19 Kasım 2014, Çarşamba 09:15:48

BÜTÇE KOMİSYONU'NDA HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan; ''İstanbul'un 3'ncü bir havalimanına ihtiyacı olduğu malum. Bu çerçevede teknik düzeyde geçmişte tüm çalışmalar yapılmış ve havaalanını yeri belirlenmiş. Havaalanının yerinin değiştirilmesi gibi bir husus kesinlikle söz konusu değildir'' dedi.
  • Bu milletin derdi bitmez! Yapilmasin diye ugrasirken yapilir biter bu seferde ismini begenmezler... Yapilir biter RTE ismini de verirler! siz debelenin durun:))
  • Ben ortadayim ve ihtiyaç olduğu 3. Havaalninin yapilmasi gerektiği ama bunun için de tüm arastirmalarin objektif yapilmasi gerektiğine inanıyorum. Oranin bataklık olduğunu iddaa edenler var. Peki hükümet ne diyor? Hayir iste belgeler mühendisler gerekli incelemeyi yapti tüm bilimsel veriler gösteriyor ki burasi uygun diyebiliyor mu? Tabi ki hayir. Tek bildikleri biz yapariz gerisine karismayin. Ne bilim var ne vicdan. Benim parami harciyosunuz buraya arkadaş. Bu kayitsiz sartsiz savunan ve oranin bataklik olduğunu söyleyen arkadaşlara laf atanlari da anlamiyorum. Sanirsin kendiniz bilimsel olarak incelediniz. Yazik.
  • O kadar havuz yaptılar,millet milyon dolar verip salmalara katıldı, kimsenin iptal etmeye gücü yetmez. Eğer hatalı bir yerde ise bu yapıldıktan sonra tekrar bir havuz ve yeniden yaparlar
  • Bu havaalaninin yapilmasi bencede cok onemli ancak korkumuz yapmis oldugunuz ya da yapmamis oldugunuz fizibilite calismasidir.
  • Yapilip bitene kadar yapilmasin suydu-buydu diye veryansinlar edilecek... Bitince de veryansin edenler isminden dolayi cildiracak!
  • Bir grup her şeyi bildiğini sanan kara cahilin itirazı yüzünden proje iptal edilse yazık olurdu zaten.
  • Inadimiz inad diyorsunuz.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporu sunumunu ve bakanlığın çalışmalarını görüşmelerinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"HAVALİMANINI YERİ DEĞİŞMEYECEK"

Şuanda sadece 7 havalimanından diğer 53 havalimanına uçuş gerçekleştirildiğini aktaran Bakan Elvan, ''Çapraz uçuş sayımızı artırmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak da özellikle uçak firmalarımız sıcak bakmıyorlar. Biz onlarla müzakere halindeyiz. İç hatlardaki yolcu sayımız daha da yukarı çekelim. Bizim 53 havalimanımız var. Japonya kara parçası olarak bizden küçük olmasına rağmen 150'nin üzerinde havalimanı var. Türkiye 'deki havalimanı fazla mı, değil. İlave havalimanı yapılması gerekiyor mu? Evet yapılması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yeni havalimanları yapacağız. Bizim özellikle kendi bölgesel uçağımızı imal etmek gibi bir hedefimiz var. Firmalarla görüşüyoruz. Şu anda TAİ'de o büyük gövdeli uçakların birçok parçası yapılıyor. Bu bir hayaldir yaklaşımları doğru değildir. Biz tüm haklarıyla telif haklarıyla böyle bir şey yapmak istiyoruz. Bir daha somut neticeye ulaştığımızda sizlerle paylaşacağız. 3'nücü havalimanıyla ilgili olarak şunları ifade edeyim. Çevreye yönelik duyarlık hepimizin duyarlılığı. Ama şunu da söyleyeyim. 3'ncü havalimanın yapılacağı yere giden arkadaşlarımız mutlaka vardır. Orada açılan onlarca çukur. 60 yıldan beri o arazi delik deşik edilmiş önemli bir kısmı. O arazide önemli kesimi de bataklığa dönüşmüş. 3'ncü havalimanı için seçilen bu arazi bir anlamda o bölgede havalimanıyla birlikte önemli ölçüde ıslah edileceğini düşünüyorum. Ormanla ilgili olarak kesilen ağaca ilave olarak 5 katı ağaç dikileceği ifade edildi. İstanbul için 3'üncü havalimanına ihtiyacı olduğu malum. Bu çerçevede teknik düzeyde geçmişte tüm çalışmalar yapılmış ve havaalanını yeri belirlenmiş. Havaalanını yerinin değiştirilmesi gibi bir husus kesinlikle söz konusu değildir'' dedi.

BÜTÇE KOMİSYONU'NDA HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu milletin derdi bitmez! Yapilmasin diye ugrasirken yapilir biter bu seferde ismini begenmezler... Yapilir biter RTE ismini de verirler! siz debelenin durun:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben ortadayim ve ihtiyaç olduğu 3. Havaalninin yapilmasi gerektiği ama bunun için de tüm arastirmalarin objektif yapilmasi gerektiğine inanıyorum. Oranin bataklık olduğunu iddaa edenler var. Peki hükümet ne diyor? Hayir iste belgeler mühendisler gerekli incelemeyi yapti tüm bilimsel veriler gösteriyor ki burasi uygun diyebiliyor mu? Tabi ki hayir. Tek bildikleri biz yapariz gerisine karismayin. Ne bilim var ne vicdan. Benim parami harciyosunuz buraya arkadaş. Bu kayitsiz sartsiz savunan ve oranin bataklik olduğunu söyleyen arkadaşlara laf atanlari da anlamiyorum. Sanirsin kendiniz bilimsel olarak incelediniz. Yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
O kadar havuz yaptılar,millet milyon dolar verip salmalara katıldı, kimsenin iptal etmeye gücü yetmez. Eğer hatalı bir yerde ise bu yapıldıktan sonra tekrar bir havuz ve yeniden yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu havaalaninin yapilmasi bencede cok onemli ancak korkumuz yapmis oldugunuz ya da yapmamis oldugunuz fizibilite calismasidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yapilip bitene kadar yapilmasin suydu-buydu diye veryansinlar edilecek... Bitince de veryansin edenler isminden dolayi cildiracak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cf ~ 9 yıl önce
Bir grup her şeyi bildiğini sanan kara cahilin itirazı yüzünden proje iptal edilse yazık olurdu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 9 yıl önce
Inadimiz inad diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000