04 Haziran 2011, Cumartesi 08:48:00

BÜYÜK GÜN BAŞLIYOR...

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’ncü kuruluş yıl dönümü, bugün İzmir’de yapılacak ve iki gün sürecek hava gösterileri ile kutlanıyor.
  • Cok guzel bir havacilik gosterisi. Kesinlikle kacirilmamali. Bugun gidemeyenler, yarin muhakkak gitsin. Giderken yaniniza semsiye ve sandalye alirsaniz rahat edersiniz...
  • dunyadaki gosterıler artık sehir meydanlarda degil havalimanlarında yapılıyor.daha uygun bir ortamda ucus ile ılgılı her turlu detayı cimenlere yayılarak izliyor halk pist kenerında :))))
  • bu capta buyuk bir organizasyon gosterı olarak ilk defa olacak ulkemizde.izmirde yasayanlar kacırmasın derim :))
  • gösteriler daha merkezi ve ulaşımın kolay olduğu bir yerde yapılabilirdi, 10 sene önceki gibi yine Alsancak semalarında yapılsaydı çok daha iyi olurdu
  • Günlerdir beklenen gösterilerin, Hava Harp Okulu Komutanının tutuklu olması sebebiyle tatsız geçeceğini hissetmek üzücü..
Halka açık olan Türkiye Hava Gösterisi 2011’e 18 ülkeden 150 uçak ve helikopter katılıyor. Akrobasi ekiplerinin gösterisi ile renklenecek organizasyonun 160 bin kişi tarafından gezilecek.

Bu yıl Avrupa’nın en büyük havacılık gösterisi, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştiriliyor. SBS nedeniyle öğleden önce gürültü oranları daha düşük olan uçaklar gösteri yapacak. Öğleden sonra dünyanın önde gelen akrobasi ekipleri uçacak.Türkiye’yi 46 yıl sonra yeniden ziyaret eden Amerikan Hava Kuvvetleri’nin Thunderbirds, İngiliz Red Arrows, İtalyan Frecce Tricolori gibi ekiplerin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri’nin Solo Türk ve Türk Yıldızları da uçacak.

ANKA da sergileniyor
Organizasyonda Türk Hava Kuvvetleri envanterine önümüzdeki yıllarda girecek yeni nesil uçaklar ve sistemler de var. İlk defa halka açık organizasyonda Türk insansız hava aracı ANKA da sergileniyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen ANKA, statik alanda sergilenecek. TAI ayrıca tasarım çalışmaları süren ve ilk uçuşunu gelecek yıl yapacak Hürkuş Eğitim Uçağının kokpitini de İzmir’e getirdi. TAI ayrıca Hava Kuvvetleri’ne ilk teslimatı yaptığı yeni nesil F-16 Block 50+, KT-1 eğitim uçağını da kurduğu standta sergileycek.

İzmir’e kimler geldi
Amerikan Boeing tarafından geliştirilen ve Türk şirketlerinin de yazılımından sistem konfigrasyonlarına kadar ciddi pay aldığı havadan ihbar ve kontrol uçağı ‘Barış Kartalı’ İzmir’e geldi. Halen test çalışmaları süren projede ilk teslimatın gelecek yıl sonunda yapılması planlanıyor. Boeing 737-700 yolcu uçağının üzerine konulan radar sistemi ile uçak geniş alanda havadan tarayabiliyor.

Alım görüşmelerinde kaynak kodları nedeniyle tıkanan gelecek nesil savaş uçağı F-35 projesinde uçağın birebir ölçekli modeli İzmir’e getirildi. Proje onaylanırsa, Türkiye 100 F-35 almayı planlıyor.

(Hürriyet)
BÜYÜK GÜN BAŞLIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Cok guzel bir havacilik gosterisi. Kesinlikle kacirilmamali. Bugun gidemeyenler, yarin muhakkak gitsin. Giderken yaniniza semsiye ve sandalye alirsaniz rahat edersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dunyadaki gosterıler artık sehir meydanlarda degil havalimanlarında yapılıyor.daha uygun bir ortamda ucus ile ılgılı her turlu detayı cimenlere yayılarak izliyor halk pist kenerında :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu capta buyuk bir organizasyon gosterı olarak ilk defa olacak ulkemizde.izmirde yasayanlar kacırmasın derim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gösteriler daha merkezi ve ulaşımın kolay olduğu bir yerde yapılabilirdi, 10 sene önceki gibi yine Alsancak semalarında yapılsaydı çok daha iyi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Günlerdir beklenen gösterilerin, Hava Harp Okulu Komutanının tutuklu olması sebebiyle tatsız geçeceğini hissetmek üzücü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000