27 Ocak 2009, Salı 14:47:37

Anadolu Üniversitesi SHYO'da sertifika heyecanı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bölümü öğrencilerine, 38. dönem eğitim programı sonunda sertifika verildi.
  • Hocam istediğiniz kadar Tusaş sertifika versin. Bu sertifikayı veren TUSAŞ gövde motor mezunlarını işe alıyor mu. Hocam geçin bu boş sertifikaları iş bulduruyormuş falanlar. Hocam lisans olmazsa teknisyen sektörde hiç bir şey. Hayat öyle acımasız ki. Kandırıp durmayın çocukları. Verebiliyorsanız Uçak Bakım Teknisyen lisansı ve Boeing- Airbus tipi verin de mezunlar adam gibi iş bulsun. Böyle boş boş sertifikalarla göz boyayıp durmayın.
  • SAYIN USTUN INSAN CEO LARIN CEO SU HAVACILIK KOMPEDANI BOB MARLEY VE TAYFALARINI KUTLAR HAVACILIK HAKKINDA ULKEMIZI AYDINLATACAK YORUMLARINI HER HABERDEN SONRA MUTLAKA BEKLIYORUZ(!)
  • Sn İsmail Demir TV de 4 yıllık okul mezunları koltuk atelyesinde çalışmak istemiyor demiş, adam gitsin Tusaş da eğitim görsün, sonra koltuk atelyesinde amelelik yapsın olacak şeymi bu ??? Biraz mantık lütfen...
  • bob mob hiçbir işin üstadı olamaz,pratik tabiki önemli ama eğitim olmadan pratik olursa ezbercilik oluyor,usta çırak ilişkisi oluyor ama okumak olmuyor,bakın havacılar yıllık periyotlarla kontrole ve tıbbi muayeneye ve lisans tazeleme- kontrolüne tabi oluyorlar ama başka hiçbir meslekte bu tür bir güncelleme ve kontrol yok hatta hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerde,cerrahlarda dahi yok.lütfen eğitimi okumayı ilmi hafife alıp kendi menfaatlerimiz için yada kendi durumumuza uymayan pozisyonları dışlamayalım.sadece vicdan diyorum ve eğitimi engelleyecek söz ve davranışlardan uzak duralım lütfen.bir daha yazmayacağım,herkese başarılar diliyorum,iyi şanslar...
  • Şaka gibisiniz valla, motor altına yatmakla bu iş öğrenilseydi yurdumuzdaki tüm rus bayanlar ürolog olurdu inanın, motoru içinde dönen herşeyi vantilatör pervanesi sandıktan sonra.... ah siz ah
  • Akşama kadar saplama takmakla teknisyen olunmaz. hayatında hiç arıza çözdünmü. senin 10 senede edindiğin iş yeteneğini o çocuklar 1 senede edinir. İş yerinde peşinde koşup abi abi dediğin kişiler işte o mektepliler.
  • GERÇEKTEN PRATİK ÇOK ÖNEMLİ. BOB'UN ARKADAŞI NE DİYORSA DOĞRUDUR. NEDE OLSA BOBUN ARKADAŞI
  • TAbi cnm ole kaportacilarda ucakci oldu ya yanarim yanarim ona yanarim ostim sanayi sitesi diyorum
  • BOB KARDEŞİM NE DİYOSA DOĞRUDUR,EN NİHAYETİNDE KENDİSİ BU İŞLERİN KOMPEDANIDIR...
  • NİYE KISKANIYORSUNUZ Kİ??? :))

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bölümü öğrencileri, Türkiye Uçak Motor Sanayi A.Ş. (TEI-TUSAŞ) tarafından düzenlenen 'Üniversite-Sanayi İşbirliği COOP Eğitim Programı'na katılarak sertifika almaya hak kazandı.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, eğitimin öğrenciler için önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin okulda aldıkları küçük ölçekteki uygulamaları büyük yapım ve üretim tesisinde gördüklerini söyledi. Cavcar, "Öğrenciler, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'deki eğitimlerde sadece uçakların motorlarının bakımı ve parçalarının üretimi ile ilgili pratiklerin yanı sıra havacılık alanında üretim yapan büyük bir kuruluşun nasıl işlediğiyle ilgili pratik bilgi de kazanıyorlar" dedi.

Cavcar, öğrencilerin mezun olduktan sonra aldıkları sözkonusu sertifikaların iş bulma da büyük bir etkiye sahip olduğunu sözlerine ekledi.

TUSAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Ersin Özkan ise, öğrencilerin 3 aylık bir eğitim dönemini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandıklarını açıklayarak, "Bu eğitim programı 183 saat sürmektedir. Üç aylık eğitim döneminde bir uçak motorunun sökümü, montajı ve test çalışmalarını pratik olarak fabrikamızda gördüler. Bizim üniversite sanayi işbirliğimiz, yani COOP program birliğimiz 20 yıldır devam etmekte. 1989 yılında yapılan üniversite sanayi işbirliği anlaşmasına bağlı olarak hiç aksamadan 38 dönemde toplam 422 öğrencinin mezun olmasıyla bu program sonuçlandı" diye konuştu.

 

Anadolu Üniversitesi SHYO'da sertifika heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ucakci ~ 15 yıl önce
Hocam istediğiniz kadar Tusaş sertifika versin. Bu sertifikayı veren TUSAŞ gövde motor mezunlarını işe alıyor mu. Hocam geçin bu boş sertifikaları iş bulduruyormuş falanlar. Hocam lisans olmazsa teknisyen sektörde hiç bir şey. Hayat öyle acımasız ki. Kandırıp durmayın çocukları. Verebiliyorsanız Uçak Bakım Teknisyen lisansı ve Boeing- Airbus tipi verin de mezunlar adam gibi iş bulsun. Böyle boş boş sertifikalarla göz boyayıp durmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JOHN ~ 15 yıl önce
SAYIN USTUN INSAN CEO LARIN CEO SU HAVACILIK KOMPEDANI BOB MARLEY VE TAYFALARINI KUTLAR HAVACILIK HAKKINDA ULKEMIZI AYDINLATACAK YORUMLARINI HER HABERDEN SONRA MUTLAKA BEKLIYORUZ(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 15 yıl önce
Sn İsmail Demir TV de 4 yıllık okul mezunları koltuk atelyesinde çalışmak istemiyor demiş, adam gitsin Tusaş da eğitim görsün, sonra koltuk atelyesinde amelelik yapsın olacak şeymi bu ??? Biraz mantık lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklıselim ~ 15 yıl önce
bob mob hiçbir işin üstadı olamaz,pratik tabiki önemli ama eğitim olmadan pratik olursa ezbercilik oluyor,usta çırak ilişkisi oluyor ama okumak olmuyor,bakın havacılar yıllık periyotlarla kontrole ve tıbbi muayeneye ve lisans tazeleme- kontrolüne tabi oluyorlar ama başka hiçbir meslekte bu tür bir güncelleme ve kontrol yok hatta hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerde,cerrahlarda dahi yok.lütfen eğitimi okumayı ilmi hafife alıp kendi menfaatlerimiz için yada kendi durumumuza uymayan pozisyonları dışlamayalım.sadece vicdan diyorum ve eğitimi engelleyecek söz ve davranışlardan uzak duralım lütfen.bir daha yazmayacağım,herkese başarılar diliyorum,iyi şanslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 15 yıl önce
Şaka gibisiniz valla, motor altına yatmakla bu iş öğrenilseydi yurdumuzdaki tüm rus bayanlar ürolog olurdu inanın, motoru içinde dönen herşeyi vantilatör pervanesi sandıktan sonra.... ah siz ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mektepliler ~ 15 yıl önce
Akşama kadar saplama takmakla teknisyen olunmaz. hayatında hiç arıza çözdünmü. senin 10 senede edindiğin iş yeteneğini o çocuklar 1 senede edinir. İş yerinde peşinde koşup abi abi dediğin kişiler işte o mektepliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY'IN ARKADAŞININ ARKADAŞI ~ 15 yıl önce
GERÇEKTEN PRATİK ÇOK ÖNEMLİ. BOB'UN ARKADAŞI NE DİYORSA DOĞRUDUR. NEDE OLSA BOBUN ARKADAŞI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anam anam ~ 15 yıl önce
TAbi cnm ole kaportacilarda ucakci oldu ya yanarim yanarim ona yanarim ostim sanayi sitesi diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY İN ARKADAŞI ~ 15 yıl önce
BOB KARDEŞİM NE DİYOSA DOĞRUDUR,EN NİHAYETİNDE KENDİSİ BU İŞLERİN KOMPEDANIDIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AXL ROSE ~ 15 yıl önce
NİYE KISKANIYORSUNUZ Kİ??? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000