19 Haziran 2009, Cuma 07:57:00

Eclipse, Türk mü olacak?

Ekonomik kriz nedeniyle iflas eden özel jet ve eğitim uçakları üreticisi Amerikalı Eclipse Aviation'ın ihalesi 24 Haziran'da yapılacak. İhaleye bir de sürpriz isim katılıyor...
  • Şrketin merkezinin türkiye'ye taşınacağını düşünmüyorum. Taşınırsa sadece üretim bandı Türkiye'ye taşınır maliyetleri düşürmek için. ABD, ben yeni teknoloji geliştireceğim diyen şirketlere büyük kolaylıklar sağlıyor ama elde edilen yeni teknolojinin ülke sınırları dışına çıkmaması için sıkı denetimler uyguluyor. sonuç olarak ABD çıkarlarına ters bir durum söz konusu olmaz ise ve Türk şirketleri iyi bir teklif sunarsa ihaleyi Türk şirketlerinnin kazanmaması için bir sebep yoktur. Umarım Türk şirketlerinin lehine bir sonuç çıkar.
  • Bi de satın alıp gelip Kayseride fabrikayı kurmuyolar mıymış :)
  • Cihan Bey, işi öğrenmiş. İhaleyi alsınlar bakacağım, diyor. Haberdeki fotoğraftaki tesisin kapısını yeniden açmak için 50 milyon doların üzerinde kapital gerekli. Ayrıca, ellerindeki ucuz fiyatın da bir anlamı yok. Konuşulan 1.5 milyon dolar civarındaki fiyat yılda 1000 uçak üretip/ satmak üzerine kurulmuş bir hayaldi.
  • Eger ise yarar birsey ise Türkiye'ye yedirmezler.
  • Eclipse, ingilizce deyimle tam bir "dead fish". Alanlara hayırlı olsun.

İhaleye teklif verenler arasında Türkiye'den Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas ve ETIRC Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin ve Türk Uçak Sanayi bulunuyor. Bürokratik engeller aşılırsa Türkiye hazır uçak teknolojisine sahip olacak.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) global kriz nedeniyle iflas eden hafif jet üreticisi Eclipse Aviation, 24 Haziran'da yapılacak ihaleyle satılacak. Türk Havacılık ve Uçak Sanayi (TAİ) desteğiyle Türk yatırımcıların teklif verdiği ihalede Türkiye başarılı olursa, jet üretim lisansına sahip olunacak. İhaleyi heyecanla bekleneyen Türk yatırımcılardan Brightwell Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, "Türkiye bu şirketi satın alabilirse uçak üretecek teknolojiyi de elde etmiş olacak" dedi.

Dünyanın ilk ve en ucuz jetini üreten Eclipse Aviation Copreration, 1998 yılında 1.2 milyar dolar harcanarak Arizona'da Microsoft'un eski yöneticilerinden Vern Raburn tarafından kuruldu. Kurucuları arasında Microsoft'un sahibi Bill Gates de bulunuyor. Şirket, 3 ton gibi hafif tonaja sahip özel jetleri üretiyor. Eclipse Aviation'ın iki tip uçağı var. Tanesi yaklaşık 2 milyon dolar civarında olan Eclipse 500 ve Eclipse 400. Halen dünyada 260 satılmış modeli bulunan şirkete, işadamı Cihan Kamer de havada taksi hizmeti vermek üzere kurduğu Myjet için 120 adet sipariş vermişti. Ancak şirketin iflas etmesiyle sadece bir uçak alabilmişti. Eclipse 500 tipi jet daha seri üretimine geçilmeden 2 binden fazla sipariş almıştı.

2008'in son çeyreğinde kötü yönetim ve maliyet artışları nedeniyle zora giren şirket, sıkıntılı bir süreçten sonra iflas etti. Hileli iflas iddialarının da gündeme geldiği şirketi daha sonra bir grup yatırımcı satın aldı. Ancak bu yatırımcılar arasında bulunan Rus bankanın da kriz nedeniyle batmasıyla yeniden satışa çıkan şirket için 24 Haziran'da ihale yapılacak.

Kriz nedeniyle satışa çıkarılan şirketlerin peşine düşen Türk yatırımcılarından Alphan Manas bir süredir bu şirketin peşindeydi. İhaleye çıkarılmasıyla birlikte aralarında TAİ, Savunma Müsteşarlığı ve ETIRC Yönetim Kurulu Üyesi Ekim Alptekin'in de bulunduğu Türk yatırımcılarla birlikte ihaleye teklif veren Manas, şunları söylüyor:

"Talip olanlar arasında Ruslar, Brezilyalılar, Fransızlar bulunuyor. Şirket dünyanın en iyi uçağını özel bir üretim teknolojisi ile üretiyor. Amerika. Rusya'ya ihracat lisansı vermedi, Çin'e de vermedi. Fransa'ya da vermeyecek. Türkiye'ye veriyor. O lisansı almadan o uçağı Türkiye'de üretemezsiniz. Çok müthiş bir olay. İkinci modelde askeri eğitim uçağı olacak. Hepsinin onayları var. Türkiye bunu başarırsa uçak teknolojisi satın almış olacak. Teklifi verdiğimiz ortaklar arasında Türk de ABD'li işadamı da var. Satın alma gerçekleşirse üretim de gündeme gelir. TAİ ve Savunma Müsteşarlığı'nın hazırlığını hızlı tamamlaması halinde ihalede şansımız olacak."
 
Kamer: Türkiye için büyük fırsat doğar

Manas'la birlikte teklif veren ETIRC Yönetim Kurulu Üyesi Ekim Alptekin, Cihan Kamer'in sahibi olduğu Myjet'in ortakları arasında yer alıyordu. Kamer'e ihaleye teklif verenler arasında bulunup bulunmadığını sorduk. İhale sürecinde yer almadığını, ancak daha sonra devreye girmeyi planladığını belirten Kamer, şu bilgileri verdi:

"Şirketin satın alınması halinde alan ortaklara da bakarak bir değerlendirme yapacağız. TAİ ortaklar arasında yer alırsa gerçekten önemli bir adım olur. Türkiye hazır bir uçak teknolojisine sahip olur. Önemli bir fırsat."

(Referans)

Eclipse, Türk mü olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şrketin merkezinin türkiye'ye taşınacağını düşünmüyorum. Taşınırsa sadece üretim bandı Türkiye'ye taşınır maliyetleri düşürmek için. ABD, ben yeni teknoloji geliştireceğim diyen şirketlere büyük kolaylıklar sağlıyor ama elde edilen yeni teknolojinin ülke sınırları dışına çıkmaması için sıkı denetimler uyguluyor. sonuç olarak ABD çıkarlarına ters bir durum söz konusu olmaz ise ve Türk şirketleri iyi bir teklif sunarsa ihaleyi Türk şirketlerinnin kazanmaması için bir sebep yoktur. Umarım Türk şirketlerinin lehine bir sonuç çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bi de satın alıp gelip Kayseride fabrikayı kurmuyolar mıymış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cihan Bey, işi öğrenmiş. İhaleyi alsınlar bakacağım, diyor. Haberdeki fotoğraftaki tesisin kapısını yeniden açmak için 50 milyon doların üzerinde kapital gerekli. Ayrıca, ellerindeki ucuz fiyatın da bir anlamı yok. Konuşulan 1.5 milyon dolar civarındaki fiyat yılda 1000 uçak üretip/ satmak üzerine kurulmuş bir hayaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eger ise yarar birsey ise Türkiye'ye yedirmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eclipse, ingilizce deyimle tam bir "dead fish". Alanlara hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000