27 Eylül 2012, Perşembe 13:18:30

BAYAR YERLİ HELİKOPTER İÇİN TARİH VERDİ...

Türkiye, saldırı helikopteri ihtiyacını TUSAŞ ve bir İtalyan firmasının ortak üretimi T-129'la karşılayacak.
  • Angus sığır türü... İtalya wikipedia ya göre 60,8 milyon nüfusu olan bir ülke. Türkiye? 74 milleyon. Yani handeyse 14 milleyon kelle fazla. Ne işe yarar? nicelik var nitelik yok. Hala RTE her erişkinden 4 bebe bekliyor, arap kafalı. Hangi arap AB, ABD güdümü dışında kalmışsa... Aha bu projenin mümesilleri de farklı değil. Dağlık bölgede düdük gibi helikopterlerle terörle mücadele edilecekmiş. Söyleyin bakalım Mitterandın karısı Apoyla düşüp kalkmasın PKK' yı tükaka ilan etsin diye cougar almıştı zamane başbakanı Çiller. Siz bu helikopter için hala yetişmeyen paraları ödemek için gerekçe ararken ne umdunuz Italy' den AB üyeliği desteği mi? Ya çınar gibi devrilen bu vatan evletlarının günahı ne? Saf ve masum vatan sevgisi mi? Yayınla moderatör yayınlaaaa bilsin vatandaş çocuklarının canı üzerine ne pazarlıklar yapılıyor bu ülkede.
  • Gerçekten bilmediğin bir konuda atıp tutman anlamsız, AW den alınan lisansla Türkiye şartlarına modernize edilmiş, bir çok sistemi Türk yapımı olan bir helikopterden bahsediyoruz..Bilip araştırıp öyle yorum yapsak daha doğru olur
  • Bir Italyan firma! BAK BAK Hayret ortak varmis sakin bize helikopter satiyor olmasinlar? Finansman sorunu cozulunce denmis! Evet bende finansman sorununu cozunce bir Pitts alip Ali Ismet beyle beraber ucacagim zaten. TAI ne ise yarar bu memlekette. Italyan'dan aldigini bize satiyor karla, ordunun satinalma departmani yok mu?

Atak projesi kapsamında, T-129 tipi toplam 59 helikopter üretilecek. Bu yıl ve gelecek yıl teslim edilecek toplam 9 helikopter, terörle mücadelede kullanılacak.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, "4 helikopteri yılsonuna kadar Silahlı Kuvvetlerimize vermek için çalışıyoruz. Test süreçleri devam ediyor. Üretimler tamamlandı 4 helikopterimiz hazır TAI'de… Helikopterin hepsi Terörle mücadele görevlerinde de Silahlı Kuvvetlerin diğer görevlerin de kesinlikle kullanılabilecek konfigürasyonda olacak" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, İzmir'deki "Savunma Sanayii Günü"nde, mayına dayanıklı Kirpi araçlarındaki bir yıllık teslimat gecikmesinin üretici firmanın Mali durumundan kaynakladığını belirtti.

Bayar, "Finansman sorunu çözüldüğünde nihai teslimatlar da yapılabilecek" dedi.

BAYAR YERLİ HELİKOPTER İÇİN TARİH VERDİ...

Yorumlar

Angusta ~ 12 yıl önce
Angus sığır türü... İtalya wikipedia ya göre 60,8 milyon nüfusu olan bir ülke. Türkiye? 74 milleyon. Yani handeyse 14 milleyon kelle fazla. Ne işe yarar? nicelik var nitelik yok. Hala RTE her erişkinden 4 bebe bekliyor, arap kafalı. Hangi arap AB, ABD güdümü dışında kalmışsa... Aha bu projenin mümesilleri de farklı değil. Dağlık bölgede düdük gibi helikopterlerle terörle mücadele edilecekmiş. Söyleyin bakalım Mitterandın karısı Apoyla düşüp kalkmasın PKK' yı tükaka ilan etsin diye cougar almıştı zamane başbakanı Çiller. Siz bu helikopter için hala yetişmeyen paraları ödemek için gerekçe ararken ne umdunuz Italy' den AB üyeliği desteği mi? Ya çınar gibi devrilen bu vatan evletlarının günahı ne? Saf ve masum vatan sevgisi mi? Yayınla moderatör yayınlaaaa bilsin vatandaş çocuklarının canı üzerine ne pazarlıklar yapılıyor bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demeclere bak' a ~ 12 yıl önce
Gerçekten bilmediğin bir konuda atıp tutman anlamsız, AW den alınan lisansla Türkiye şartlarına modernize edilmiş, bir çok sistemi Türk yapımı olan bir helikopterden bahsediyoruz..Bilip araştırıp öyle yorum yapsak daha doğru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demecler bak! ~ 12 yıl önce
Bir Italyan firma! BAK BAK Hayret ortak varmis sakin bize helikopter satiyor olmasinlar? Finansman sorunu cozulunce denmis! Evet bende finansman sorununu cozunce bir Pitts alip Ali Ismet beyle beraber ucacagim zaten. TAI ne ise yarar bu memlekette. Italyan'dan aldigini bize satiyor karla, ordunun satinalma departmani yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000