27 Ocak 2013, Pazar 12:32:26

APACHI, COBRA VE ATAK!

Atak helikopteri henüz test aşamasında... Ama Milli helikopter şimdiden dünyanın gözdesi oldu.
  • kore ile bir çeşit takas anlaşmamız var onlardan birşey aldığımızda o değerde birşey satmak gibi. bu şekilde satarsak satarız. öteki türlü gerçektende çokda fazla şansı yok sanırım atak ın apachenin mtow u 8 ton atak ın 5 ton. atak apachenin yanında yavrusu gibi kalır. yinede unutmamak lazım apachede mükemmel değil onunda kendine göre zaafları var..
  • Ya biraz ciddi olun ya. Azicik ciddi olun... Senelerin helikopteri Apache nerede, su bizim daha uretim bandina bile gecis yapamamis Atak nerede... Koreliler tutup da bizim helikopteri secerlerse, onlarin akillarina yanmak lazim. Neyse, birileri hayal kuruyor, kursunlar. Durmak yok, hayale devam...
  • atak baya baya türk helikopteri, ihaleyi alırsa alınacak paranın italyan ve türk payını kıyaslarsak bizimki daha fazla çıkar. bütün aviyonik ve silahlar türk. gövde de burda yapılıyor sanırım geriye ne kadlıki motor (oda italyan değil) paller ve transmisyon. tai içinde yapılan eleştirilere hak vermek lazım aslında anka belirlenen specleri karşılayamadı henüz. bu yüzden gecikti. aselsan hafif flir geliştiriyor, bakalım ne zamana yetişecek.
  • Haberi iyi okuyun TAI para istiyor. Bitmis durumdalar cunku yapamadiklari ucuramadiklari ucaklar yuzunden. Devlet artik ucmayan ucagi TAI deki pasalar para kazansin diye almiyor beyler. Gecmis olsun
  • bu atak agusta diilmiydi nasıl milli ben anlamadım
  • Italyan helikopteri dunya devleriyle yarisiyor,Turkiye ovunuyor.5 milyar dolari bayil, A... Bilmem kac olan helikopterin adini T -129 yap,milli diye ovun. Gerci F 16 da milli ucagimiz sayilir. Ne de olsa memlekette monte ediliyor..Elin maliyla ovunme hastaligi sanirim sadece Turklere mahsus.
  • Koç yiğitler Kore kurtulsun diye binlerce km öteden gelip vatanlarını kurtardılar. Yetmedi Kia'yı, Hyundai'yi en son Ssang Yong'u alımlarımızla memlekette baş tacı ettik. Milli Tank Altay'ın çok önemli teknoloji transferlerini yine Kore'den aldık. Haşa huzurdan b.. verseler kardeş Kore malıdır dedik yıllarca aldık. Her ne kadar performansları iyi de olsa Apache'si de Cobra'sı da 1980'lerden kalma teknolojilerin revize edilmiş halidir. Atak, görev bilgisayarıyla, atış kontrol sistemleri ile, Agusta marka müthiş rotoruyla hem üstün performanslı hem de 2000'li yılların modern teknolojisine sahip bir silahıdır. Bu Kore'de biraz vefa, insanlık, değer vesaire varsa tercihleri Atak'tan yana olur. Yoksa zift olsun yaptığımız bu kadar ciro. O şehit kanları da haram olsun alayına.
  • Bugune kadar kac tane atak yaptik? Biz mi yaptik? Atarken biraz edepli atin lutfen
  • Objektif düşünülürse Kore Savaşında ABD 36940 kayıp , ingiltere 1078 , türkiye 741 kayıp vermiştir. Apachi ve Cobra ABD menşei lidir.
  • Darısı ANKA'nın başına.

Güney Kore, Atak helikopteri alacaklar listesine koydu. ATAK, Güney Kore'nin açtığı 2 milyar dolarlık taarruz helikopteri ihalesinde iki Amerikan firmasıyla birlikte son 3'e kalmayı başardı.

ATAK şimdiden nam saldı

Milli taarruz helikopteri ATAK'ın devreye girmesi için son aşamaya gelindi. Toplam 6 adet üretilen prototiplerin kabul testleri devam ediyor. Her şey yolunda, tüm veriler istenilen doğrultuda...

Daha operasyonlara girmeden ATAK'ın namı dünyayı sardı. Milli helikopterin talipleri şimdiden Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı. Güney Kore ATAK'ı alınacak savaş helikopterleri listesine koydu.

ATAK, Kobra ve Apaçi ile son 3'e kaldı

Dünyanın en önemli iki taarruz helikopteri Kobra ve Apaçi ile birlikte ATAK, helikopter alım ihalesinde son 3'e kaldı.
Konuyla ilgili bilgi veren TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Güney Kore'deki ihalede aşağı yukarı işin sonuna geldik. Yaklaşık iki yıldır ihale devam ediyor. Gerek Kore'de yapılan toplantılarda gerek Türkiye'ye teknik ekiplerini kullanıcılarını ve sözleşmecilerini göndererek yapmış oldukları yerinde incelemelerle uçuş ve atış testleriyle T 129 Atak helikopterimiz iki Amerikan firması ve onların iki ürünüyle nihai listeye kaldı" dedi.

İhale Mart ayında sonuçlanacak

İhalenin Şubat ayı ortalarında sonlanması bekleniyordu. Güney Kore'deki seçimler sebebiyle ihale Mart ayında sonuçlanacak.

ATAK testlerde tam not aldı

Yani ATAK için Mart ayı oldukça önemli.. ATAK, bugüne kadar Güney Korelilerin yaptıkları tüm testlerden tam not aldı. Beklenen performans değerlerini sağlayan ATAK'ın ihalede şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Bir silahlı hava aracını dünyada çok az ülkenin sahip olduğu satma hakkına sahip olduğu böyle bir ürünü Güney Kore gibi prestijli bir kullanıcıya satabilmemiz için bizim koymuş olduğumuz performansın üzerine büyüklerimizin de destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü tek başımıza TAİ olarak satamayız, Türkiye olarak satabiliriz" diye konuştu.

Tek kalemde en büyük ihracat ürünü olacak

İhalenin kazanılması durumunda Türk Savunma Sanayi tek kalemde en büyük ihracatını yapmış olacak.

APACHI, COBRA VE ATAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

hbm ~ 11 yıl önce
kore ile bir çeşit takas anlaşmamız var onlardan birşey aldığımızda o değerde birşey satmak gibi. bu şekilde satarsak satarız. öteki türlü gerçektende çokda fazla şansı yok sanırım atak ın apachenin mtow u 8 ton atak ın 5 ton. atak apachenin yanında yavrusu gibi kalır. yinede unutmamak lazım apachede mükemmel değil onunda kendine göre zaafları var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oğuzhan ~ 10 yıl önce
Ya diyolar yılların apachesi nerde? ATAK türk ordusu için dizayn edildi,hafif ve prtaik.Cudi de apache gibi bi helikopteri kullanamayız değil mi,biz onun patentini italyanlardan aldık.Sallamaya gerek yok şimdi.ayrıca bizim helikopterimiz hafif,kullanıslı ,son teknoloji.Apache hantal.Lütfen yorumlarınıza dikkat edin sallaması kolay.En iyisi yapıldıkca iyisini yapmaya devam..
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Ya biraz ciddi olun ya. Azicik ciddi olun... Senelerin helikopteri Apache nerede, su bizim daha uretim bandina bile gecis yapamamis Atak nerede... Koreliler tutup da bizim helikopteri secerlerse, onlarin akillarina yanmak lazim. Neyse, birileri hayal kuruyor, kursunlar. Durmak yok, hayale devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim derken? ~ 11 yıl önce
Atak uydurma bir isim. Italyan kendi malini sana sattirir mi kardesim? Karsi fabrikadan mal al magaza kendi malim diye sat. Yer mi? Bu haberler TAI'de ki pasalarin gazlamalari uzerine yaziliyor. ANKA'ya musteri vardi. Madem bitti hemen satsinlar. Yeterki benim Mehmedime kakalamasinlar o Ankalari. RC lan hepsi. Gorusten ciktimi dusuyor alet.
italyan ~ 11 yıl önce
Atak helikoptderin yerli üretimi yanısıra ihraç lisansı da alındı bilmeden sallamayalım! İtalyan orjinali üzerinde ciddi modifikasyonlar yapıldı, motoru silah sistemleri değişti....
Italyan ~ 11 yıl önce
Italyan kardes, hala bos konusuyorsun. Kac Atak urettik TC sinirlari icinde? 100? 200? Motorunu degistirdik diyorsun, biz motor mu uretiyorduk? Yoksa Italyanlar motorsuz mu ucuruyordu bunu? Silah sistemi? O da mi milli oldu. Kirikkale tabancasi taktik ustune. Bilmeden sallamayalim diyorsun ama sen ne biliyosun cocuklar bile guler su laflarina. Italyadan alip Koreye satacan ha? Italyanda saf kendi satamaz. Komiksiniz komik.
a129 vs t129 ~ 11 yıl önce
atak baya baya türk helikopteri, ihaleyi alırsa alınacak paranın italyan ve türk payını kıyaslarsak bizimki daha fazla çıkar. bütün aviyonik ve silahlar türk. gövde de burda yapılıyor sanırım geriye ne kadlıki motor (oda italyan değil) paller ve transmisyon. tai içinde yapılan eleştirilere hak vermek lazım aslında anka belirlenen specleri karşılayamadı henüz. bu yüzden gecikti. aselsan hafif flir geliştiriyor, bakalım ne zamana yetişecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aselsan flir ~ 11 yıl önce
aselsan flir oldukça ağır, bu yüzden heronlar istenilen irtifaya çıkamadı, çünkü orjinal heronlarda hafif flir sistem vardı biz 10 heronu sipariş verirken dedik ki illa aselsan flir takacaksınız, takıncada irtifaya çıkamadı işte, ondan sonrada teslimat programı gecikti..
flir ~ 11 yıl önce
sadece flir degil kardesim motorda ise yaramadi. Gecen gun haberi vardi 5 senelik TEI TUSAS projesi diye imzalanmis. O motorunda is gormedigi ortada. Guclu motor bile gelse yine olmaz muhtemelen bu sefer bu govde bu motoru kaldirmiyor catliyor derler. 50 sene daha bitmez bu oyun. Saf saf yorumlar yaziyorsunuz. Ucsun gorevini yapsin halk olarak bunu bekliyoruz kimseye karsi degiliz. Ulkemizi seviyoruz. Ama TAI yanlis ellerde arpalik olmus ucak yapmaktan orayi yapilandirmak gerek. Boyle arpalik gibi gittigi surece orada postal bile uretemezsin. Birak ucagi.
Mete ~ 10 yıl önce
Çalışan cihazların neyini beğenmiyorsunuz?! Önemli olan bizim yapmamız ve işe yaraması. Dünyanın en iyisi olacak diye bir şart yok. O da olur. Biz bir işe koyulalım önce gerisi gelir. Onun haricindeki yorumlar saçma ve kasıtlı. Eksiklikleri söyleyin konuşun ama yapılanları es geçmeyin. Artık iyi bir savaş helikopterimiz var. Zorlu testleri geçti. Gayet modern hızlı sağlam ve şık. Cirit füzeleri de çok iyi hatta Amerikan yapımı olanlarından daha uzun mesafeli. İHA'da da en zor kısım flir zaten. Onu da yapmışlar çatlamışsınız. İnşallah uzaya da füze göndereceğiz.
Iyi okuyun ~ 11 yıl önce
Haberi iyi okuyun TAI para istiyor. Bitmis durumdalar cunku yapamadiklari ucuramadiklari ucaklar yuzunden. Devlet artik ucmayan ucagi TAI deki pasalar para kazansin diye almiyor beyler. Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atak ~ 11 yıl önce
bu atak agusta diilmiydi nasıl milli ben anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Italyan helikopteri dunya devleriyle yarisiyor,Turkiye ovunuyor.5 milyar dolari bayil, A... Bilmem kac olan helikopterin adini T -129 yap,milli diye ovun. Gerci F 16 da milli ucagimiz sayilir. Ne de olsa memlekette monte ediliyor..Elin maliyla ovunme hastaligi sanirim sadece Turklere mahsus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 ~ 11 yıl önce
F16 degil. Savasan Sahin o. Biz yaptik. Motor Amerikan sadece :) Yani babalar oyle masal okudu. Sonra baktik bizi acmadi yapmayi verdik. Noel Baba kasalarda bize F16 parcasi getirmez oldu. Bakiyorum buraya TAInin neferleri dadanmis bir suru methiye duzuyor TAI'ye Nasil duzmesin? paralari bitti. IHA yapmis meydan turu ucuyor RC gibi onu satmak istiyor devlette "hade len" dedi. Hurkus fosladi ANKA tosladi. Farkindaysaniz ATAK dedikleri Italyan malina acilis toreni yapamadilar? Neden? Eee bir defa Cumhurbaskani geldi kandirildi, Bir defa Tayyip geldi o da kerizlendiginin farkina varkina ATAK torenine kim gelir? Kimse. Sessiz sedasiz yapiverdiler Italya'dan alip. Ne o komputeri Turk. Italyan helikopter yapmis komputeri becerememis. Italyan enayi kendi satmiyor Kore'ye biz satiyoruz kendi malimiz gibi. Bu haberler artik TAI'de denizin bittiginin gostergesidir millet. Para bitti heriflerde. Daha emekli olan pasalari ise almaya calissinlar maaslari veremeyince yerler birbirlerini.
Misafir ~ 11 yıl önce
Koç yiğitler Kore kurtulsun diye binlerce km öteden gelip vatanlarını kurtardılar. Yetmedi Kia'yı, Hyundai'yi en son Ssang Yong'u alımlarımızla memlekette baş tacı ettik. Milli Tank Altay'ın çok önemli teknoloji transferlerini yine Kore'den aldık. Haşa huzurdan b.. verseler kardeş Kore malıdır dedik yıllarca aldık. Her ne kadar performansları iyi de olsa Apache'si de Cobra'sı da 1980'lerden kalma teknolojilerin revize edilmiş halidir. Atak, görev bilgisayarıyla, atış kontrol sistemleri ile, Agusta marka müthiş rotoruyla hem üstün performanslı hem de 2000'li yılların modern teknolojisine sahip bir silahıdır. Bu Kore'de biraz vefa, insanlık, değer vesaire varsa tercihleri Atak'tan yana olur. Yoksa zift olsun yaptığımız bu kadar ciro. O şehit kanları da haram olsun alayına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kac tane ~ 11 yıl önce
Bugune kadar kac tane atak yaptik? Biz mi yaptik? Atarken biraz edepli atin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 11 yıl önce
Objektif düşünülürse Kore Savaşında ABD 36940 kayıp , ingiltere 1078 , türkiye 741 kayıp vermiştir. Apachi ve Cobra ABD menşei lidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKA ~ 11 yıl önce
Darısı ANKA'nın başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000