18 Ocak 2014, Cumartesi 16:01:34

HÜRKUŞ'UN HEDEFİ YURTDIŞI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, TUSAŞ Uçak Grubu olarak, 2013 yılında bütün hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
  • 2013 için bütün hedeflenenler gerçekleştirildi demişsiniz sonra da hürkuş'un ilk uçuşu gerçekleştirildi ve bir de milli muharip uçağın kavramsal tasarımı diyorsunuz sadece. Başka neyi hedeflemiştiniz ve de gerçekleştirdiniz onu söylemeyi unutmuşsunuz sayın grup başkanım. Sadece iki hedefiniz mi vardı? Ayrıca hürkuş la ilgilenenleri de açıklasaydınız da gururumuz iki kat artsaydı.
  • Cumhuriyetimizin tarihinde ilk kez kurduğumuz uçak fabrikası ile, kısa sürede Mısıra, Libyaya uçak satar durumda iken, bizden model alıp projeden vaz geçmeyen Brezilyanın ürettiği uçaklar için müşteriler 4 yıl sıra beklerken şu hale bakın. Yıl 2014 pervaneli model uçak o da daha ne olacağı belli değil yeri göğü birbirine katıyoruz. Keşke VTOL gibi bir teknoloji üretseydik te göğsümüzü hakikaten kabartacak bir olay olsaydı. Utanıyoruz bu gerçekleri duyunca. Ne yapacaksanız bir an önce bitirin de daha dişe tırnağa gelir yeni projeler gerçekleştirin, Bu yarışın çok gerilerinde olduğumuz gerçeğini unutup, havalara girmeyin. Çalınan milyar dolarlar, keşke bundan daha iyi projelere harcansaydı, içimiz yanmazdı.
  • 200 adet filan satmadan maliyetini kurtarmaz. Önemli olan şimdi pazarlama. Anka ne durumda kazadan sonra hala ilgilenen var mı? Batman'da uçuyor mu? Atak ne durumda, kabulü yapıldı mı? Ağırlık ve titreme sorunu çözüldü mü?bilen varda yazsın lütfen.
  • Kral haber bunlar,yolunuz acik olsun.Hadi aslanlar.. Milli gurur...........Tam gaz...
  • kore çakması...komik
  • Hayırlı olsun milli gururumuz
  • TUSAŞ UÇUYOR, TEBRİKLER

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, TUSAŞ Uçak Grubu olarak, 2013 yılında bütün hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hürkuş temel eğitim uçağının ilk uçuşunu gerçekleştirdiklerini anımsatan Ertem, "Ülkemiz için önemli kilometre taşıydı. Sevindik ve gururlandık. Buna bağlı olarak da ikinci hedefimiz olan seri üretime geçme sürecini Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatıldı ve yıl sonunda 15 uçaklık siparişi verdiler" dedi.

2014 HEDEFİ
2014 yılında en önemli hedefinin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için seri üretimine karar verilen Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı olan Hürkuş'u, yurt dışında pazarlamak olduğu belirten Ertem, "Şu anda isimlerini açıklayamayacağım iki ülke, Hürkuş ile ciddi olarak ilgileniyor. Bu noktada Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının seri siparişi ile yurtdışı çalışmalarının da önü açılmış oldu." diye konuştu.

FX MİLLİ MUHARİP UÇAĞI
İki yıldır üzerinde çalışılan FX Milli Muharip Uçağı'nın kavramsal tasarımını tamamlayıp, Hava Kuvvetleri Komutanlığının değerlendirmesine sunulmasının 2013 yılında gerçekleştirilen hedeflerden olduğunu hatırlatan Ertem, şöyle devam etti:

"Üç ayrı tip uçakla ihtiyaçları karşılayabildiğimizi gösterdiğimiz bu çalışmayı da zamanında teslim etmekten mutlu olduk. Şimdi devletimizin, devamı ile ilgili karar vermesini bekliyoruz. 2014 yılında da bu Milli Muharip Uçağın geliştirme sözleşmesini imzalamak ve yola koyulmak hedeflerimizden birisi."

HÜRKUŞ'UN HEDEFİ YURTDIŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

gurur duyduk ta.. ~ 10 yıl önce
2013 için bütün hedeflenenler gerçekleştirildi demişsiniz sonra da hürkuş'un ilk uçuşu gerçekleştirildi ve bir de milli muharip uçağın kavramsal tasarımı diyorsunuz sadece. Başka neyi hedeflemiştiniz ve de gerçekleştirdiniz onu söylemeyi unutmuşsunuz sayın grup başkanım. Sadece iki hedefiniz mi vardı? Ayrıca hürkuş la ilgilenenleri de açıklasaydınız da gururumuz iki kat artsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE TUŞŞAŞMIŞ ~ 10 yıl önce
Cumhuriyetimizin tarihinde ilk kez kurduğumuz uçak fabrikası ile, kısa sürede Mısıra, Libyaya uçak satar durumda iken, bizden model alıp projeden vaz geçmeyen Brezilyanın ürettiği uçaklar için müşteriler 4 yıl sıra beklerken şu hale bakın. Yıl 2014 pervaneli model uçak o da daha ne olacağı belli değil yeri göğü birbirine katıyoruz. Keşke VTOL gibi bir teknoloji üretseydik te göğsümüzü hakikaten kabartacak bir olay olsaydı. Utanıyoruz bu gerçekleri duyunca. Ne yapacaksanız bir an önce bitirin de daha dişe tırnağa gelir yeni projeler gerçekleştirin, Bu yarışın çok gerilerinde olduğumuz gerçeğini unutup, havalara girmeyin. Çalınan milyar dolarlar, keşke bundan daha iyi projelere harcansaydı, içimiz yanmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalamlar ~ 10 yıl önce
dogru gorunce hemen olumsuza basmıslar.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
200 adet filan satmadan maliyetini kurtarmaz. Önemli olan şimdi pazarlama. Anka ne durumda kazadan sonra hala ilgilenen var mı? Batman'da uçuyor mu? Atak ne durumda, kabulü yapıldı mı? Ağırlık ve titreme sorunu çözüldü mü?bilen varda yazsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
titreme ~ 10 yıl önce
titreşim demek istedin galiba ,yoksa titremeden uçan birşey yok dünyada
Vay..Vayyyyyyyy, ~ 10 yıl önce
Kral haber bunlar,yolunuz acik olsun.Hadi aslanlar.. Milli gurur...........Tam gaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tilt ~ 10 yıl önce
kore çakması...komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
Yorum yazmak icin yorum yaziyorsunuz. Eger bu tayyare Kore cakmasıysa Pilatus PC-21, Beechcraft T-6 Texan ve Embraer EMB 314 Super Tucano'da çakma, kim kimden kopya çekti acaba değil mi? :) Tayyare bu birbirine benzeyecek tabiki. Önemli olan aviyonik sistemleri ve motoru. Bu kafayla hicbisey yapamayiz biz.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun milli gururumuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
TUSAŞ UÇUYOR, TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000