28 Eylül 2012, Cuma 17:20:17

ANKA TEST UÇUŞUNDA DÜŞTÜ

Türk mühendislerin tasarladığı insansız hava aracı ANKA, dün Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde yapılan test- kabul uçuşu sırasında kontrolsüz kalarak düştü...
  • ah birde türkçe yazabilsen....
  • tamam duduklu yapsinlar tencereyi duduksuz kullanirlar.dugude sana hediye ederler artik calarsin
  • çok alındıysanız o zaman düdüksüz tencere yapsın..oda bir başarı bence
  • Amerikan havacılık tarihine bir bakın! Hiç olmadı girin youtube'a F14'ün yapılışını izleyin. (İngilizce biliyor(!) kabul ediyorum) Test uçuşlarında pilotlar ölebiliyor. Bir uçağın test uçuşunda düşmesi kötü bir şey değildir. O testler zaten hataları ayıklamak için yapılır. Ama teslimden sonra hata çıkarsa o ayrı. (Ki böyle durumlar dünyanın en ciddi firmalarında bile oluyor: SONY) "Yapamayan konuşur ve genelde nasihat verir." "Hiç hata yapmadıysanız yeni bir şey de denememişsinizdir."
  • Teste elektronik müdahale olmasın??????
  • her iki sirkettede muhendis olarak gorev yaptim.tai duduklu tencere yapsin diyenlere ciddi bir cevap vermeyecegim.siz yapsaniza o duduklu tencereyi sonra konusalim
  • Burada yorum yapmaya benzemez havacılık, baslarsın 30 sene sonra alırsın urunu. Her kaza, her olay bir tecrube, bir ilerlemedir. TAI duduklu tencere yapsın mantığındaki insanlardan dolayı buralardadır Türk havacılığı. Yaptığımız tüm havacılık çalışmaları 70 yıldır bu ülkede " ne gerek var al bizde yapılmışı var" diyen dış güçler ve bunu destekleyen siyasiler yüzünden durmuş ve bu günlere gelinmiştir. İyi kötü birşeyler yapılmaya çalışılıyor, teknoloji transferi bile olsa bir gelişmedir diye düşünmek lazım. SSM yi tebrik ederim. Verdiği destek ve siparişten dolayı, dolaylı olarak Havacılığımıza katkıda bulunmaktadır. Düdüklü tencerecilere kalırsa anca margarin makarna fabrikası kurarız 100 yıl daha, hemen ertesi gün para kazanmak için, sonra da el açıp yalvarırız bize uçak sat, silah sat, parça sat diye. Biraz ders alın arkadaşlar tarihinizden. Kötü yönetim gelişmeye engel olmamalıdır, tebrikler TAI, gurur duyuyoruz.
  • Biraz moralimiz bozuldu, ister istemez. Yıllardır bir türlü görev yapacak hale gelemedi. Belki her işe sıfırdan başlamanın zorluğu. Umarım sonuçta başarılı olur.
  • Bize teslim edilipte kullanılar heronlar düşüp konrolden çıkıyor bazen,,,, bu ilk prototipin kim bilir kaçıncı uçuşu olur böyle kazalar teknik arızada olabilir.....
  • Helal olsun ize mühendis çocuklar. Hatasız, kayıpsız proje olmaz. TAI düdüklü tencere yapsın diyen çapsız tiplere en güzel cevap bu projeyi yüz akı ile bitirip uçurmaktır. Bu onlara kapak olur, tencereyle düdüğü de biz ayarlarız.

Olayla ilgili olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) araştırma başlattı. Ancak uzmanlar, test uçuşlarında böyle kazaların yaşanabileceğine dikkati çekti. İsrail yapımı Heron’ların yerini alacak ANKA projesi, diğer 4 test uçağı ile devam edecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki terör operasyonlarında havadan keşif amaçlı kullandığı İsrail yapımı Heron insansız hava araçlarının yerini alacak ANKA, dün test uçuşu sırasında kaza yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türk mühendisler tarafından tasarlanan hava aracının ilk prototibi yani test modeli, Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi yakınlarındaki Sivrihisar Askeri Meydanı’nda gerçekleştirdiği uçuş sırasında kontrolden çıktı. 10 bin feet yani 3 bin 300 metrede temas kesilen ANKA, meydana 4 kilometre uzaklıktaki boş alana düşerek kullanılamaz hale geldi. Kazanın test- kabul sırasında meydana geldiği öğrenildi.
 
HAVACILIKTA BU TÜR KAZALAR YAŞANABİLİR

Test aşamasında insanlı bir uçağa oranla insansız hava araçlarının geliştirilmesinin çok daha zor olduğunu belirten uzmanlar, bu konuda en gelişmiş teknolojiye sahip ülkelerde bile sık sık kazaların yaşandığına dikkat çekti.

İsrail’in geliştirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanılan Heron’ların turboprop motorlu modeli bu yıl 29 Ocak’ta kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüştü. Araştırmalar sonrasında uçağın gövdesinde bazı yapısal eksiklikler bulunmuş ve tüm Heron uçuşları bu sorun giderilinceye kadar durdurulmuştu.

PROJE 2004’TE BAŞLADI

ANKA Projesi’ne resmi olarak 24 Aralık 2004’te Savunma Sanayisi Müsteşarlığı (SSM) ile imzalanan sözleşmeyle başladı. Toplam 5 test uçağını kapsayan anlaşmada TAI, ilk ANKA’yı 16 Temmuz 2010’da hangardan çıkarttı. Bir numaralı prototip, ilk uçuşunu aynı yıl 30 Aralık’ta gerçekleştirdi.

İLK TEST UÇAĞIYDI

Toplam 14 dakika süren ilk uçuş sırasında inişte hasarlanan ANKA, daha sonra bakımdan geçirilerek tekrar uçuruldu. Aynı uçak geçen yıl da sol ana iniş takımının açılmaması nedeniyle gövde üzerine inmiş, ancak bakımdan geçirilerek tekrar uçuşa verilmişti.

Dün düşen ilk test uçağı, kaza öncesinde 98 kez uçmuş ve birçok sistem ilk olarak bu uçakta denenmişti.

PROGRAM, KALAN ANKA’LARLA TAMAMLANACAK

Halen TAI’nin elinde 4 ANKA daha bulunuyor. Test ve kabul işlemlerinin kalan uçaklarla yapılacağı öğrenilirken TAI, düşen uçağın yerine imalata geçerek en kısa sürede bir adet ANKA imal edecek.

Toplam 300’den fazla test uçuşunun gerçekleştirildiği programda ANKA 23 bin feet yani 7 bin 600 metreye kadar çıktı. Geliştirilen oto-pilot sistemi yardımıyla iniş-kalkış yapabilen insansız hava aracı, burnunda kızıl ötesi görüntü alabilen ve ASELSAN tarafından geliştirilen özel bir kamera taşıyor.

SSM SİPARİŞ İÇİN GÖRÜŞMEDE

Geçen Temmuz ayındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararlarına göre test aşamasından sonra SSM 10’u kesin 10’u da opsiyon toplam 20 adet ANKA siparişi için TAI ile görüşmelere başladı. Seri imalata geçilmesiyle birlikte ANKA’nın iki farklı modeli hayata geçirilecek.

Şu anda testleri gerçekleştirilen A modelinin yanı sıra B modelinde ANKA’nın güçlendirilmiş motorları ile havada kalış ve irtifa limitleri artırılacak. 10 bin metreye çıkabilecek. TAI ayrıca uçağın turboprop olarak adlandırılan çok güçlü motora sahip modeli için de SSM ile görüşmeler yapıyor.

ANKA’NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Servis yüksekliği: 7 bin 600 metre

Havada kalış süresi: 24 saat

Seyir hızı: 138 km/saat

Gövde Uzunluğu: 8 metre

Kanat Açıklığı. 17 metre

Toplam Kalkış Ağırlığı: 1500 kg

Yararlı Yük: 200 kg

Motor Gücü: 155 beygir

Hürriyet

 

ANKA TEST UÇUŞUNDA DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

fra ya ..yazana ~ 11 yıl önce
ah birde türkçe yazabilsen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fra ya ~ 12 yıl önce
tamam duduklu yapsinlar tencereyi duduksuz kullanirlar.dugude sana hediye ederler artik calarsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fra ~ 12 yıl önce
çok alındıysanız o zaman düdüksüz tencere yapsın..oda bir başarı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI'ye laf edenlere; ~ 12 yıl önce
Amerikan havacılık tarihine bir bakın! Hiç olmadı girin youtube'a F14'ün yapılışını izleyin. (İngilizce biliyor(!) kabul ediyorum) Test uçuşlarında pilotlar ölebiliyor. Bir uçağın test uçuşunda düşmesi kötü bir şey değildir. O testler zaten hataları ayıklamak için yapılır. Ama teslimden sonra hata çıkarsa o ayrı. (Ki böyle durumlar dünyanın en ciddi firmalarında bile oluyor: SONY) "Yapamayan konuşur ve genelde nasihat verir." "Hiç hata yapmadıysanız yeni bir şey de denememişsinizdir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örkın ~ 12 yıl önce
Teste elektronik müdahale olmasın??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tai den airbusa ~ 12 yıl önce
her iki sirkettede muhendis olarak gorev yaptim.tai duduklu tencere yapsin diyenlere ciddi bir cevap vermeyecegim.siz yapsaniza o duduklu tencereyi sonra konusalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anka ~ 12 yıl önce
Burada yorum yapmaya benzemez havacılık, baslarsın 30 sene sonra alırsın urunu. Her kaza, her olay bir tecrube, bir ilerlemedir. TAI duduklu tencere yapsın mantığındaki insanlardan dolayı buralardadır Türk havacılığı. Yaptığımız tüm havacılık çalışmaları 70 yıldır bu ülkede " ne gerek var al bizde yapılmışı var" diyen dış güçler ve bunu destekleyen siyasiler yüzünden durmuş ve bu günlere gelinmiştir. İyi kötü birşeyler yapılmaya çalışılıyor, teknoloji transferi bile olsa bir gelişmedir diye düşünmek lazım. SSM yi tebrik ederim. Verdiği destek ve siparişten dolayı, dolaylı olarak Havacılığımıza katkıda bulunmaktadır. Düdüklü tencerecilere kalırsa anca margarin makarna fabrikası kurarız 100 yıl daha, hemen ertesi gün para kazanmak için, sonra da el açıp yalvarırız bize uçak sat, silah sat, parça sat diye. Biraz ders alın arkadaşlar tarihinizden. Kötü yönetim gelişmeye engel olmamalıdır, tebrikler TAI, gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKA ~ 12 yıl önce
Biraz moralimiz bozuldu, ister istemez. Yıllardır bir türlü görev yapacak hale gelemedi. Belki her işe sıfırdan başlamanın zorluğu. Umarım sonuçta başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize teslim... ~ 12 yıl önce
Bize teslim edilipte kullanılar heronlar düşüp konrolden çıkıyor bazen,,,, bu ilk prototipin kim bilir kaçıncı uçuşu olur böyle kazalar teknik arızada olabilir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Helal olsun ize mühendis çocuklar. Hatasız, kayıpsız proje olmaz. TAI düdüklü tencere yapsın diyen çapsız tiplere en güzel cevap bu projeyi yüz akı ile bitirip uçurmaktır. Bu onlara kapak olur, tencereyle düdüğü de biz ayarlarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000