30 Ocak 2011, Pazar 10:37:51

BOEING, TÜRKİYE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK

Amerikalı havacılık devi Boeing, Türk Hava Kuvvetleri’ne geciken teslimattan dolayı tazminat ödeyecek.
  • Boeing 1 Allah Kuruşu eksik ödemez...
  • 140 milyon dolar, zamanında teslim edilmeyen uçaklar yüzünden kaybedilenleri geri getirecekmi? Her şeyi maddiyatla kıyaslamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
  • boingde para çok, ödesin tabi. Ama bizim hükümet şimdi kabul etmiyoruz diyecek. Eminim. Çok fakir var ülkemizde. Para herşeyin anahtarıdır. Boing'e teşekkür ederim.
  • Hamdolsun, Ülkem nereden nerelere geldi. Parasını verdiğimiz halde silahı alamadığımız günlerden, geciktiği için ceza kestiğimiz günlere. Kendi silahlarımızın tamamını ve yolcu uçağımızı ürettiğimiz günler de uzak değil, hamdolsun...
  • Geç kalmış bir iş. Anlaşmalar bu şekilde yapılır
Türk Hava Kuvvetleri’ne teslimatı 4 yıl geciken havadan erken uyarı ve kontrol uçakları için Boeing, 2010 yılının 4’üncü çeyrek bilançosunda 136 milyon dolarlık gecikme karşılığı ayırdı. İlk kullanıcı Avustralya ve Türkiye’ye ödenecek tazminat konusunda Boeing bilançosuna “Test programı ile ilgili konularla birlikte çözüm” notu düştü. Türkiye’nin yanı sıra Avustralya ve Güney Kore Hava Kuvvetleri için seçilen uçak üzerinde Northrop Grumman imalatı MESA radarı ve özel sistemler taşıyor. Türkiye için teslimat 2007’de planlanırken testlerdeki gecikmeler “Barış Kartalı” olarak adlandırılan projeyi de vurdu. İlk uçak ana yüklenici Boeing’in Seattle’daki merkezinde testlerini sürdürüyor. Çalışmalar önemli ölçüde tamamlanırken kabul işlemlerinin hazirana kadar bitirilmesi planlanıyor. Kalan üç uçak ise Ankara’daki TAI tesislerinde bulunuyor.

(Hürriyet)
BOEING, TÜRKİYE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Boeing 1 Allah Kuruşu eksik ödemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
140 milyon dolar, zamanında teslim edilmeyen uçaklar yüzünden kaybedilenleri geri getirecekmi? Her şeyi maddiyatla kıyaslamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boingde para çok, ödesin tabi. Ama bizim hükümet şimdi kabul etmiyoruz diyecek. Eminim. Çok fakir var ülkemizde. Para herşeyin anahtarıdır. Boing'e teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hamdolsun, Ülkem nereden nerelere geldi. Parasını verdiğimiz halde silahı alamadığımız günlerden, geciktiği için ceza kestiğimiz günlere. Kendi silahlarımızın tamamını ve yolcu uçağımızı ürettiğimiz günler de uzak değil, hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geç kalmış bir iş. Anlaşmalar bu şekilde yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000