15 Ağustos 2012, Çarşamba 16:58:02

DÜNYA İKİNCİSİ OLDULAR...

Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve Amerikan Makine Mühendisleri Odası Uluslararası Gaz Türbin Enstitüsü (ASME-IGTI) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Motor Tasarım Yarışması”nda İstanbul Teknik Üniversitesi’nin “Kuzgun Takımı” hazırladıkları TURKjet-1 isimli tasarım projeleri ile Dünya ikincisi oldu...
  • İnşallah iyi imkanlar sağlanıp ülkemizde istihdam edilirlerde yurt dışına kaptırmayız.
  • Helal olsun aslanlar. Açız bu başarılara. Bahtınız açık olsun.
  • Ulaştırma araçlarından en fazla karbon açığa çıkaran turbin motorlu uçaklarmış.. Ekibi tebrik ederiz.
  • Kelime ile tebrikler. Bravo!!!

ABD’de on yılı aşkın süredir düzenlenen yarışmanın 2012 yılı konsepti; F-35 Müşterek Taarruz Uçağı’nın yarı boyutlarında olacak bir insansız savaş uçağı (UAV) hava aracının yüksek elektrik ihtiyacını motor performansından taviz vermeden karşılayacak bir ardyakıcılı turbofan motor tasarımı gerçekleştirilmesiydi.

Değişik ülkelerden otuzun üzerinde takımın başvuru yaptığı yarışmada 8 takım rapor değerlendirme sürecine kaldı. Değerlendirme sonucunda seçilen üç finalist, tasarımlarını jüri üyeleri karşısında savunmaları için davet edildi.

48. Joint Propulsion Conference etkinliği kapsamında 1 Ağustos 2012 tarihinde Amerika'nın Atlanta Kenti'nde düzenlenen finallere, İTÜ Uçak Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tunçer danışmanlığında Uçak Mühendisliği öğrencilerinden Coşku Çatori (Takım Kaptanı) Başar Burak Özkahya, Cihat Akın ve Oğuz Eren’den oluşan ekip katıldı.

Takım Kaptanı Çoşku Çatori projelerinde kullandıkları ve kendi tasarımları olan elektrik üretimi sisteminin, başarılarında büyük etkisi olduğunu söyledi. Çatori, desteklerinden dolayı danışman hocaları Doç. Dr. Onur Tunçer’e ve takım sponsoru TEI Tusaş Motor Sanayi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İTÜ de "Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, danışman akademisyenlerimizi yürekten kutluyor, İTÜ'lü olmanın ayrıcalığını tüm dünyaya kanıtlayan nice başarılara imza atmalarını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

DÜNYA İKİNCİSİ OLDULAR...

Yorumlar

Emeklerine sağlık ~ 12 yıl önce
İnşallah iyi imkanlar sağlanıp ülkemizde istihdam edilirlerde yurt dışına kaptırmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan pilot ~ 12 yıl önce
Helal olsun aslanlar. Açız bu başarılara. Bahtınız açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinerji ~ 12 yıl önce
Ulaştırma araçlarından en fazla karbon açığa çıkaran turbin motorlu uçaklarmış.. Ekibi tebrik ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 12 yıl önce
Kelime ile tebrikler. Bravo!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000