25 Mart 2010, Perşembe 11:58:09

Bakan Gönül'den HÜRKUŞ MÜJDESİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Hürkuş” adı verilen pilotlu uçağın yakın bir zamanda uçurulacağını duyurdu.
  • keske karahavacılık okulununda bundan haberi olsaydı da cok miktarda egtim uçagı için( c 182 glaskokpite )o kadar parayı vermeseydi ve bu projeyi destekleseydii.....
  • uçak mı yapmışınız? yaaa niçin kimsenin haberi yookk..ulaaa daha araba yapamıyoruz bu uçagı uzaylılarmı getirdi? komik oluyorunuz valla
  • Marş ilemi çalışıyor,stop'da vurdurarak çalışıyormu?2 ye alıp vurduruyormu?1.6 ie slx a/c ,abs ebd,asr filan varmı?Biraz dah bilgi lütfen.
  • Ucak üretmek ve sahip olmak en pahali bir meslek türüdür.Insallah hesaplar iyi yapilmistir.Milletimize basarilar dilerim.
  • bende böyle bir projenin vatana millete hayırlı olmasını dilerim ama sn bakan ın motor kısmıyla ilgili bazı sözlerini anlayamadım...sanki Türkiye motor yapmamış,yapamazmış gibi anlaşılıyor..
  • "Motor hariç tabii" lafını anlayamdım. Türkiyede TEI diye bir firma var. "Türk Motor Fabrikası", uçak motoru üretmek üzere kurulmuş, F-16 motoru yapıyor. Sipariş verilirse başka motorları da üretme imkan ve kabiliyetine sahip. Yani pek "tabii" değil. Motoru da yapabiliriz.
  • Hurkus zaten var, Freebird Havayollari.
  • GÜZEL BİR HABER ALLAH HAYIRLI EYLESİN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDER ÇALIŞMALARIN BURADA KALMAYIP DEVAMINI DİLERİM. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • 1000'de 1'den baslar. Bu sebeple bu baslangic umarim gelecekte ki Milli ucak sanayisi icin buyuk bir ilk adim olur. Bugun ucak ureten ulkelerde boyle basladi bu islere ama kisa surede cok uzun mesafeleri katettiler. Inaniyorum ki bizde yakin zamanda oralarda olacagiz. Haydi hayirlisi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Hürkuş” adı verilen pilotlu uçağın yakın bir zamanda uçurulacağını bildirerek, “Pilotlu bir uçak. Bütün dizaynı, tamamı, her şeyi yerlidir. Motor hariç tabii. Bu eğitim uçağı ama savaş uçağı olarak da kullanılabilir. Ama asıl maksadı eğitim uçağı. İlk defa bir uçak üretmiş oluyoruz” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Başkanlığı’nda, “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Milletvekili Seçimi Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere toplandı.

Anayasa Komisyon toplantısına katılmak üzere gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gönül, 1 Nisan'da, “Büyük insansız hava aracının TUSAŞ'ta 'roll-out' yapacağını”(imalat yerinden dışarı çıkacağını) belirterek, bunun için yapılacak törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağını söyledi.

Gönül, aracın özelliklerinin ne olduğuna ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:
“Bu, büyük yerli araçtır. Miniler zaten 2 yıldır uçuyor. Neredeyse sayısı 100'e yaklaştı, bunlar uçuyor. Tamamı yerli. İhaleyi yaptık, iki firma girdi ve bunlar kendi imkanlarıyla iki taktiği geliştirdi. Sinop'ta denendiler. Kalekalıp Aykar Firması kazandı. Bunlar taktikleri üretiyorlar. 1 Nisan'da imalattan çıkacak olan, büyük tip... Bunlar havada daha çok kalıyor, daha yüksek mesafede kalabiliyor, daha uzun mesafeye gidebiliyor. Kendi imalatımız bu.”

Gönül bir gazetecinin , “Üretim yerinden çıkacak ama uçmayacak değil mi?” sorusuna, “Hayır uçmayacak. Testlere tabi tutulması lazım. Ama ilk kez Türkiye'de böyle büyük bir pilotsuz uçak yapılmış olacak. Sanırım sonbahara uçar. Tabii testlerin uygun gitmesine bağlı” diye yanıtladı.

Gönül, “Bu araçlardan kaç tane yapılacak?” şeklindeki bir soruyu, “Prototip kendini ispat etsin, onu devam ettireceğiz. Uçak büyük olduğu için büyük bir motor kullanılıyor, 1600 beygir gücünde. Motor dışarıdan ama aksamı büyük ölçüde yerli. Ama Türkiye ilk defa böyle büyük bir gövde yapmış oldu” şeklinde yanıtladı.

Gönül, “Hürkuş” adı verilen pilotlu uçağın da yakında uçurulacağını kaydederek, “Yakında umut ediyoruz Hürkuş'u da uçuracağız. Pilotlu bir uçak. Bütün dizaynı, tamamı, her şeyi yerlidir. Motor hariç tabii. Bu eğitim uçağı ama savaş uçağı olarak da kullanılabilir. Ama asıl maksadı eğitim uçağı. İlk defa bir uçak üretmiş oluyoruz” dedi.

Gönül daha sonra Anayasa Komisyonu toplantısına katıldı.

Bakan Gönül'den HÜRKUŞ MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
keske karahavacılık okulununda bundan haberi olsaydı da cok miktarda egtim uçagı için( c 182 glaskokpite )o kadar parayı vermeseydi ve bu projeyi destekleseydii.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak mı yapmışınız? yaaa niçin kimsenin haberi yookk..ulaaa daha araba yapamıyoruz bu uçagı uzaylılarmı getirdi? komik oluyorunuz valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Marş ilemi çalışıyor,stop'da vurdurarak çalışıyormu?2 ye alıp vurduruyormu?1.6 ie slx a/c ,abs ebd,asr filan varmı?Biraz dah bilgi lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucak üretmek ve sahip olmak en pahali bir meslek türüdür.Insallah hesaplar iyi yapilmistir.Milletimize basarilar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende böyle bir projenin vatana millete hayırlı olmasını dilerim ama sn bakan ın motor kısmıyla ilgili bazı sözlerini anlayamadım...sanki Türkiye motor yapmamış,yapamazmış gibi anlaşılıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Motor hariç tabii" lafını anlayamdım. Türkiyede TEI diye bir firma var. "Türk Motor Fabrikası", uçak motoru üretmek üzere kurulmuş, F-16 motoru yapıyor. Sipariş verilirse başka motorları da üretme imkan ve kabiliyetine sahip. Yani pek "tabii" değil. Motoru da yapabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hurkus zaten var, Freebird Havayollari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GÜZEL BİR HABER ALLAH HAYIRLI EYLESİN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDER ÇALIŞMALARIN BURADA KALMAYIP DEVAMINI DİLERİM. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1000'de 1'den baslar. Bu sebeple bu baslangic umarim gelecekte ki Milli ucak sanayisi icin buyuk bir ilk adim olur. Bugun ucak ureten ulkelerde boyle basladi bu islere ama kisa surede cok uzun mesafeleri katettiler. Inaniyorum ki bizde yakin zamanda oralarda olacagiz. Haydi hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000