22 Ekim 2010, Cuma 08:26:18

ANKA'YA KARDEŞ GELİYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından tamamıyla yerli imkânlar ve özgün tasarımla imal edilen Türk insansız hava aracı Anka'ya kardeş geliyor.
  • Bunlar deli fişek gibi gökyüzünde dolaşıyorlar. Her an bir sivil uçakla çarpışabilirler. ABD dışında belirlenmiş uçuş sahaları yok. Tüm uçuşlarını uçuş bölgelerinin koordinatları belirleninceye kadar durdurmak gereklidir.
  • anka hakkında bilinenlerin aynen geçirildiği bir başlık olmuş zaman gazetesine yüksek araştırma gerektiren çalışmasından ötürü teşekkürü bir borç biliriz
  • anka projesiyle ilgili ayrıntılı bilgisi olanların yorumlarını bekliyoruz.başarılı bir proje.

Temmuz ayında hangardan çıkan ve kamuoyuna tanıtılan Anka test uçuşları için gün sayarken, ikinci insansız hava aracı da yolda.

Proje kapsamında 2012'ye kadar 3 adet Türk İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) üretilip Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceği belirtiliyor. Daha sonra ise seri üretime geçilmesi hedefleniyor.

Türk mühendislerinin çalışmalarının ürünü olan Anka, 24 saat havada kalıp 30 bin feet yüksekliğe kadar çıkabilecek. Üzerindeki gelişmiş kameralarla, gece gündüz her türlü hava koşulunda, keşif gözetleme ve istihbarat görevlerini yerine getirebilecek. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 metre yüksekliği bulunan uçak, yılan hikâyesine dönen teslimat süreci sonunda İsrail'den aldığımız Heron'lara da rakip olacak.

Öte yandan Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TAI arasında imzalanan proje kapsamında, yer kontrol istasyonları, yer veri terminalleri de üretilecek.

Savunma Sanayii yetkilileri, Anka projesinin başarıya ulaşması durumunda, insansız hava aracı pazarında Türkiye'ye büyük ihracat fırsatları sunabileceğini kaydediyor. (Zaman)

ANKA'YA KARDEŞ GELİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlar deli fişek gibi gökyüzünde dolaşıyorlar. Her an bir sivil uçakla çarpışabilirler. ABD dışında belirlenmiş uçuş sahaları yok. Tüm uçuşlarını uçuş bölgelerinin koordinatları belirleninceye kadar durdurmak gereklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anka hakkında bilinenlerin aynen geçirildiği bir başlık olmuş zaman gazetesine yüksek araştırma gerektiren çalışmasından ötürü teşekkürü bir borç biliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anka projesiyle ilgili ayrıntılı bilgisi olanların yorumlarını bekliyoruz.başarılı bir proje.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000