04 Mayıs 2010, Salı 08:06:46

Heronlara nazar değdi!

Türkiye’nin İsrail’den satın aldığı ve teslimatta yaşanan gecikmeler yüzünden kamuoyunun da yakından takip ettiği Heron’a nazar değdi.
  • israilin bir oyunudur :)
  • yerde kullanamiyorsan, havaya hic kaldirma

10 Şubat’ta Türkiye’ye getirilen ve test uçuşlarının ardından 8 Nisanda resmi kabulü yapılan 6 Heron uçağından birinin yer manevraları sırasında kaza geçirdiği öğrenildi. Kazanın uçakta hasara yol açtığı ve bakıma alındığı belirtildi. Afganistan’da kiralık olarak görev yapan Kanada ve Almanya’ya ait Heron’lar da yer manevralarında kaza yapmış ve uçaklarda ciddi hasarlar oluştuğu ifade edilmişti.

ÇÖZÜM TAI/TUSAŞ’TAN

Bu arada TSK’nın uzun vadeli HERON benzeri operatif İHA ihtiyacını, TAI/TUSAŞ çözecek. TAI tarafından geliştirilen ilk TİHA (Türk İnsansız Hava aracı) saatte 135 kilometre hız yapabilecek ve 200 kilometrelik menzile sahip olacak. 11 metre uzunlukta ve 20.1 metre kanat açıklığına sahip TİHA yer testlerinin ardından uçuş testlerine bu yılın yaz aylarında başlayacak. TİHA da HERON gibi 30 bin feet irtifada görev yapacak ve ASELSAN üretimi ASELFLİR300T tipi gözlem podu ile hedefleri belirleyecek. TİHA’ların 2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmeye başlaması öngörülüyor.(Türkiye)

Heronlara nazar değdi!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
israilin bir oyunudur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yerde kullanamiyorsan, havaya hic kaldirma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000