03 Nisan 2009, Cuma 08:21:09

Hürkuş 2011'de göklerde olacak

Türkiye'de en gelişmiş bir hava aracının tüm unsurları ile birlikte tasarlandığı ilk proje olan Hürkuş uçağı ilk test uçuşuna 2011 yılında çıkacak.
  • TEBRİK EDİYORUM VATAMININ EVLATLARINI AFERİM SİZE...BEN BİLE UÇACAĞIM HÜRKUŞUNUZLA...GURUR DUYARAK...O UÇAĞI EVLADIM GİBİ SEVREK...UMARIM O KAYBOLAN 3 MÜHENDİSİMİZ GİBİ BU UÇAĞIMIZIDA YAPANLARIN BAŞINA BİR HAL GELMEZ....
  • Helal olsun çocuklara! Umarım uçtuğunu da görürüz! Hatta EASA'dan sivil sertifikası da olacakmış bu uçağın. Parası olan ve PPL sahibi arkadaşlara duyurulur!
  • önce bu projede çalışan herkesi kutlamak isterim.ancak eski bir tai çalışanı olarak projenin başarıyla tamamlanması elbette gururumuz olacaktır fakat daha öncede hd-19 olarak bir uçak tasarlandı ve mock-up olarak yapıldı fuarlarda sunuldu ama o kadar sonrası gelmedi.harcanan zaman finans emek vs.boşa gitti.umarım yine böyle olmaz.çünkü sonunu bir türlü getiremiyoruz.hatırlarsanız her yıl güzelim ormanlarımız yanar ve biz yangın uçaklarından bahseder ama tainin yeniden dizaynını düzeltip faaliyete soktuğu uçakları orman bk.lığınına onaylatamamış ve yeni uçak parasına yangın uçağı kiralıyoruz niye,birileri bundan fayda sğlasın diye.umarım bu projede adı olupta kendi olmayan bir uçak olmaz.lütfen emeğimize ülkemize sahip çıkalım.saygılar.
  • Bir ulkenin, yerli kaynaklar ile havacilik adina bu tur projeler uretmesi çok onemli. Tebrikler...Umarim, daha bu tür nice projelere imza atilir.

Türkiye artık kendi uçağını kendisi tasarlıyor. TUSAŞ Akıncı tesislerinde düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Havacılık sanayinin önemli günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Türk başlangıç ve temel eğitim uçağı "Hürkuş"un en önemli kilometre taşlarından olan tasarım aşamasının geçildiğini belirten Gönül, projeyi değerlendirdi.

Hürkuş'un yerde dururken bile çalışabilen fırlatma koltuğu, göreve göre değişebilen elektronik sistemleri gibi Türkiye'de en gelişmiş bir hava aracının tüm unsurları ile birlikte tasarlandığı ilk proje olduğunu kaydeden Gönül İlk test uçuşuna ise 2011 yılında çıkılacağını söyledi.

Uçağın tasarımın tamamen yerli olduğunun altını çizen Gönül, parçalarının ise başta yerli sanayi olmak üzere temin edileceğini söyledi.

Hürkuş 2011'de göklerde olacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
TEBRİK EDİYORUM VATAMININ EVLATLARINI AFERİM SİZE...BEN BİLE UÇACAĞIM HÜRKUŞUNUZLA...GURUR DUYARAK...O UÇAĞI EVLADIM GİBİ SEVREK...UMARIM O KAYBOLAN 3 MÜHENDİSİMİZ GİBİ BU UÇAĞIMIZIDA YAPANLARIN BAŞINA BİR HAL GELMEZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal olsun çocuklara! Umarım uçtuğunu da görürüz! Hatta EASA'dan sivil sertifikası da olacakmış bu uçağın. Parası olan ve PPL sahibi arkadaşlara duyurulur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
önce bu projede çalışan herkesi kutlamak isterim.ancak eski bir tai çalışanı olarak projenin başarıyla tamamlanması elbette gururumuz olacaktır fakat daha öncede hd-19 olarak bir uçak tasarlandı ve mock-up olarak yapıldı fuarlarda sunuldu ama o kadar sonrası gelmedi.harcanan zaman finans emek vs.boşa gitti.umarım yine böyle olmaz.çünkü sonunu bir türlü getiremiyoruz.hatırlarsanız her yıl güzelim ormanlarımız yanar ve biz yangın uçaklarından bahseder ama tainin yeniden dizaynını düzeltip faaliyete soktuğu uçakları orman bk.lığınına onaylatamamış ve yeni uçak parasına yangın uçağı kiralıyoruz niye,birileri bundan fayda sğlasın diye.umarım bu projede adı olupta kendi olmayan bir uçak olmaz.lütfen emeğimize ülkemize sahip çıkalım.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir ulkenin, yerli kaynaklar ile havacilik adina bu tur projeler uretmesi çok onemli. Tebrikler...Umarim, daha bu tür nice projelere imza atilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000