28 Eylül 2009, Pazartesi 07:02:47

ATAK T-129 bugün uçacak

Türkiye'nin taarruz helikopteri (Atak) T 129'un prototipi bugün İtalya'nın Milano kentinde deneme uçuşu yapacak.
  • işte bu demeki türkün gücü istediyi zaman önü tıkanmadıgı müdetçe istediyini yapacak güçte oldugunu bu gün tüm dünya görecek ben adım gibi biliyorumki bu proje bizi kısmen dışa bagımlılıgımızı engeleyecek hemde türkiye milyar dolarlar kazanacak bu da savunma sanayi yi büyük bir güç ekleyecek devamını bekliyoruz her alanda

Türkiye'nin yaklaşık 13 yıldır beklediği taarruz, taktik keşif helikopteri projesi kapsamında üretilen prototip helikopter deneme uçuşunu bugün İtalya'nın Milano kenti yakınlarındaki Vergiate'de yapacak.

Yaklaşık 13 yıl önce açılan ihale 2007 yılında sonlandırılabildi ve İtalyan-İngiliz ortaklığı Agusta Westland firmasının üretimi olan A 129 Mangusta'da karar kılındı.

Projeye ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN gibi milli savunma sanayi kuruluşları da dahil edilerek "azami yerli katkı" hedeflendi.

İki yıl süren üretim çalışmaları önemli bir aşamaya geldi ve prototip ortaya çıktı.

T 129 adıyla üretilecek helikopterlerin prototipi P1 ilk uçuşunu İtalya'nın Milano kenti yakınlarındaki Vergiate kentinde gerçekleştirecek.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, burada düzenlenecek ilk uçuş törenine katılmak üzere Milano'ya gitti.

Proje kapsamında Türkiye için toplam 50 helikopter üretilecek. Gerek görülürse bu sayıya 41 helikopter daha ilave edilecek.

Projeyle Türkiye'nin milli savunma sanayi kuruluşu TUSAŞ, helikopterlerin gövde üretimi, nihai montaj ve uçuş işlemleri konusunda dünyadaki tek kaynak konumuna geldi.

TUSAŞ ayrıca helikopterlerin İtalya ve İngiltere dışındaki tüm ülkelere satış hakkına da sahip.

ATAK T-129 bugün uçacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
işte bu demeki türkün gücü istediyi zaman önü tıkanmadıgı müdetçe istediyini yapacak güçte oldugunu bu gün tüm dünya görecek ben adım gibi biliyorumki bu proje bizi kısmen dışa bagımlılıgımızı engeleyecek hemde türkiye milyar dolarlar kazanacak bu da savunma sanayi yi büyük bir güç ekleyecek devamını bekliyoruz her alanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000