17 Aralık 2013, Salı 09:23:03

A400M NE ZAMAN GELECEK?

Avrupa’daki 6 NATO ülkesinin ortak projesi olan Airbus A400M’lerin ilki Ocak ayında Türkiye’ye kalıcı olarak geliyor. A400M, tek seferde 116 askeri tam techizatlı nakledebiliyor. Türkiye 2018’e kadar 10 A400M alacak.
  • Bölük taşıyacaksa KKK bünyesinde yer almalıydı, pilotlarıda karacılar olsaydı, dünyanın heryerinde böyle, Hvkk lerinde ne işi var?
  • Arkadaslar bu askeri nakliye ucagi zaten,ne su tabancasi ne yasagi neden bahsediyorsunuz,hic film demi izlemediniz..
  • Su tabancası mı ? arkadaşım uçağa gerçek yada oyuncak farketmez silahı andıran herşeyin girmesi yasaktır x-ray de anında tespit edilip çöpe atılır Tırnak makasıyla binecekler ;)) karnıma ağrı girdi yaa :)))
  • Yolcu uçağı mı bu silahsız binilsin...
  • Uçağa Koca Yusuf lakabını kim nasıl taktı bilmiyorum ama uçak şuan "Atlas" adıyla dünyada anılıyor. C-160 Transall, C-130 Hercule de olduğu gibi...
  • Adi guzelmis de keske bir gun gercek olsa. Yuzde 8,5luk degil de tam uretim ucaklarimizla guven icinde seyahat etsek.
  • Ucaga silahla binmek yasak degil mi?

Türkiye'nin hem tasarımına hem de imalatına ortak olduğu geleceğin nakliye uçağı Airbus A400M’de ilk teslimat 4 ay gecikmeyle Ocak’ta TAİ/TUSAŞ’ta düzenlenecek törenle yapılacak.

Tek seferde bir bölük taşıyacak

Koca Yusuf adıyla bilinen ve havalandığında tam teçhizatlı 116 askeri (bir bölük) operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip olan uçaklardan 2018’e kadar 10 adet alınacak. Türk Hava Kuvvetleri, olası bir harp durumunda 8-9 uçakla bir taburu aşkın teçhizatlı askeri tek sortide operasyon bölgesine ulaştırabilecek kabiliyete erişecek. Türkiye’de Koca Yusuf olarak adlandırılan A400M Kayseri’deki 221. Filo’da kullanılacak. İlk iki uçağı Ağustos’ta Fransız Hava Kuvvetleri’ne teslim edilen A400M’in ikinci kullanıcısı Türk Hava Kuvvetleri olacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçağı filonun bir parçası yapmadan önce uçak mürettebatının devam eden eğitim programlarında kullanacak. A400M’in ikinci uçağı 2014’te teslim edilecek, teslimatların 2018’e kadar tamamlanması öngörülüyor. A400M’lerle yenilenecek 221. Filo’da halen 42 yıldır kullanımda olan emektar C-160’lar görev yapıyor. A400M ile ulusal veya uluslararası yardım faaliyetlerinde daha çok sayıda malzeme hızlı bir şekilde ihtiyaç bölgesine ulaştırılabilecek. Uçağın toprak zemine de inebilme özelliği sayesinde havaalanı olması gerekmeksizin herhangi bir bölgeye inebilecek ve yükünü indirecek.  Türkiye 10 uçak için toplam 1.5 milyar dolar ödeme yapacak. Ancak bu para da uçağın ortak üretiminde yer alan Türk Savunma Sanayii’ne üretim ve ihracatları dolayısıyla geri dönecek.

500 Türk mühendis çalıştı

Uçağın yüzde 8.5’unun üretimini TUSAŞ üstlenmiş durumda. Türkiye, 500 Türk mühendisin katkı yaptığı 180 uçaklık projede 1 milyar Euro’luk parça imalatını üstleniyor. Airbus’ın araştırması, gelecek 30 yılda bin uçaklık pazarı ortaya koyarken, uçak satışı oldukça Türkiye proje ortağı olarak bu satıştan hem pay hem de iş alacak. (Star)

A400M NE ZAMAN GELECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Bölük ~ 10 yıl önce
Bölük taşıyacaksa KKK bünyesinde yer almalıydı, pilotlarıda karacılar olsaydı, dünyanın heryerinde böyle, Hvkk lerinde ne işi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bu askeri nakliye ucagi zaten,ne su tabancasi ne yasagi neden bahsediyorsunuz,hic film demi izlemediniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Su tabancası mı ? arkadaşım uçağa gerçek yada oyuncak farketmez silahı andıran herşeyin girmesi yasaktır x-ray de anında tespit edilip çöpe atılır Tırnak makasıyla binecekler ;)) karnıma ağrı girdi yaa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka mısın ~ 10 yıl önce
Yolcu uçağı mı bu silahsız binilsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçağa Koca Yusuf lakabını kim nasıl taktı bilmiyorum ama uçak şuan "Atlas" adıyla dünyada anılıyor. C-160 Transall, C-130 Hercule de olduğu gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adi guzelmis de keske bir gun gercek olsa. Yuzde 8,5luk degil de tam uretim ucaklarimizla guven icinde seyahat etsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucaga silahla binmek yasak degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
su tabancası ~ 10 yıl önce
askerler su tabancasıyla mı binsinler uçağa :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000