24 Ekim 2011, Pazartesi 16:30:12

HAVAALANI SIĞINAK OLDU...

Sel felaketinin vurduğu Tayland'da Don Muaeng Havaalanı, evlerinden tahliye edilenlerin sığınağı oldu. 2 bin kişi için hazırlanan ve koordinasyon merkezi ilan edilen havaalanı şu anda 4500'e yakın sel mağduruna ev sahipliği yapıyor...
Cuma günü 342 olarak açıklanan ölü sayısının gün itibarı ile 356'ya yükseldiği hükümet tarafından bildirildi. Yaklaşık 113 bin kişinin evsiz kaldığı ve sığınaklarda yaşadığı tahmin ediliyor. 3,3 milyar dolarlık zararın Bangkok'un da sulara gömülmesi durumunda ikiye katlanacağı belirtiliyor. 

Tahliye edilen vatandaşlardan Teeraorn Jaengsuwat, "Bütün kaynaklarımızı birleştirip gelecekte bu tip durumlarla nasıl baş edeceğimizi öğrenmemiz gerekiyor. Deneyimlerden birikim edinmemiz lazım" dedi.
 
Henüz iki aydır görev başında bulunan başbakan Yingluck Şinavatra, anlaşmazlıklar ve çelişen bilgilerin giderilmesi amacıyla Cuma günü afet kanununu yürürlüğe soktu. Bangkok'ta yaşayanları su seviyesinin 1 metreye kadar yükselebileceği yönünde uyaran Şinavatra, vatandaşlarına eşyalarını üst katlara taşımalarını önerdi. Ayrıca Şinavatra havaalanında yapılan kriz toplantısına katıldı.
 
Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Yardım komitesinden Singapurlu David Chow Tai Wei en kötü senaryoya göre kendilerini hazırladıklarını belirterek "Sel sularının Bangkok'un içine sızması ihtimaline göre hazırlanıyoruz. Şehrin dışındaki Patum Thani gibi bölgelerde bazı güçlükler yaşanıyor. İnsanlar evlerinden ayrıldı ve tahliye merkezlerine ulaşmaya çalışıyorlar" dedi. Su dengesini sağlamak için uğraştıklarını belirten Singapurlu uzman, "Su setlerini kaldırırsak Bangkok sular altında kalabilir fakat suları salmazsak da setler çok zorlanacak" ifadesini kullandı.
 
Eski başkent olan tarihi Ayutthaya şehrinde hayatı durduran seller, Bangkok'un kuzeyindeki pek çok bölgeyi de etkiledi. Felaket birimleri sel sularının boşaltılması yönündeki çalışmalarını hızlandırırken tıkalı kanalizasyon sistemine de çözüm bulmaya çalışıyorlar. Tahliye edilenlerden A. Lattaman, "Sel 3 aydan fazla sürmemeli. Benim evim Ayutthaya'da ve su seviyesi 10-15 cm düştü" dedi.
HAVAALANI SIĞINAK OLDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000