19 Aralık 2009, Cumartesi 09:46:20

Dreamliner'a türbülans bile vız gelir...

Boeing 787 Dreamliner'ın gövdesi plastik bazlı kompozitten imal edildi. Yeni uçak, türbülansın etkisini yüzde 50 azaltıyor...
  • böyle bir uçağın yanından bile geçmek keyiftir.airbus la kıyaslayan arkadaşlara gelince...boeing in airbus ı yakalamaya çalıştığı yorumu ilginç.yarım asır önce airbus bir hayal iken;747 vardı.bugün 757,777 ve niceleri vardır.airbus'ın yaptığı; boeing'in MAKETİ bile olamaz.herkese keyifli uçuşlar dilerim.
  • B777 "fly-by-wire" uçmaktadır. Sadece "joystick" kullanmamayı tercih etmiştir. Sekiz dev havayolu şirketinin ortak katılımıyla design edilmiştir. Bugüne kadar mürettebat veya yolcusundan ölümlü bir tek kazası yoktur. O, "Göklerin Kraliçesi" dir.
  • kompozit gövdenin negatif yönlerini kimse konusmuyor ....
  • Benim yerim hazir...firstini ,bussinessinide ekosinida.....sen kendine bak....
  • Bu uçağı boeing fabrikası turunda inceledim. Uçaklara hasta biri olarak söylüyorum yok böyle bir kuş!!!
  • kanatlar tutunmayı sağlıyor diye özellik mi olurmuş yaw.. yok sağlamasaydı..
  • Ben B777-300ER First Class'ta uçtum.Beğenmedim.Singapure A380 Business uçtum beğenmedim.B787 tanıtım uçuşuna gittim.Bu uçaktan valla başka uçak tanımam diyorum o kadar.Eğer THY alırsa New York'a yapacakları ilk seferde First Class alacağım.First Class olmazsa da Business Class alacağım.Şimdiden bana hayırlı yolculuklar.xD
  • Airbus la rekabet etmek için Boeing çabalayıp duruyor, fakat kokpitteki geri kalmış lovye zihniyetini hala atamadı. Zaten bunu joystick le değiştirse tüm kovboy karizması çizileceği için değiştirmek istemiyor. Hala kokpitte pilotların istediği devrimi yapamadı. A330 rotalarına ve yolcusuna hitap edebilir. Orta büyüklükte bir uçak, yinede çevreci , komposit mağzeme ve tasarruf kimliği gelişmiş bir uçak. HER ZAMAN YENİ BİZLERE İYİ ŞEYLER GETİRMİŞTİR.
  • biletini first class alsaydın bari
  • Ilk ucanlar arasina girecegim......... Asker...

Dreamliner uçağı, ilk uçuşunda; Türkiye'de imal edilen parçalarla uçtu. TAI, uçağın kuyruktaki elevatörde 7 metre uzunluğundaki kompozit parçayr ima etti. Ayrıca, kargo bölümündeki bariyerler ve bazı gövde parçaları da TAl'de yapıldı. 2022'ye kadar TAI, Boeing 787 için toplam 3066 adet parça imalatı gerçekleştirilecek.

Amerikalı uçak imalatçısı Boeing'in gövdesi tamamen plastik bazlı kompozitten imal edilen yeni yolcu uçağı 787 Dreamliner, İlk uçuşunu geçtiğimiz hafta içi başarıyla gerçekleştirmişti. Türbülans etkilerinin en az hissedilmesi için uçağa özel bir oto-pilot sistemi konuldu. Sarsıntılar normal yolcu uçaklarına göre yüzde 50 oranında azaltıldı

THY'NİN İHALESİNE GİRDİ

Türk Hava Yolları; Boeing 787den, 20'si kesin, 10'u da opsiyonlu, toplam 30 uçak almayı planlıyor. İhalenin Haziran 2010'da açıklanması bekleniyor.

Uçakta:
*Ağırlık yüzde 30 azaldı.
*Yakıt yüzde 25 daha az kullanılacak.
*Kanatlar havada rahatça tutunmayı sağlıyor.
*Çevreci motor sesi daha az.

(Güneş)

Dreamliner'a türbülans bile vız gelir...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
böyle bir uçağın yanından bile geçmek keyiftir.airbus la kıyaslayan arkadaşlara gelince...boeing in airbus ı yakalamaya çalıştığı yorumu ilginç.yarım asır önce airbus bir hayal iken;747 vardı.bugün 757,777 ve niceleri vardır.airbus'ın yaptığı; boeing'in MAKETİ bile olamaz.herkese keyifli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
B777 "fly-by-wire" uçmaktadır. Sadece "joystick" kullanmamayı tercih etmiştir. Sekiz dev havayolu şirketinin ortak katılımıyla design edilmiştir. Bugüne kadar mürettebat veya yolcusundan ölümlü bir tek kazası yoktur. O, "Göklerin Kraliçesi" dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kompozit gövdenin negatif yönlerini kimse konusmuyor ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim yerim hazir...firstini ,bussinessinide ekosinida.....sen kendine bak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçağı boeing fabrikası turunda inceledim. Uçaklara hasta biri olarak söylüyorum yok böyle bir kuş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kanatlar tutunmayı sağlıyor diye özellik mi olurmuş yaw.. yok sağlamasaydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben B777-300ER First Class'ta uçtum.Beğenmedim.Singapure A380 Business uçtum beğenmedim.B787 tanıtım uçuşuna gittim.Bu uçaktan valla başka uçak tanımam diyorum o kadar.Eğer THY alırsa New York'a yapacakları ilk seferde First Class alacağım.First Class olmazsa da Business Class alacağım.Şimdiden bana hayırlı yolculuklar.xD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus la rekabet etmek için Boeing çabalayıp duruyor, fakat kokpitteki geri kalmış lovye zihniyetini hala atamadı. Zaten bunu joystick le değiştirse tüm kovboy karizması çizileceği için değiştirmek istemiyor. Hala kokpitte pilotların istediği devrimi yapamadı. A330 rotalarına ve yolcusuna hitap edebilir. Orta büyüklükte bir uçak, yinede çevreci , komposit mağzeme ve tasarruf kimliği gelişmiş bir uçak. HER ZAMAN YENİ BİZLERE İYİ ŞEYLER GETİRMİŞTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biletini first class alsaydın bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ilk ucanlar arasina girecegim......... Asker...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000