19 Kasım 2008, Çarşamba 18:20:24

Bakan Yıldırım'ın uzay hayali

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uydu ve uzay politikaları ile ilgili hedeflerinin, yerli uydular dizayn edip fırlatmak olduğunu söyledi.
  • Sokakalarında insanların acından geberdiği Hindistan bile aya araç gönderebiliyorsa, bir gün bizim de böyle bir işi başarmamız imkansız değildir. Sadece ekonominin ve zihniyetin düzelmesi yeterlidir. Her uçak ve uzay bilimleri fakültelerinden mezun ettiğimiz o kadar insan otomobil, musluk inşaat konstrüksiyonu vs. üreten fabrikalarda alakasız işlerde çalışıyor. Onları gördükçe, duydukça kahroluyorum. Bu potansiyel değerlendirilebilir.
  • SORABİLİMİYİM ZATI MUHTEREM TÜKİYEDE KAÇTANE SİVİL KÖKENLİ TAM TEŞKİLATLI MEYDAN VAR? BİLİYORMU ACABA? NATO OLMASA İDİ KAÇ TANE MEYDANIMIZ OLURDU?
  • YAKINDA UFO YAPMAYADA KARAR VEREBİLİR
  • yaa once su trabzona bir radar koyun. milletin parasini bosa harcamayin.

Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, yaklaşık 2 saat süren bakanlığının 2009 yılı bütçesinin sunumunu, salona kurulan sinevizyon ekranlarından yaptı.

Uydu ve uzay politikalarında, orta-uzun vadeli hedeflerini, ''yerli uydu dizayn edip, fırlatmak'' olarak açıklayan Yıldırım, bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıktığını bildirdi.

Yıldırım, ''Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜRKSAT, TAİ, üretim merkezi kurma çalışmasına başladı. Aynı zamanda bir proje grubu oluşturularak, gerek TÜRKSAT 3-A'da, gerek önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek TÜRKSAT 4-A'da, bunların imalatında yer alacaklar. TÜRKSAT 5-A'yı da ülkemizde imal edip, uzaya göndereceğiz; hedefimiz bu'' dedi.

Bakan Yıldırım, havacılık sektöründeki gelişmelere de yer verdiği konuşmasında, 2002'de havacılık sektöründe 48 bin 790 kişi çalışırken, bugün bu rakamın 92 bin 135'e ulaştığını bildirdi. Yıldırım, 5 havayolu şirketinin, 7 merkezde 43 noktaya sefer yaptığını ifade etti.

İç hatlarda, yük taşımada artış olduğuna dikkati çeken Yıldırım, kargo taşımacılığının öneminine değindi.

Bütün radarları ve Türkiye'nin hava sahasını yeniden modernize ettiklerini belirten Yıldırım, Smart denilen bu projenin, büyük oranda tamamlandığını kaydetti.

Bakan Yıldırım, ''Amacımız; mobilizasyon, zamandan tasarruf sağlamak için; Sağlık Bakanlığının ambülans hizmetleri ve diğer kurumların acil durum hizmetlerine destek olmak için, her ilçeye uluslararası şartlara uygun, lisanslı helipor ve ekonomik havaalanları... Bu mevcut havaalanları olabileceği gibi, yeni havaalanları da buna ilave olacak. Bu havaalarına daha çok uçuş olması için, buradaki hizmetlerin ücretlerini düşürerek, gerçekleştirmek'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım ayrıca, 2001 krizinin ardından sıfıra inen özel iş jetlerine de yeniden rağbet gösterildiğini ve sayının 41'e çıktığını söyledi.

Bakan Yıldırım'ın uzay hayali

Yorumlar

Volvo ~ 15 yıl önce
Sokakalarında insanların acından geberdiği Hindistan bile aya araç gönderebiliyorsa, bir gün bizim de böyle bir işi başarmamız imkansız değildir. Sadece ekonominin ve zihniyetin düzelmesi yeterlidir. Her uçak ve uzay bilimleri fakültelerinden mezun ettiğimiz o kadar insan otomobil, musluk inşaat konstrüksiyonu vs. üreten fabrikalarda alakasız işlerde çalışıyor. Onları gördükçe, duydukça kahroluyorum. Bu potansiyel değerlendirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 15 yıl önce
SORABİLİMİYİM ZATI MUHTEREM TÜKİYEDE KAÇTANE SİVİL KÖKENLİ TAM TEŞKİLATLI MEYDAN VAR? BİLİYORMU ACABA? NATO OLMASA İDİ KAÇ TANE MEYDANIMIZ OLURDU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 15 yıl önce
YAKINDA UFO YAPMAYADA KARAR VEREBİLİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zoox ~ 15 yıl önce
yaa once su trabzona bir radar koyun. milletin parasini bosa harcamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000