06 Mart 2013, Çarşamba 15:58:35

ABDULLAH VE GÜL TAI TESİSLERİNDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, TAI tesislerinde milli helikopter ATAK'ı inceledi.
  • aman uyandırmayın koyunlarımız uykuda..he he yaptık hemde % 100 yerli malı
  • Tamam abi ben birsey demiyorum.. Adamlar bizden 100 yıl ılerde uçak yapıyorlar diye biz hiç bir şey yapmayalım .,, oturalım öyle... Bu kafayla devam edin siz .... Utanıyorum sizden ! Umutsuz cabasiz insan olurmu ???
  • arkadaşlar bu uçak kore yapımıdır koreden kit olarak alındı ve türkiyede birleştirildi iyi araştırırsanız gerçeği görürsünüz http://www.korea-fans.com/forum/konu-kai-kt-1.html http://www.airforce-technology.com/projects/kt1basictrainerorlig/ kore yapımı uçak
  • Helikopter planlandigindan agir ya da dengesiz oldu. Turkiye'nin dogusundaki daglari tum yuku ile asamiyabilir. Ucak daha ucmuyor. Ama yinede Iran'dan daha iyi.
  • Helal sana aga... İyi kötü kendi teyyaremizi yaptık zamanla daha da geliştiririz !!! Hiç yapmamaktan iyidir ... !!! Kıskananlar çatlasinnnnnnn!!!
  • Bir hava aracının oturması zaman içerir. Henüz çok erken daha ne sorunlar çıkacak neler neler...
  • Bir önceki Cumhurbaşkanına kurban olun siz
  • kopya uçak ve helikoptere nasılda sevinmişler....koreliler çok memnun olmuştur bu işe :))
  • umarım bunu bir önceki cumhurbaşkanı görüyordur.....
  • Helal sana tweetçi, sempatik adam. Tüm zamanların en sempatik notercisi... Bu adamı sevmemek mümkün mü???

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2'inci Abdullah, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ-TAİ) tesislerinde incelemelerde bulundu, ATAK helikopterinin gösteri uçuşunu izledi.

Aynı makam aracıyla Saray'daki TUSAŞ tesislerine gelen Cumhurbaşkanı Gül ile Kral Abdullah'ı Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Kaya, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı ve diğer ilgililer karşıladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı, Gül ve Kral Abdullah'ın şeref defterini imzalamasının ardından Kral Abdullah'ın babası merhum Kral Hüseyin'in 27 Haziran 1987'de Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında TUSAŞ'taki incelemelerinde çekilen fotoğrafı gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ve beraberindekilere TUSAŞ'ın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Basına kapalı yapılan bilgilendirmeden sonra heyet, tasarım ve üretimleri Türk mühendislerce TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA, başlangıç temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ve taarruz tektik ve keşif helikopteri ATAK'ın sergilendiği hangara geçti.

ANKA ve HÜRKUŞ'u inceleyen Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah'a yetkililer bilgi verildi. ATAK helikopterinin bulunduğu bölümde incelemelerde bulunan Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin de yazdığı pilot montlarını giyerek, ATAK helikopterinin pilot kabinine oturdu.

Helikopter pilotu olan Kral Abdullah yetkililere sorular sorarak, ATAK helikopteriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül de hem helikopter hakkında yetkililerden bilgi aldı hem de pilot kasklarını inceledi. ATAK helikopterinin önünde basına poz veren iki lider, daha sonra uçuş kulesine geçti.

Gül ve Kral Abdullah, tüm testlerden başarıyla geçen ve çeşitli ülkeler tarafından talep edilen, yüksek manevra kabiliyetli ATAK helikopterinin özel uçuşunu izledi.





ABDULLAH VE GÜL TAI TESİSLERİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

hişşşşş ~ 11 yıl önce
aman uyandırmayın koyunlarımız uykuda..he he yaptık hemde % 100 yerli malı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 11 yıl önce
Tamam abi ben birsey demiyorum.. Adamlar bizden 100 yıl ılerde uçak yapıyorlar diye biz hiç bir şey yapmayalım .,, oturalım öyle... Bu kafayla devam edin siz .... Utanıyorum sizden ! Umutsuz cabasiz insan olurmu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acrotim ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bu uçak kore yapımıdır koreden kit olarak alındı ve türkiyede birleştirildi iyi araştırırsanız gerçeği görürsünüz http://www.korea-fans.com/forum/konu-kai-kt-1.html http://www.airforce-technology.com/projects/kt1basictrainerorlig/ kore yapımı uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iran'dan daha iyi ~ 11 yıl önce
Helikopter planlandigindan agir ya da dengesiz oldu. Turkiye'nin dogusundaki daglari tum yuku ile asamiyabilir. Ucak daha ucmuyor. Ama yinede Iran'dan daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 11 yıl önce
Helal sana aga... İyi kötü kendi teyyaremizi yaptık zamanla daha da geliştiririz !!! Hiç yapmamaktan iyidir ... !!! Kıskananlar çatlasinnnnnnn!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdas ~ 11 yıl önce
e be gülüm, adamlar 100 yıldır kendi uçaklarını yapıyor, bizim bunu yapmamız (ki aslında güney kore modelinin bir variantı) kimseyi kıskandırmaz rahat ol
Hakan a cvp ~ 11 yıl önce
aga sen onu geliştiresiye pilotsuz uçaklar uçacak..sen yine yaya kalacaksın..onlara yetişmek için 1 yüzyıl daha yırtınacaksıb..o zamanda dünyada kimse kalmıyacak başka gezegenlere gidecekler sen yine arkalarından baka kalacaksın..anladınnnn
Hele bir uçun ~ 11 yıl önce
Bir hava aracının oturması zaman içerir. Henüz çok erken daha ne sorunlar çıkacak neler neler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gdsfdsf ~ 11 yıl önce
ikiside hazır geldi merak etme :D
plt ~ 11 yıl önce
Bir önceki Cumhurbaşkanına kurban olun siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Şu PKK teröristlerini af edip dağlara dönmesini sağlayan anti sosyal kişiliğimi diyorsunuz? Adını unuttum.
ect ~ 11 yıl önce
kopya uçak ve helikoptere nasılda sevinmişler....koreliler çok memnun olmuştur bu işe :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 11 yıl önce
koskoca türkiye cumhuriyetinde artık senin gibi geri fikirlilerin sesi duyulmuyo be kuzum .....sen anladın
helal-2 ~ 11 yıl önce
umarım bunu bir önceki cumhurbaşkanı görüyordur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal... ~ 11 yıl önce
Helal sana tweetçi, sempatik adam. Tüm zamanların en sempatik notercisi... Bu adamı sevmemek mümkün mü???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000