03 Nisan 2012, Salı 08:35:28

HÜRKUŞ UÇUŞA HAZIRLANIYOR

Hürkuş, Haziran ayında fabrikadan çıkarak törenle çalıştırılacak...
  • dünyada hiç bir uçak markası motor üretecisi değildir prat-whitney uçak üreticisi değildir roys-roys hele general elektrik hiç değildir sen hayatında boing diye bir motor duydunmu? adam demiş zaten brazilyalı tucano ile aynı motoru kullanacakdiye yani elin brezilyalısıda kanadadan motor alıyor.... hem bu işler o kadar kolay değil hürkuş teknolojisi ileri bir uçak olacak traktör değil bu.......
  • uzaya gitme ve uçak yapmada thk na danışın orada bu işin piri arkadaşlar var ..onlar size öğretirler uçak yapmayı .zu ha ha ha ha
  • ` Kanadalı Pratt&Whitney’in motorunu kullanacak Hürkuş....`..O zaman sorarlar adama, hava basiyorsunda, kimin motoruyla hava basiyorsun.O beygiri sen mi urettin, Kanada mi?:))
  • sen planör le şeref duy, marsa giden ne duyuyor artık bilemem :)
  • Ben şeref duyuyorum...Allah yolunu açık etsin...
  • KT-1 değil. KT-1 hali hazırda Çiğli'de kullanılıyor. Haberde de yazıyor zaten. Kullanılıyor diye. Ama haberin temsili resminde KT-1 kullanılmış ve yanıltıcı olmuş. Temsili resim diye belirtilmeli veya KT-1 diye belirtilmeliydi
  • Memlekette havacılıktan anlayan ne çok yorumcu varmış. Sormak lazım kendilerine; bugüne kadar hayatlarında ne tasarlayıp geliştirmişler? TAI'lilere gülen arkadaş bir zahmet aynaya baksın.
  • Güney Kore KAI firmasının KT-1 değilmi.
  • Bir şeyden de memnun olun be kardeşim, bir kere de tebrik edin. Ne bekliyorsunuz, ilk denemede F-35 gibi bi uçak mı yapacaktık?! TAI'yi kutluyor, uçağı dört gözle bekliyorum.
  • Bence çok iyi olacak. Çünkü Türkiye kendi uçak gemisinide yaparsa en iyi 3. ordulu ülke olabiliriz. Uçak gemisi alcaz da yaparsak daha iyi olur.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, Haziran ayında fabrikadan çıkarak törenle çalıştırılacak. Yapılacak testlerden sonra uçuşa başlayacak Hürkuş, 1.600 beygirlik motoruyla dünyanın en güçlü eğitim uçağı olacak. ‘Eğitim uçaklarının Ferrarisi’ olarak anılacak Hürkuş, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) onayının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kullanılabilecek.
 
TAI’nin Uçaklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem, üretim bittikten sonra 1-1.5 yıl uçuş ve dayanıklılık testi yapılacağını söyledi. Montajı biten ve çalıştırılmaya hazır olan Hürkuş’un uluslararası testleri de geçtikten sonra gökyüzüne merhaba diyeceğini anlatan Ertem, “SSM 2 uçak geliştirmemizi istedi ancak biz 4 gövde yaptık. 2 uçağı da yerde sağlamlık testi için eğip bükeceğiz” dedi. Türkiye’de ordu halen Kore’nin geliştirdiği 950 beygirlik KT-1T isimli eğitim uçağını kullanıyor. Ertem’in verdiği bilgiye göre Hürkuş 1.600 beygirlik motoruyla Brezilyalı Tucano ile aynı ligde olacak. Kanadalı Pratt&Whitney’in motorunu kullanacak Hürkuş, Tucano’ya kanat teknolojisiyle fark atacak. TSK’nın onayının ardından Hürkuş yurtdışına da ihraç edilebilecek. Hürkuş, altına mühimmat eklenebilen versiyonuyla da ilk yakın destek Türk savaş uçağı olarak teröre karşı savaşacak. Hürkuş fırlatma koltuğu kullanılan ilk yerli uçak unvanının sahibi olacak. 
 
Adı Vecihi Hürkuş’tan 
 
Hürkuş, adını Türkiye’nin ilk hava zaferini kazanan, ilk havacılık okulunu açan ve ilk Türk sivil havayolu şirketini kuran Vecihi Hürkuş’tan aldı. 1896’da doğan Hürkuş, uçak makinisti olduktan sonra tayyareciliğe meraklanıp pilot olmuştu. Kurtuluş Savaşı’na katılan Hürkuş, 1925’te kendisinin geliştirdiği Vecihi K-IV isimli uçağıyla ilk uçuşunu yaptı. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş, 1969’da hayatını kaybetti. (Vatan)
HÜRKUŞ UÇUŞA HAZIRLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
dünyada hiç bir uçak markası motor üretecisi değildir prat-whitney uçak üreticisi değildir roys-roys hele general elektrik hiç değildir sen hayatında boing diye bir motor duydunmu? adam demiş zaten brazilyalı tucano ile aynı motoru kullanacakdiye yani elin brezilyalısıda kanadadan motor alıyor.... hem bu işler o kadar kolay değil hürkuş teknolojisi ileri bir uçak olacak traktör değil bu.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uzaya gitme ve uçak yapmada thk na danışın orada bu işin piri arkadaşlar var ..onlar size öğretirler uçak yapmayı .zu ha ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
` Kanadalı Pratt&Whitney’in motorunu kullanacak Hürkuş....`..O zaman sorarlar adama, hava basiyorsunda, kimin motoruyla hava basiyorsun.O beygiri sen mi urettin, Kanada mi?:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen planör le şeref duy, marsa giden ne duyuyor artık bilemem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben şeref duyuyorum...Allah yolunu açık etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KT-1 değil. KT-1 hali hazırda Çiğli'de kullanılıyor. Haberde de yazıyor zaten. Kullanılıyor diye. Ama haberin temsili resminde KT-1 kullanılmış ve yanıltıcı olmuş. Temsili resim diye belirtilmeli veya KT-1 diye belirtilmeliydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Memlekette havacılıktan anlayan ne çok yorumcu varmış. Sormak lazım kendilerine; bugüne kadar hayatlarında ne tasarlayıp geliştirmişler? TAI'lilere gülen arkadaş bir zahmet aynaya baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güney Kore KAI firmasının KT-1 değilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir şeyden de memnun olun be kardeşim, bir kere de tebrik edin. Ne bekliyorsunuz, ilk denemede F-35 gibi bi uçak mı yapacaktık?! TAI'yi kutluyor, uçağı dört gözle bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence çok iyi olacak. Çünkü Türkiye kendi uçak gemisinide yaparsa en iyi 3. ordulu ülke olabiliriz. Uçak gemisi alcaz da yaparsak daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000