06 Mayıs 2011, Cuma 08:22:31

BOEING'DEN TUSAŞ'A ÖVGÜ

Boeing’in müdürü Llis, TSK’nın ihtiyacını karşılamaya yönelik havadan ihbar uçağı sağlanmasına yönelik projede TAI’nin projedeki başarısını övdü.
  • Yıllarca süren hazırlık sonrası, Barış Kartalı projesinin sözleşmesi 4 Haziran 2002 günü ve TAI ile imza 2004 yılında tören ile atıldı. Teslimat öngörüsü ne idi? O tarihten beri pekçok Türk ABD'de, pekçok ABD'li Türkiye'de görev yapıyor. Yolda hayatını kaybedenler oldu.. Şimdiki teslimat öngörüsü nedir? 2012 sonu ve 2013.. 12 yıl!.. Şimdi Boeing ve TUSAŞ Müdürlerinin beyanlarını yeniden okuyunca ilk anladığımızı mı anladık?
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacını karşılamaya yönelik dört adet "Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı" sağlanmasına yönelik Boeing ve Türk Havacılık ve Uçak Sanayi AŞ-TAI (TUSAŞ) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, ilk uçağın teslimatı 2012 sonuna kadar yapılacak.

TUSAŞ-TAI Akıncılar Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, Boeing Barış Kartalı Projesi Müdürü Mark Llis, TAI’nin projedeki başarısından övgüyle bahsederek, “TAI’de gördüğüm iş dünyada bir numara. Burada yapılan işten etkilendiğimizi söylemek istiyorum” dedi. Llis, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile TSK’nın programla ilgili istediği testlerin tamamlandığını belirterek, dört uçaktan ilkinin 2012 sonuna kadar teslim edileceğini söyledi. Llis, kalan üç uçağın da 2013 yılında tesliminin yapılacağını ifade etti.

Barış Kartalı adıyla anılan proje kapsamında, TSK’nın ihtiyacını karşılamaya yönelik dört adet havadan erken ihbar ve kontrol uçağının modifikasyonu ile mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek hizmeti verilmesi öngörülüyor. Bir uçağın havada, karada ve laboratuvarlarda gerçekleştirilen görev sistemi doğrulama testleri ise Seattle’da tamamlandı.

Boeing’in ortağıyız
TUSAŞ Özel Görev Uçakları Müdürü Serdar Taşbilek “TUSAŞ; Boeing’in güvenilir endüstriyel ortağıdır. Programın ‘offset’ anlaşması çerçevesinde, Boeing-Wichita firmasına 10 yılı aşan bir sürede 500 milyon dolardan fazla parça ve komponent satışı öngörülmektedir” diye konuştu.
BOEING'DEN TUSAŞ'A ÖVGÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllarca süren hazırlık sonrası, Barış Kartalı projesinin sözleşmesi 4 Haziran 2002 günü ve TAI ile imza 2004 yılında tören ile atıldı. Teslimat öngörüsü ne idi? O tarihten beri pekçok Türk ABD'de, pekçok ABD'li Türkiye'de görev yapıyor. Yolda hayatını kaybedenler oldu.. Şimdiki teslimat öngörüsü nedir? 2012 sonu ve 2013.. 12 yıl!.. Şimdi Boeing ve TUSAŞ Müdürlerinin beyanlarını yeniden okuyunca ilk anladığımızı mı anladık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000