18 Nisan 2012, Çarşamba 09:00:41

BOEING'DEN BARIŞ KARTALI'NA YÖNELİK PROGRAM...

The Boeing Company, Seattle yakınındaki Boeing tesislerinde Türkiye’nin Barış Kartalı adlı Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) programına yönelik olarak kapsamlı bir bakım eğitim programı başlattı...
  • Şu 10 sene hikayesi çıksın o zaman görücez eğitim alan personeli. Devletimiz bedavaya tip eğitimi veriyor olmasın sakın?
  • @11:24'te yorum yapan arkadaşa katılıyorum, gözümle görmedim ama sağlam kaynaklardan aldığım duyumlara göre ilk uçak teslim alındı.
  • ilk uçak teslim edildi ve şu an ankarada. gecen ay geldi..
  • bu uçaklar son derece önemlidir ancak hala hava kuvvetlerine teslim edilmedi nedendir acaba israilin ve lobisinin uçağın bazı parçalarını teslim etmemeye çalışmaya geciktirmesinin sonucdur.. buna da ne denir siz söyleyin...
  • Arkadaşlar, bu uçakların parası (1.5 milyar USD) ödenmesine rağmen 2007 de teslim edilmesi gereken uaçkalar hala teslim edilmedi. Aradan 5 sene geçti ve cezayi bir işlem yapılmıyor. Ülke faizle para ararken sağda solda "ödenen 1.5 milyar USD nin faizi alınıyor mu?" diye soran yok. Hem sonra teknoloji yerinde saymıyor. Teslim edilecek uçaklar ( ne zaman teslim edileceği meçhul) son teknoloji mi olacak? Şüpheli...19. yüzyılda parası ödenen ve İngiltere'den alınamayan gemiler vs. aklıma geliyor ve 100 senede 1 arpa boyu yol gidememeişs.
  • Iyiki satin alabiliyoruz bunlari. Yoksa 100 sene ugrassak yapamayiz. Daha bir Iha yapamadik, bir egitim ucagimiz bile yok. Tai hala kis uykusunda ruya goruyor.
Türk Hava Kuvvetleri personeli ve Türk Havayolları çalışanlarına yönelik sınıf eğitimi, Boeing Defence Australia ve Boeing Eğitim ve Uçuş Hizmetleri’nden gelen eğitmenler tarafından veriliyor. Eğitim; mekanik aviyonikler, görev sistemleri ve elektronik harp alt sistemleri de dahil olmak üzere 737 AEW&C uçağının tüm özelliklerini içeriyor.

Öğrenciler; bilgisayar destekli eğitime, simülatörlere ve eğitim araçlarına erişim sağlayarak ilk Barış Kartalı uçağı üzerinde uygulamalı deneyime sahip olacaklar.
Boeing Barış Kartalı program müdürü Mark Ellis, “Eğitim, Boeing’in Barış Kartalı programı kapsamında sunduğu tam yetkinliğin kritik bir unsuru. Boeing, bu güçlü havadan keşif, muhabere ve harp yönetim sistemini etkin bir şekilde kullanabilmeleri ve devamlılığını sağlayabilmelerini temin etmek için Türk Hava Kuvvetleri ve Türk endüstrisiyle yakın çalışma içerisindedir" dedi.
 
Boeing tesisindeki sistem bakım derslerinin önümüzdeki 10 ay boyunca sürmesi planlanıyor. Diğer bir grup öğrenci ise Konya’daki Barış Kartalı ana işletim üssünde eğitim alacak. Ayrıca, Seattle bölgesindeki tesiste Türk Hava Kuvvetleri personeline yönelik görev mürettebatı eğitimi devam ediyor.
 
Barış Kartalı Programı 4 adet 737 AEW&C uçağı ile birlikte uçuş ve mürettebat eğitimi, ekip desteği ve sistem bakımı için yer destek hizmetlerini de kapsıyor. Sistem gereklilikleri doğrulama testleri Boeing’in Seattle ve Türkiye’deki tesislerinde devam ediyor. Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), üç uçağı modifiye etmenin yanı sıra, uçuş işlemleri de gerçekleştiriyor. Yine Ankara’da bulunan HAVELSAN ise sistem yazılımı ve Yer Destek Merkezi hizmeti sağlıyor. Boeing, ilk uçağı planlandığı gibi 2012 yılının sonunda teslim etmeye hazırlanıyor.
 
737-700 ticari uçağı baz alınarak geliştirilmiş olan AEW&C, 21. yüzyıl aviyonikleri, seyir ekipmanı ve uçuş güvertesi özelliklerini taşıyor. İleri teknolojisi ve dünya çapında tedarikçi, parça ve destek ekipman üssü sayesinde, uçağın bakım süresinin minimum düzeyde olduğu belirtildi.
 
Barış Kartalı AEW&C uçağı, Northrop Grumman’ın entegre Dost-Düşman Tanıma Sistemi kabiliyetine sahip MESA anteninin yanı sıra geleceğe yönelik maliyet-etkin yükseltme için esnek ve açık bir yapıya, kapsamlı bir muhabere birimine ve havadan yakıt aktarım kabiliyetine sahip olduğu ifade edildi.
BOEING'DEN BARIŞ KARTALI'NA YÖNELİK PROGRAM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Şu 10 sene hikayesi çıksın o zaman görücez eğitim alan personeli. Devletimiz bedavaya tip eğitimi veriyor olmasın sakın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
@11:24'te yorum yapan arkadaşa katılıyorum, gözümle görmedim ama sağlam kaynaklardan aldığım duyumlara göre ilk uçak teslim alındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ilk uçak teslim edildi ve şu an ankarada. gecen ay geldi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu uçaklar son derece önemlidir ancak hala hava kuvvetlerine teslim edilmedi nedendir acaba israilin ve lobisinin uçağın bazı parçalarını teslim etmemeye çalışmaya geciktirmesinin sonucdur.. buna da ne denir siz söyleyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar, bu uçakların parası (1.5 milyar USD) ödenmesine rağmen 2007 de teslim edilmesi gereken uaçkalar hala teslim edilmedi. Aradan 5 sene geçti ve cezayi bir işlem yapılmıyor. Ülke faizle para ararken sağda solda "ödenen 1.5 milyar USD nin faizi alınıyor mu?" diye soran yok. Hem sonra teknoloji yerinde saymıyor. Teslim edilecek uçaklar ( ne zaman teslim edileceği meçhul) son teknoloji mi olacak? Şüpheli...19. yüzyılda parası ödenen ve İngiltere'den alınamayan gemiler vs. aklıma geliyor ve 100 senede 1 arpa boyu yol gidememeişs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Iyiki satin alabiliyoruz bunlari. Yoksa 100 sene ugrassak yapamayiz. Daha bir Iha yapamadik, bir egitim ucagimiz bile yok. Tai hala kis uykusunda ruya goruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000