12 Mayıs 2011, Perşembe 08:39:04

F-35'İN 400 PARÇASI TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Lockheed Martin yöneticisi Stephen O'Bryan, 7 milyar dolarlık yatırım ile F-35'in 400 parçasını Türkiye'de TAI ile ortak üreteceklerini söyledi.
  • Çok cahilsiniz. TAI hakkında biraz okuyun ya da direkt olarak gidip gezin.
  • arkadaslar tai de ve o cok buyuk gordugunuz ucak fabrikalarinin birindede calistim, halada calisiyorum.tecrubeli ve iyi bir kariyeri olan bir muhendis olarak sunu soyleyebilirim.bir yerlerden baslamak lazim, emin olun amerikalilarda ucagi bir kerede hatasiz, mukemmel yapmiyorlar.taiyi uzun yillar sonra gecen ay ziyaret ettim ve cok sevindim cok dogru yoldalar yollari acik olsun.bu arada duduklu tencere yapmakta kolay degildir elesirenler bir arastirsin isterlerse :)
  • Türkiye yazılım kodlarının verilmemesini eleştirerek projen çekilme restini gecen ay çekmişti. Yapılan göüşmeler neticesinde savunma dışişleri ve ilgili birimlerin baskısı ile sorun sanırım çözüldü. Türkiye artık global güç olma yolunda. Kendimizi dev aynasında görmeyi bırakıp gercekci olmak lazım. biz DEV değiliz. Oyle idik ama o güç şimdi yeniden ortaya çıkıyor.
  • abd kaynaklı projeye süreli olarak oratk oluyoruz maliyetin dörtde birini biz karşılıyoruz demekki %25 ortagız biz bu projeye böyle olmasına karşın tüm teknolojik yazılım ve alt yapı amerikanın ulusal savunma gizliliği ilkesine dayandırttırılarak malesef kendi istedkleri anda bu uçagı havada düşürebılme arıza yaptırabılme kontrol edebılme gücünüde saklı tutar kısacası bu uçaklardan ayrıca buna göre 3100 uçaktanda bize uçagın sivri ucu varya onu verirler buda sizin hakknız diye kolay gelsin
  • tai üretse üretse uçağın tuvalet aksamını üretir yada çok güzel düdüklü tencere üretir :))

ABD merkezli Lockheed Martin F-35 uçaklarının sırt kısmındaki 400 parçayı TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) ortak üretecek. Lockheed Martin üretim için 7 milyar dolarlık yatırım yapacak. İstanbul’da önceki gün açılan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na katılan Lockheed Martin’in Müşteri İlişkileri Yardımcı Başkanı Stephen O’Bryan, Radikal’e yaptığı açıklamada, “Türkiye birçok proje yarışmasında yer alıp kazanıyor. Türkiye havacılık sektöründeki bu başarı karşısında 7 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Uçağın sırt kısmındaki 400 parçayı TAI ile ortak üreteceğiz. Proje ilk aşamada 2035 yılına kadar sürecek. Toplamda 3100 uçağa ekipman sağlayacağız” dedi. Stephen O’Bryan, TAI ile ortak 4500 adet F-16’ya parça ürettiklerini de hatırlatarak, artık gelecek yılların teknolojisini barındıracak olan F-35 için de TAI ile çalışacaklarını vurguladı.

Projede 9 ülke var

ABD kaynaklı olan F-35 projesini Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve Büyük Britanya destekliyor. Proje toplamda 40 milyar dolara mal olacak. Türkiye projeye 11 milyar dolar yatırarak, 2035 yılına kadar eşlik edecek. Şu ana kadar üretilen en az radara görünen F-35, savaşta tek bir uçağın tüm görevleri yerine getirmesi amacı ile tasarlandı.

Sırt kısmı Türkiye’de

ABD ile birlikte dokuz ülkenin yer aldığı F-35 projesinde kabinden kanatlara kadar olan sırt kısmındaki parçalar TAI tarafından üretilecek.

Patriot rampası da gelebilir

Uçak ve taktik balistik füzelere karşı kullanılan Patriot füzelerinin rampalarını üreten Fokker Elmo, fabrikasını İzmir’deki üretim tesisine taşımayı planlıyor. Fokker Elmo Asbaşkanı Kier Vis, şu anda Hollanda’da bulunan patriot rampası fabrikasını İzmir’e taşıma planları olduğunu belirterek bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Bu arada TAI ile ABD merkezli Pratt & Witney F-135’in motorları için anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre üretim, test, bakım ve onarım için Türkiye’de bir şirket kurulacak. (Radikal)

F-35'İN 400 PARÇASI TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Çok cahilsiniz. TAI hakkında biraz okuyun ya da direkt olarak gidip gezin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar tai de ve o cok buyuk gordugunuz ucak fabrikalarinin birindede calistim, halada calisiyorum.tecrubeli ve iyi bir kariyeri olan bir muhendis olarak sunu soyleyebilirim.bir yerlerden baslamak lazim, emin olun amerikalilarda ucagi bir kerede hatasiz, mukemmel yapmiyorlar.taiyi uzun yillar sonra gecen ay ziyaret ettim ve cok sevindim cok dogru yoldalar yollari acik olsun.bu arada duduklu tencere yapmakta kolay degildir elesirenler bir arastirsin isterlerse :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye yazılım kodlarının verilmemesini eleştirerek projen çekilme restini gecen ay çekmişti. Yapılan göüşmeler neticesinde savunma dışişleri ve ilgili birimlerin baskısı ile sorun sanırım çözüldü. Türkiye artık global güç olma yolunda. Kendimizi dev aynasında görmeyi bırakıp gercekci olmak lazım. biz DEV değiliz. Oyle idik ama o güç şimdi yeniden ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
abd kaynaklı projeye süreli olarak oratk oluyoruz maliyetin dörtde birini biz karşılıyoruz demekki %25 ortagız biz bu projeye böyle olmasına karşın tüm teknolojik yazılım ve alt yapı amerikanın ulusal savunma gizliliği ilkesine dayandırttırılarak malesef kendi istedkleri anda bu uçagı havada düşürebılme arıza yaptırabılme kontrol edebılme gücünüde saklı tutar kısacası bu uçaklardan ayrıca buna göre 3100 uçaktanda bize uçagın sivri ucu varya onu verirler buda sizin hakknız diye kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tai üretse üretse uçağın tuvalet aksamını üretir yada çok güzel düdüklü tencere üretir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000