.

Birçok ülkenin ANKA ile ilgilendiğini de ifade eden Bayar, ancak önceliklerinin ihracat değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

Bayar, ANKA'nın 24 saat değil de 12 saat süre uçması halinde 150 kg'lık bir ek yük kapasitesinin oluşacağını ve bu kapasitenin çok önemli ek donanımlar için kullanılabileceğini kaydetti.

Murad Bayar, şimdiki önceliklerinin ANKA'yı başarılı bir şekilde geliştirmek olduğunu belirterek, daha ilerideki aşamalarda, kıtalar arası menzile sahip stratejik insansız hava aracı üzerinde çalışmalar yapabileceklerini de vurguladı.

Yetkililer, prototipte bulunmamasına rağmen, ANKA'ya ileride silah da takılabileceğini çünkü buna uygun bir kapasitesinin bulunduğunu belirtiyorlar.
İLK UÇUŞ EYLÜLDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Anka Bayraktar ailesnin ve vestel grubunun demo uçuşlarını yaptığı prototipler değil... Onlardan çok dah üstün kabiliyetlere sahip olduğu açıkça görünüyor. Vestel bu konuda ilerlyemedi Bayraktar ailesi ise miniİHA çalışması dışında diğer büyük modelini ve helikopterini maalesef yeterince ilerletemedi ve başarısız oldu Bu başarısızlığın sebebi nin teknik nedenler değil tipik karadenizli ailenin sahip olduğu negatif idari sebepleren kaynaklandığı görünüyor.... Tam anlamıyla profosyonel kurmsal iyi yönetilen ciddi işlerle ilgilenmesi ve b tip konuları amatör girişimcilere bırakmamış olması sevindirici. Ankaya başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Motoru kim üretti peki ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçen günlerde airport haber yazarlarından birtanesi sitede de yayınlanan haberi geldi bi anda aklıma. başlık şöyle UÇAK YAPMAK NEYİMİZE bu uçağı o arkadaşa hediye ediyorum ve bu uçağın yapımında emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum. başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle gönülden tebrik ediyor ve devamının gelmesini bekliyorum... Ancak karıştırıyor muyum acaba ?? Bayraktar ailesinin yaptığı İHA mı bu yoksa başka kahramanlarımız mı ,**

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarı ama yine de bu paralar, bu emek savaş araçlarına değil daha faydalı alanlara harcanmalı diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000