13 Ekim 2013, Pazar 08:05:38

HEM İHTİYACI KARŞILAYACAK HEM DE SATILACAK

Türkiye’den dev adım... İlk yerli üretim askeri helikopter, 3 mürettebat ve 9 yolcu kapasiteli olacak, milli imkanlarla tasarlanacak ve üretilecek. Türk savunma sanayii sınıf atlayacak.
  • Istnbulli. Bana sermaye ver.hemen sana servo actuator üreteyim.cizimlerim var.
  • Chapter 53 den öteye gidemiyoruz. Ucagin can alici noktalar chp 21 22 27 29 32 70 dir. Bu chapterlardaki sistemler uretilsin. Bende sapka cikartayim.
  • bu üretimde emeği geçen herkezden ALLAH razı olsun, neler başarabileceğiniz bizler biliyoruz. KOLAY GELSİN
  • Teknik detay ve ayrıntılardan burada bahsedilmesi normal mi acaba?
  • yazık ya vallahi yazık. Bu heli için aviyonik sistemleri, yazılımları, flir sistemleri için alınterini döken uykusuz kalan mühendisinden teknisyenine temizlik işcisine kadar herkesin hakkını yiyorsunuz. Motor,gövde, paller ve tasarım bizim olmayabilir ama diğer herşeyiyle %100 yerli yazılım kullanılıyor. En azından hurda cobralar olmayacak artık. Siz emeklemeden yürümeyi başardınız mı? Bunların hepsi tecrübedir. Lütfen biraz daha olumlu olalım.
  • hacı çinliler bile RC uçak yapıyor biz onun biraz büyüğünü yapmışız yada yapabilecekmiyiz bilmiyorum bu haber bize çok gelmemeli..Bize yazık hakikaten ya Boyuna üretiyoruz biride çıkıp demiyor ki Ulen bu işçiye zam yapalım
  • eksik aviyonik yükten kaynaklanıyor dediğin, uçaktaki pilotu hesaba katmamışlar, bu mudur mühendislik,ayrıca denge problemini arkaya ağırlık koyarak çözülürse , aracın hızını ve manevra kabiliyetini düşürmüş olursun.
  • denge problemi EDH versiyonunda eksik aviyonik yükten kaynaklanıyordu. yani standart (t129b) modelinde sıkıntı yok. edh nin bir anlamı kalmadı helikopterler standart modele çevrilecek. dert edecek birşey kalmadı.
  • Bende inandim zaten. Parayi verirseniz bende yaparim bunlari. Cakmasporlar sizi milli helikoptermis.
  • atak taki denge problemini çözün beyler önce, seri üretime geçmekte mesela yok, bu araç havadan fotoğraf çekme aracı değil savaş aracı....

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM), TUSAŞ A.Ş. ile geçen aylarda imzaladığı anlaşma çerçevesinde ‘Türkkopter’ için ilk toplantılar yapıldı. Akşam'da yer alan habere göre; 3 mürettebat ve 9 yolcu kapasiteli olması planlanan milli helikopterin, 2018’de ilk uçuşunu gerçekleştirmesi öngörülüyor.

YAPIMI 2018’DE TAMAMLANACAK

Belirlenen takvime göre, milli helikopterin ilk uçuşunu 60’ıncı ayda gerçekleştirmesi hedefleniyor. Bu da, 2018’e kadar aracın hazır hale getirileceği ve prototipin uçuşa başlayacağı anlamına geliyor. Sivil sertifikasyonun 78’inci ayda EASA’dan alınması ve 90’ıncı ayda askeri kalifikasyonun tamamlanması öngörülüyor.

HEM ASKER TAŞIMA HEM KEŞİF AMAÇLI

Üretilecek helikopterler çeşitli amaçlarla kullanılabilecek. Askerlerin taşınmasından eğitimine, yangın söndürmeden keşif çalışmalarına kadar, başta TSK olmak üzere çeşitli kurumların ihtiyacını karşılayacağı belirtilen helikopterler, Türkiye’nin bu alanda dışa bağımlılığını da azaltmış olacak. Halen TSK, savaş ve nakliye helikopteri ihtiyacını yurt dışından veya ortak üretimle karşılıyor. Süper Cobra ve Cobra, Sikorsky, Cougar tipi helikopterlerin yanı sıra, İtalya’yla ortak üretilen ATAK helikopterleri envanterde. Milli helikopter projesi sonuçlandığında, Türkiye’nin genel helikopter ihtiyacının büyük kısmı milli kaynaklarla sağlanmış olacak.

BAŞKA ÜLKELERE DE SATILACAK

Proje için ilk adım haziran ayında TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeyle atılmıştı. Geçen ay program takvimine başlanırken, hafta içinde yapılan toplantılar da kararlılığı pekiştirmiş oldu. Helikopterin başka ülkelere de satışı hedefleniyor. 

HEM İHTİYACI KARŞILAYACAK HEM DE SATILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Istnbulli. Bana sermaye ver.hemen sana servo actuator üreteyim.cizimlerim var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Chapter 53 den öteye gidemiyoruz. Ucagin can alici noktalar chp 21 22 27 29 32 70 dir. Bu chapterlardaki sistemler uretilsin. Bende sapka cikartayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 11 yıl önce
çok biliyosun yaw sen üretsende bizde görsek...
istanbulli ~ 11 yıl önce
bu üretimde emeği geçen herkezden ALLAH razı olsun, neler başarabileceğiniz bizler biliyoruz. KOLAY GELSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUCU ~ 11 yıl önce
Teknik detay ve ayrıntılardan burada bahsedilmesi normal mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
yazık ya vallahi yazık. Bu heli için aviyonik sistemleri, yazılımları, flir sistemleri için alınterini döken uykusuz kalan mühendisinden teknisyenine temizlik işcisine kadar herkesin hakkını yiyorsunuz. Motor,gövde, paller ve tasarım bizim olmayabilir ama diğer herşeyiyle %100 yerli yazılım kullanılıyor. En azından hurda cobralar olmayacak artık. Siz emeklemeden yürümeyi başardınız mı? Bunların hepsi tecrübedir. Lütfen biraz daha olumlu olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takdir ~ 11 yıl önce
Takdir ediyoruz sizleri dostum. Sen simdi bana soylermisin su avionigin markasi nedir? Iphone app mi? Bende yerli mali avionik istiyorum ucagima takacagimda. Bir yardimci olurmusun? Istedigim tek sek bir yerli avionik markasi, sen soyle ben internetten bulup alacagim onu. Dostlarima da tavsiye edecegim. Hadi bir soyle. Uykusuz kalan muhendislerin hatirina soyle. Bir yerli mali altimetreyi cok gorme bizlere. Ben o muhendisleri destege hazirim. Ilk siparis benden olacak. Parasi pesin. Hadi kardesim bekliyorum mesajini.
mehmet ~ 11 yıl önce
Siz aviyonik diyince aklınıza sadece göstergeler mi geliyor? O zaman kısaca aklıma gelenler; Aselflir-300T Gece/Gündüz Termal Kamera, Avcı kaska monteli nisangah,Mxf-484U/vhf ve uzun menzilli HF-SSB telsiz. Aselsan'ın ürettiği ve yazılımını Aselsan'ın yaptığı füze ikaz ve radar ikaz sistemi, güdümlü silah yanıltıcı, lazer ikaz donanımı da Aselsan yapımı. Kısaca uçuş bilgilerinin girildiği ve pilot fonksiyonlarının kaydedildği tüm sistemleri Aselsan yaptı. Dost-düşman ayrımıda Tübitak ve Aselsan ortaklığıyla geliştirildi. Ayrıca kardesiniz degilim.
altimetre ~ 11 yıl önce
altimetre gibi temel bir mekanik ucus enstrumani denince aklina "gosterge" lafi geliyor. En basit "gostergeyi" yapamiyoruz ama masallah tum sistemleri yuksek optik teknolojili termal kameraya kadar halletmisiz. Termal kamera bile ithal degil yani. Yuzde yuz yerli. Bravo o zaman Aselsan'a. Ithal ettigi cihazlari yesile boyayip boyayip kar marjiyla beraber millete kakala. Bu ticarette "Vergi"de verme. Emekli kuvvet mensublarini ve yakinlarini oradan nemalandir. Ohhh hayirli isler. Haklisiniz kardes olmamiz mumkun degil. Siz halkin parasini caliyorsunuz. Bu halk bununda hesabini elbet soracaktir.
Çengelli İğne ~ 11 yıl önce
Bir çengelli iğne bile yapamıyorken bu kadar teknik cihaz yapabildiğimizi duymak beni gururlandırdı. Ama şimdi de şunu düşünüyorum, paller ve motor olmadan bu saydıklarınızı ne şekilde kullanabiliriz? Millet Çin'de ürettiriyor demeyin sakın. Hiçbir aklı başında ülke yada firma, taklit edeceklerini bile bile, yüksek teknoloji ürünlerini Çin'de fason ürettirmez. Teknik sırlarını onlara emanet etmez. Hele ki bu tip silah sistemlerini. Yazılıma gelince, bir şeyler yapılıyor ve bu bizi gururlandırıyor ancak Tübitak'ın bir milli projesi vardı, Pardus. Bu neden sonlandırıldı? Unutmayın bu yazılımlar en büyük virüs olan Microsoft yazılımları üzerinde geliştiriliyor. Yani daha ilk karakterde adamlar zaten biliyorlar yapılanı.
mehmet ~ 11 yıl önce
Motor zaten dünyaca ünlü motor üreticisi Rolls Royce CTS800-4A. Motor 170 kg ağırlığında diğerlerine göre 20kg fazla ama %50 daha fazla güç üretiyor. Ayrıca umtaş ve cirit füzeleride gözbebeğimiz.
Byna ~ 11 yıl önce
hacı çinliler bile RC uçak yapıyor biz onun biraz büyüğünü yapmışız yada yapabilecekmiyiz bilmiyorum bu haber bize çok gelmemeli..Bize yazık hakikaten ya Boyuna üretiyoruz biride çıkıp demiyor ki Ulen bu işçiye zam yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan-2 ~ 11 yıl önce
eksik aviyonik yükten kaynaklanıyor dediğin, uçaktaki pilotu hesaba katmamışlar, bu mudur mühendislik,ayrıca denge problemini arkaya ağırlık koyarak çözülürse , aracın hızını ve manevra kabiliyetini düşürmüş olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışana ~ 11 yıl önce
denge problemi EDH versiyonunda eksik aviyonik yükten kaynaklanıyordu. yani standart (t129b) modelinde sıkıntı yok. edh nin bir anlamı kalmadı helikopterler standart modele çevrilecek. dert edecek birşey kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inandim ~ 11 yıl önce
Bende inandim zaten. Parayi verirseniz bende yaparim bunlari. Cakmasporlar sizi milli helikoptermis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 11 yıl önce
atak taki denge problemini çözün beyler önce, seri üretime geçmekte mesela yok, bu araç havadan fotoğraf çekme aracı değil savaş aracı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000