01 Şubat 2011, Salı 17:18:53

ARIDURU'DAN TAİ'YE ÖNEMLİ ZİYARET

Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yerli uçak imalatı konusunda önemli adımlar atılırken SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, bu konuda görüş alışverişinde bulunmak üzere TAİ’yi ziyaret etti.
  • SHGM eğitim merkezi inşaa edilecek deniyordu,son gelişmeler ne durumda?
  • Yerli uçak konusunda uzun zamandır devlet kademelerinde görüşmeler devam ediyor. En zayıf halka SHGM, SHGM ticari uçak sertifikasyonunu yapabilecek seviyede değil. SSM ve TAI bu konuda oldukça üst seviyelerde ancak askeri uçak performansları ticari uçakla bir değil, bu nedenle SHGM, TAI ve SSM görüşmeleri yakın dönemde sıklaşacak ve SHGM yapısının güçlendirilmesi sağlanacak.
  • Sn Basbakanim, Sn Ali Ariduru Mudurum, Sn Muharem Dotkasli mudurum, Sn Ali Gidik mudurum, Sn Bakanim, Sn Genel Baskanim, Cok saygideger Havacilar, Hanimefendiler, Beyefendiler, ne zaman uzayda Bir Turk astraonutu gorecegiz, ne zaman bayragimiz uzayda dalganalacak, bizde gurur duyacagiz, ne zaman aya ulkemizin adini dunyadan gorukecek sekilde kaziyip ovunc duyacagiz. Titre ve ozune don demis atalarimiz, hadi bir gayret. Her seyde yerli uterelim, yerli yiyelim, fazlasinida ihrac edelim, bebelerimiz artik bu ulkenin vatandasi olmanin nasil bir prestij oldugunu bilerek buyusun istiyoruz, gelin canlar bir olalim, diri olalim, iri olalim, dusmanligi darginligi ic cekismeleri bir kenara birakalim, 21. yy Turk yydir. Ne mutlu Turkum diyene!
  • Ruslar, İtalyan desteğine rağmen SSH100 ü zor bela satmaya başladılar. Maliyet ise belli değil. Aynen Airbus A400M gibi. Yüksekdikçe yükseldi fiyatı. Şimdilik tanesi (TANESİ) 140 milyon EURO hatırımız için. Biz 10 tanede hala israr ediyoruz. Yani toplam 1 milyar 400 milyon EURO. Güney Afrika gerçeği erken gördü ve 2004 de verdiği 8 adet siparişini 2009 da iptal etti. Alın uçağınızı başınıza çalın diyerek. Onlar aptal, biz çok akıllıyız ya'. Ne olursa olsun biz alacağız. Uçağımızı da yaparsak Kamu Kuruluşları birbirlerine satarlar. Bu paraları harcayacağınıza canım Türkiyeme 100 - 200 tane sivil hava alanı yapın.
  • Acaba 2023 ulaştırma hedefleri arasında SHGM personelinin maaşlarının düzeltilmesi var mı???
  • Yerli uçağın yapılmasını yürekten destekliyorum ama hadi uçağımız yaptık kim uçuracak bu uçağı. THY bizim yerli uçağı kullanmaz, PGS bile kullanmaz. Ancak 3.Dünya ülkelerinin havayollarına bi kaç tane....
  • NE GÜZEL NE GÜZEL NE GÜZEL KUŞLAR NE GÜZEL DEVLET NE GÜZEL TAİ NE GÜZEEL ARIDURUYLA HAYAT BAMBAŞKA HAYAT ARUİDURU BENİM KOMŞUM ARADA BİZE CAYA GELİR ÇOK KALENDER ÇOK SOFİSTİKE ÇOK MENTEL BİRİSİ BU İŞLERDEDE KORBOLATOKSİYELLERİNİ İYİ KULLANIR BÖLE DEVAM..Ç... TAYYAR..
  • Günün birinde bunun olçağını biliyodumTAYIde çalışan bi arkadaşım var ona soyledim bu haberi oku altına yaz dedim yazmazsan konuşmam dedim bak ne kadar önemliymiş demi ? görüyorsun işte TAYIdede önemli işler var. iyi çalışmalar, ekremin stajı bitsinde bir görüşelim. Salim.
  • SHGM, uçak yapımı konusunda önce alt yapısal olarak milli regülasyonlarını hazırlasın, daha sonra havacılık otoritelerine (ICAO, CAA, FAA, EASA, vs) bu regülasyonlarını kabul ettirsin, (çünkü bu uçaklar dünyada herkesin tepesinde uçacak) ve de tüm dünyaya yayınladıktan sonra da, sektöre arkadaşlar ben görevimi yaptım, sıra sizlerin uçak yapmasında desin. O zaman bilahare bol bol resim çektirip hava atabilir. Ancak daha normal mevzuatlarında birçok problemler, çelişkiler bulunan SHGM’nin, çok ciddi bir iş olan uçak üretimiyle ilgili mevzuatları nasıl hazırlayabilecektir? Allah yardımcıları olsun.
  • Buradaki kritik konular teknoloji, finansman ve pazar bulma.. SHGM'nin bürokratları bunların hangisine nasıl katkıda bulunabilir? Anlamakta zorlanıyorum.. Saygılarımla, Haldun Demirok

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2023 Ulaştırma Hedefleri arasında yer alan Yerli Uçak İmalatı konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarına devam ediyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, TAI TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, yerli uçak imalatı konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

Yerli uçak üretiminde ülkemizin sahip olduğu potansiyel ve bu çerçevede SHGM’nin rolü ve fonksiyonun değerlendirildiği görüşmede, özellikle uçak bakımında son yıllarda Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) bünyesinde yaptığı çalışmalar ele alındı.

Uçak bakım alanındaki mevcut potansiyelimizi daha da geliştirecek ve yurt dışına taşıyacak önemli adımlar atıldığını belirten Genel Müdür Arıduru, AB İlerleme Raporu’nda da uçak bakım sektörünün Türkiye’nin gelişme gösteren sektörlerinden birisi olarak kayda geçmesinin önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin 2008 yılında EASA Part-145 uçak bakım yetkisi aldığını ve hava aracı bakım kuruluşlarının tüm denetlemelerinin EASA adına SHGM tarafından yapıldığını söyleyen Dr. Arıduru, sadece bazı gelişmiş AB ülkeleri ve Türkiye’nin sahip olduğu bakım kuruluşlarını yetkilendirme akreditasyonunun ve uçak bakımındaki gelişmelerin, yerli uçak hedefinin gerçekleşmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

SHGM’nin yerli uçak sertifikasyon çalışmalarında üstleneceği rolün üzerinde durulan toplantıda, bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi. HÜRKUŞ uçağının sertifikasyon çalışmaları öncesine denk gelen bu görüşmenin projenin geleceğine ışık tutacağı da değerlendirildi.

Ziyareti sonrasında TAI TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Genel Müdür Dr.  Ali Arıduru’ya bir teşekkür mektubu göndererek, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TAI TUSAŞ Genel Müdürü tarafından gönderilen Teşekkür Mektubu’nda “Şirketimize yaptığınız ziyaret bizi onurlandırmış, değerli destek ve katkılarınız gelecekteki çalışmalarımıza teşvik unsuru olmuştur” ifadelerine yer verildi.

ARIDURU'DAN TAİ'YE ÖNEMLİ ZİYARET

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM eğitim merkezi inşaa edilecek deniyordu,son gelişmeler ne durumda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yerli uçak konusunda uzun zamandır devlet kademelerinde görüşmeler devam ediyor. En zayıf halka SHGM, SHGM ticari uçak sertifikasyonunu yapabilecek seviyede değil. SSM ve TAI bu konuda oldukça üst seviyelerde ancak askeri uçak performansları ticari uçakla bir değil, bu nedenle SHGM, TAI ve SSM görüşmeleri yakın dönemde sıklaşacak ve SHGM yapısının güçlendirilmesi sağlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Basbakanim, Sn Ali Ariduru Mudurum, Sn Muharem Dotkasli mudurum, Sn Ali Gidik mudurum, Sn Bakanim, Sn Genel Baskanim, Cok saygideger Havacilar, Hanimefendiler, Beyefendiler, ne zaman uzayda Bir Turk astraonutu gorecegiz, ne zaman bayragimiz uzayda dalganalacak, bizde gurur duyacagiz, ne zaman aya ulkemizin adini dunyadan gorukecek sekilde kaziyip ovunc duyacagiz. Titre ve ozune don demis atalarimiz, hadi bir gayret. Her seyde yerli uterelim, yerli yiyelim, fazlasinida ihrac edelim, bebelerimiz artik bu ulkenin vatandasi olmanin nasil bir prestij oldugunu bilerek buyusun istiyoruz, gelin canlar bir olalim, diri olalim, iri olalim, dusmanligi darginligi ic cekismeleri bir kenara birakalim, 21. yy Turk yydir. Ne mutlu Turkum diyene!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ruslar, İtalyan desteğine rağmen SSH100 ü zor bela satmaya başladılar. Maliyet ise belli değil. Aynen Airbus A400M gibi. Yüksekdikçe yükseldi fiyatı. Şimdilik tanesi (TANESİ) 140 milyon EURO hatırımız için. Biz 10 tanede hala israr ediyoruz. Yani toplam 1 milyar 400 milyon EURO. Güney Afrika gerçeği erken gördü ve 2004 de verdiği 8 adet siparişini 2009 da iptal etti. Alın uçağınızı başınıza çalın diyerek. Onlar aptal, biz çok akıllıyız ya'. Ne olursa olsun biz alacağız. Uçağımızı da yaparsak Kamu Kuruluşları birbirlerine satarlar. Bu paraları harcayacağınıza canım Türkiyeme 100 - 200 tane sivil hava alanı yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba 2023 ulaştırma hedefleri arasında SHGM personelinin maaşlarının düzeltilmesi var mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yerli uçağın yapılmasını yürekten destekliyorum ama hadi uçağımız yaptık kim uçuracak bu uçağı. THY bizim yerli uçağı kullanmaz, PGS bile kullanmaz. Ancak 3.Dünya ülkelerinin havayollarına bi kaç tane....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NE GÜZEL NE GÜZEL NE GÜZEL KUŞLAR NE GÜZEL DEVLET NE GÜZEL TAİ NE GÜZEEL ARIDURUYLA HAYAT BAMBAŞKA HAYAT ARUİDURU BENİM KOMŞUM ARADA BİZE CAYA GELİR ÇOK KALENDER ÇOK SOFİSTİKE ÇOK MENTEL BİRİSİ BU İŞLERDEDE KORBOLATOKSİYELLERİNİ İYİ KULLANIR BÖLE DEVAM..Ç... TAYYAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Günün birinde bunun olçağını biliyodumTAYIde çalışan bi arkadaşım var ona soyledim bu haberi oku altına yaz dedim yazmazsan konuşmam dedim bak ne kadar önemliymiş demi ? görüyorsun işte TAYIdede önemli işler var. iyi çalışmalar, ekremin stajı bitsinde bir görüşelim. Salim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM, uçak yapımı konusunda önce alt yapısal olarak milli regülasyonlarını hazırlasın, daha sonra havacılık otoritelerine (ICAO, CAA, FAA, EASA, vs) bu regülasyonlarını kabul ettirsin, (çünkü bu uçaklar dünyada herkesin tepesinde uçacak) ve de tüm dünyaya yayınladıktan sonra da, sektöre arkadaşlar ben görevimi yaptım, sıra sizlerin uçak yapmasında desin. O zaman bilahare bol bol resim çektirip hava atabilir. Ancak daha normal mevzuatlarında birçok problemler, çelişkiler bulunan SHGM’nin, çok ciddi bir iş olan uçak üretimiyle ilgili mevzuatları nasıl hazırlayabilecektir? Allah yardımcıları olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buradaki kritik konular teknoloji, finansman ve pazar bulma.. SHGM'nin bürokratları bunların hangisine nasıl katkıda bulunabilir? Anlamakta zorlanıyorum.. Saygılarımla, Haldun Demirok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000