24 Kasım 2011, Perşembe 17:05:25

ANKA 6 SAAT HAVADA KALDI GÖZ DOLDURDU...

Türkiye'de tasarlanan insansız hava aracı ANKA'nın test uçuşu 6 saat sürdü...
  • Yahu bitmedi gitti 4000 muhendis teknisyen bir uzaktan kumandali ucagi yapiyor duruyor. Verin bir modelci tayfasina su imkanlari maaslari size F16 yaparlardi. Torpilli torpilli oturun bakalim TAI de nasilsa copleri yesile boyayip askere satiyorsunuz aliciniz hazir paralar oluk oluk akiyor size.
  • bu dah abaslangic hemde harika bir baslangic.... cirit fuzeleri ile donatilmis ilerde gondereceyimiz uydular ilede koordineli olarak calisma imkani bile kazandirilabilir ki abd nin predatorleri gibi olur... tum arap bolge ulkelerine afrika ulkelerine ve diyer ulkelrede peynir ekmek gibi satma potansiyeli var ve gelen para ile innailmaz r&d fonlari olusturulabilir... tesekkurler...
  • GURUR DUYMAMAK ELDEMİ, DIŞA BAĞIMLILIĞA SON, TABİKİ PKK YA DA ,,,TÜRK MİLLET ZEKİDİR,TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR.
  • INSALLAH artik ANKA nin sayesinde Terörist basi PKK'nin sonu gelecek ANKA IHA sayesinde, Israilide naletle kiniyorum birdaha insallah Israil den alisveris yapmayiz ! ! !
  • Alemin Kralı geliyor.
  • emeginize saglik
  • Bu ne ya 6 saat olur mu?? Ulastirma bakani istifa,basbakan ozur dilesin.Hani bazi arkadaslar badem biyikli diyor ya, heh iste onlarin yani badem beyinliler isin bu yonunu gorecegi icin ben onlari fazla yormadan, onlar adina yazayim dedim. Helal olsun yapanada,edenede bu yolun onunu acanada. Bu hukumetin yaptiklarini digerleri hayal bile edemezler.
  • Kıskananlar, çekemeyenler çatlasın. İş değil laf üretenler görsün. Alemin Kralı geliyor, Anka geliyor.
  • Aman mühendislerimize dikkat...
ANKA’nın testi TAI mühendisleri tarafından Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’ndeki Askeri Meydanı’nda önceki gün saat 09.35’e yapıldı. İnsansız hava aracı otopilot sistemi ile pistten havalandı. Toplam 6 saat süren uçuşta pilotsuz uçak 18 bin feet yani 6 bin metreye tırmandı. Uçuş sırasında 240 farklı test başarıyla yapıldı.
 
Test çalışmalarının ardından ANKA saat 15.35’te yine otopilot sistemi kullanılarak Sivrihisar’a sorunsuz indi. Yapılan testler sırasında ANKA, kızılötesi çekim yapabilen ve ASELSAN tarafından imal edilen yerli FLIR kameranın aynı boyut ve ağırlığına sahip sistemi burnunda taşıdı. Önümüzdeki günlerde devam edecek testlerde ANKA havada 24 saat kalışı ve gerçek FLIR kamera sistemi denenecek. Testlerin son aşamasının Güneydoğu’da yapılması planlanıyor.
 
YERLİ TASARIM
 
TAI tarafından tasarlanan ANKA insansız hava aracının teslimatlarının Nisan 2012’de başlaması planlanıyor. İsrail’den alınan Heron’ların yerine kullanılacak ANKA, 10 bin metreye yükselebilecek. Saatte 203 kilometre hıza sahip pilotsuz uçak, 200 kilogram ’faydalı’ yük taşıyabiliyor. Burnundaki özel kamera sistemi ile çektiği görüntüleri 200 kilometre menzilde ana merkeze aktarabiliyor.
 
DİNLEME DE YAPABİLECEK
 
ANKA’nın önümüzdeki yıllarda geliştirilecek farklı modelleri ile SATCOM uydu haberleşmesi ve SIGINT olarak adlandırılan sinyal istihbaratı yani cep telefonu, telsiz dinleme gibi görevlerde kullanılması da planlanıyor.
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 2004’te imzalanan anlaşmaya göre TAI üç ANKA hava aracı ve tüm yer sistemleri geliştirerek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edecek. (Hürriyet)
ANKA 6 SAAT HAVADA KALDI GÖZ DOLDURDU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu bitmedi gitti 4000 muhendis teknisyen bir uzaktan kumandali ucagi yapiyor duruyor. Verin bir modelci tayfasina su imkanlari maaslari size F16 yaparlardi. Torpilli torpilli oturun bakalim TAI de nasilsa copleri yesile boyayip askere satiyorsunuz aliciniz hazir paralar oluk oluk akiyor size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu dah abaslangic hemde harika bir baslangic.... cirit fuzeleri ile donatilmis ilerde gondereceyimiz uydular ilede koordineli olarak calisma imkani bile kazandirilabilir ki abd nin predatorleri gibi olur... tum arap bolge ulkelerine afrika ulkelerine ve diyer ulkelrede peynir ekmek gibi satma potansiyeli var ve gelen para ile innailmaz r&d fonlari olusturulabilir... tesekkurler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GURUR DUYMAMAK ELDEMİ, DIŞA BAĞIMLILIĞA SON, TABİKİ PKK YA DA ,,,TÜRK MİLLET ZEKİDİR,TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
INSALLAH artik ANKA nin sayesinde Terörist basi PKK'nin sonu gelecek ANKA IHA sayesinde, Israilide naletle kiniyorum birdaha insallah Israil den alisveris yapmayiz ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alemin Kralı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
emeginize saglik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu ne ya 6 saat olur mu?? Ulastirma bakani istifa,basbakan ozur dilesin.Hani bazi arkadaslar badem biyikli diyor ya, heh iste onlarin yani badem beyinliler isin bu yonunu gorecegi icin ben onlari fazla yormadan, onlar adina yazayim dedim. Helal olsun yapanada,edenede bu yolun onunu acanada. Bu hukumetin yaptiklarini digerleri hayal bile edemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kıskananlar, çekemeyenler çatlasın. İş değil laf üretenler görsün. Alemin Kralı geliyor, Anka geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aman mühendislerimize dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000