22 Kasım 2009, Pazar 08:47:24

Heronlar için son 50 gün!

CNN Türk'e Heron ihalesi ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Gönül, "ihale yürürlükte ancak İsrail ihaledeki şartları yerine getirmeli" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yaptığı açıklamada Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI)'ye İsrail tarafına iletilmek üzere bir yazı yazdığını ve bu ülkeye sözleşmedeki şartları yerine getirmesi çağrısında bulunduğunu belirtti. Gönül, söz konusu yazıda, İsrail'e şartları yerine getirmesi için 50 günlük süre tanındığı ifade etti.

10 uçaktan 2'si teslim edildi...

Diğer yandan Vecdi Gönül, kamuoyunda da akıbeti konusunda farklı yorumlar yapılan ihalenin yürürlükte olduğunu belirterek "Bu yazıdan da netice alınamazsa ihale iptal edilebilir ancak şu anda iptal söz konusu değil" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül ihalede başka sorunların olduğunu da belirterek, eksiklikleri sıraladı: "Birincisi, gecikme. İkincisi bazı teknik performanslarda eksiklikler var, bunların tamamlanması lazım. Yoksa, siyasetle alakası yok" karşılığını verdi. Eksikliklerin "teknik" olduğunun altını kalınca çizen Savunma Bakanı, eksiklikler için "Tabii tabii giderilebilir. Karşılıklı zaten hep müzakere ediliyor" yanıtını verdi.

İki ülke arasında 2005 yılında imzalanan anlaşmaya göre İsrail'in, Türkiye'ye toplam 10 insansız uçak teslim etmesi gerekmekteydi. Ancak geçen sürede İsrail yalnızca 2 uçak teslim edebildi.

İhale, kısa bir süre önce İsrail'in de katılacağı Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın iptalinden sonra yeniden tartışmaya açılmıştı.

Bakan Gönül, geçen yıl Ekim ayı sonunda Türkiye'ye teslim edilen iki Heron uçağının test uçuşları için İsrail'e gitmiş ve Heronlar için "mükemmel" yorumunu yapmıştı.

Heronlar için son 50 gün!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000