05 Mart 2010, Cuma 07:46:17

Göklere sahip çıktılar

Büyük önder Atatürk’ün Eskişehir’de kurulu Tayyare Fabrikası’nda dile getirdiği “İstikbal Göklerdedir” sözüne sahip çıkan sanayiciler, kenti havacılık sektöründe söz sahibi yaptı...
  • Havacılık alanında ihracat. Bu alana yatırım ve destek verenlere ben vatandaş, minnettarım. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden, fikir babalarının beyinlerinden öperim. Saygılar.
  • Türkiye ve eskişehir işin çok iyi neticeler doğuracak bir sektör ve çok değerli ve kaliteli şirketler şehirde halen üretim yapıyor.

Atatürk’ün 1937’de ziyaret ettiği Eskişehir’de kurulu Tayyare Fabrikası’nda dile getirdiği “İstikbal Göklerdedir” sözüne sahip çıkan sanayiciler art arda kurdukları havacılık sanayi tesisleriyle kentin bu sektörde söz sahibi olmasını sağladı. Eskişehir’in, 1’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ve TUSAŞ Motor Sanayii AŞ’nin (TEI) ardından art arda kurulan özel sektör yatırımlarıyla adeta havacılık ve savunma sanayi alanında Türkiye’nin üssü konumuna geldiği bildirildi.

İhracat 250 milyon dolar

Bugün kentte faaliyet gösteren 10 havacılık ve savunma sanayi tesisinde yaklaşık 2 bin kişi istihdam ediliyor. Bu sektörün 2009 yılı ihracatı 250 milyon doları buldu. Sektörün, 2000 yılındaki ihracat rakamı ise 55 milyon dolar seviyesindeydi. 250 milyon dolarlık ihracatın yüzde 50’den fazlasını sadece TEI gerçekleştirdi.

(Yeniçağ)

Göklere sahip çıktılar

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık alanında ihracat. Bu alana yatırım ve destek verenlere ben vatandaş, minnettarım. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden, fikir babalarının beyinlerinden öperim. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye ve eskişehir işin çok iyi neticeler doğuracak bir sektör ve çok değerli ve kaliteli şirketler şehirde halen üretim yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000