27 Ocak 2013, Pazar 08:39:02

ANKA TAMAM SIRADA "SİHA" VAR

Tamamen yerli üretim olarak göklerdeki yerini alacak olan ANKA sonrasında "Stratejik İnsansız Hava Aracı" (SİHA) üzerinde silah sistemleri taşıyabilecek.
  • Galiba Ankayı marketlerden aldığınız uzaktan kumandalı uçaklara benzettiniz, uzunluğu 8 metreden fazla olan bir araçtır,, F/16 nın boyu 14,8 metre kıyaslama yapmak istiyorsanız,,dünya sıralamsında 3 ülke derken boyutu, kameras,ı kullandığı elektronik aksamlar, dikkate alınıyo.Daha seri üretim olmadığı için aktif olarak kullanılmıyo.
  • Arkadaslar bu ucak kım ne derse desın Turkıyeyı dunya da 3 ulke arasına sokmustur.Cok yuksek teknolojı ısteyen bır ucaktır.öyle olmasaydı Amerıka Israıl ve Turkıyeden baska bır suru ulke de bunu yapardı.Simdi bu ucak ıcın ileri geri konusan kısıler malesef bızım vatandasımızdır.Tabı bu da normal cunkı bu ulkede bu teknolojılerın yapıldıgını veya boyle bır ucagın yapılabılecegıne kımse ılk basta ınanmak ıstemez.Bız boyle sartlandık paramız varsa alırız yoksa bakarız mantıgı.Anlayan anlamıstır.Ama artık o gunler gerıde kaldı.Turkıye bu bolgedeki goreceksınız tek lıder ulke olacak.
  • Benim cocugun yaptigi ucak modelide okadar ucuyor. Bir ankara diyarbakir ankara yapsin bakalim? Sinir boyunda daglarin uzerinde gezecek bu. 29 ekimde dorse uzerinde resmi gecit yapsin meydan turu atsin diye yapilmadi herhalde. Yapilali kac sene oldu daha uctugu yok 100 bilmem kac ucmus o da sisirme 20 dakika ucurup 1 saat yazarlar. Tanidik geldi mi bu size?
  • Savasansahin 'e; "SOGUK SAVAS" diyorsun. Dusmanlar dediklerin akademilerde yapiyor, fizik lab larida vs vs vs dusman sadece silah degil zekada bilimde uretiyor ! Bugune kadar bu ulke yoneticelerinin tek yaptigi HALKİ dolandirmak oldu, her anlamda. GAP projesine bakin ve bugunlerde bolunmek istenilen bolgeye bakin. Herseyimiz yalan dolan...
  • 2002 deki halinizi dusunun kirizle bogusuyordunuz tibki suanki yunanistan gibi sn recep tayip erdogan takdir ve basarisindan dolayi kutluyorum helal olsun
  • Uçan adam sabri uçuyor göğe çıkmış şahitleri var ANKA hala rivayet :)
  • ya bu ucak kac yolcu aliyor, bilen var mi?
  • uçuyor işte videoları var, problem ne açık yazsana.
  • Ankada sona gelindi. Proje bitti para veren yok ucmuyor cunku
  • eğer düşmanın üretiyorsa sende üretmek zorundasın barışı korumak için

 


ANKA'dan hafta içi gelen iyi haber herkesi heyecanlandırdı.

2005 yılında başlayan çalışmada son gelindi.

ANKA'nın test uçuşları tamamlandı.

ANKA geçtiğimiz pazar günü 9.05'te havalanmıştı ve 18 saat boyunca havada kalmıştı.

Havada kaldığı süre içersinde tam performansla çalıştı.ANKA'nın bundan sonraki süreci ise seri üretim olacak.

Türk Savunma Sanayi açısından stratejik bir önemi olan ANKA projesindeki son gelişmeleri Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar TRT Haber'e değerlendirdi.

Bayar, şunları kaydetti:

Son yaptığımız uçuşla ANKA projesi artık tasarım programının ilk faz hedeflerini sağladı. Bunlar neydi: 18 saat havada kalabilmek, 200 kilometrede veri linkiyle görüntü aktarabilmek, 23 bin feet irtifaya çıkabilmek ve gece ve gündüz şartlarında otomatik iniş kalkış sağlayabilmek. Bunların hepsini sağlamış durumda.  Bu hafta pazar günü kalktı uçağımız 9 gibi, pazartesi günü sabaha karşı 3 gibi indi. Bu arada da söylediğimiz kriterleri yerine getirdi son uçuşuyla.

ANKA'nın seri üretimi için imzalar bu yıl ortasında atılacak ve 2014'te seri üretim başlayacak.

Ancak geçen süre içerisinde üretilen prototipler aktif olarak görev yapabilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar:

Tasarım döneminde geliştirilen prototip uçaklarımızı kısmi bir görev icrası için göreve alacağız. Bu silahlı kuvvetlerin envanterine alım olmayacak TAİ'nin yönetiminde bu uçakları belli bir hizmet vermeye silahlı kuvvetlere başlayacağız. Bu da bu uçaklar için tecrübe artırımı sağlayacak bir yöntem olacak. ANKA'yla Türkiye Amerika'da Predatör, İsrail'de Heron kategorisinde bir uçak sahibi oluyor.

ANKA'nın üretildiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nde de büyük heyecan yaşanıyor.

TAİ tesislerinde ANKA seri üretime girecek.

Ancak bununla sınırlı kalınmayacak.

ANKA'nın abisi niteliğindeki stratejik iha için çalışmalar hemen başladı.

SİHA olarak nitelendirilen bu araç silah taşıma kabiliyetini de barındıracak.

ANKA TAMAM SIRADA "SİHA" VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ultra ~ 11 yıl önce
Galiba Ankayı marketlerden aldığınız uzaktan kumandalı uçaklara benzettiniz, uzunluğu 8 metreden fazla olan bir araçtır,, F/16 nın boyu 14,8 metre kıyaslama yapmak istiyorsanız,,dünya sıralamsında 3 ülke derken boyutu, kameras,ı kullandığı elektronik aksamlar, dikkate alınıyo.Daha seri üretim olmadığı için aktif olarak kullanılmıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu ucak kım ne derse desın Turkıyeyı dunya da 3 ulke arasına sokmustur.Cok yuksek teknolojı ısteyen bır ucaktır.öyle olmasaydı Amerıka Israıl ve Turkıyeden baska bır suru ulke de bunu yapardı.Simdi bu ucak ıcın ileri geri konusan kısıler malesef bızım vatandasımızdır.Tabı bu da normal cunkı bu ulkede bu teknolojılerın yapıldıgını veya boyle bır ucagın yapılabılecegıne kımse ılk basta ınanmak ıstemez.Bız boyle sartlandık paramız varsa alırız yoksa bakarız mantıgı.Anlayan anlamıstır.Ama artık o gunler gerıde kaldı.Turkıye bu bolgedeki goreceksınız tek lıder ulke olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir soru ~ 11 yıl önce
hocam iyi güzel, ben de çok çok takdir ediyorum, inşaallah daha da ileri götürürüz teknolojiyi. Fakat 3 ülke derken neye dayanarak konuştunuz? Ben aşağıdaki linkte baktığımda onlarca ülke var bu tarz bir şeyler yapan "http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsans%C4%B1z_hava_ara%C3%A7lar%C4%B1_listesi", bizim farkımız nedir? Teşekkürler.
bir soruya ~ 11 yıl önce
Hocam dedigin adam TAI'den. Buralarda reklam yapiyorlar. Ne 3. ulkesi? gercek apacik ortada. Zaten o ANKA yi biz yapmadik. Kim muhendisi? Ismi cismi yok mu? Bir gece ruya gorup mu cizmis ANKA'yi? Daha onceden bir model ucak dizayn edip ucursaydi bari. Bir gecede dizayn oluyor mu oyle, vahiy mi bu?
Ucuyor mu? ~ 11 yıl önce
Benim cocugun yaptigi ucak modelide okadar ucuyor. Bir ankara diyarbakir ankara yapsin bakalim? Sinir boyunda daglarin uzerinde gezecek bu. 29 ekimde dorse uzerinde resmi gecit yapsin meydan turu atsin diye yapilmadi herhalde. Yapilali kac sene oldu daha uctugu yok 100 bilmem kac ucmus o da sisirme 20 dakika ucurup 1 saat yazarlar. Tanidik geldi mi bu size?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Savasansahin 'e; "SOGUK SAVAS" diyorsun. Dusmanlar dediklerin akademilerde yapiyor, fizik lab larida vs vs vs dusman sadece silah degil zekada bilimde uretiyor ! Bugune kadar bu ulke yoneticelerinin tek yaptigi HALKİ dolandirmak oldu, her anlamda. GAP projesine bakin ve bugunlerde bolunmek istenilen bolgeye bakin. Herseyimiz yalan dolan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paris ~ 11 yıl önce
2002 deki halinizi dusunun kirizle bogusuyordunuz tibki suanki yunanistan gibi sn recep tayip erdogan takdir ve basarisindan dolayi kutluyorum helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chs trafik ~ 11 yıl önce
Uçan adam sabri uçuyor göğe çıkmış şahitleri var ANKA hala rivayet :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
ya bu ucak kac yolcu aliyor, bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçmuyormu ? ~ 11 yıl önce
uçuyor işte videoları var, problem ne açık yazsana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rc ~ 11 yıl önce
bakkalda satilan RC de okadar ucuyor. Anlamadin hala. Testleri gecemedi ve dustu. Neden sence? Ucuyorsa hani talipleri vardi neden hemen satmiyorlar? Sacmalamayin bi.
Ankada sona ~ 11 yıl önce
Ankada sona gelindi. Proje bitti para veren yok ucmuyor cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
savaşanşahin ~ 11 yıl önce
eğer düşmanın üretiyorsa sende üretmek zorundasın barışı korumak için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000