09 Temmuz 2013, Salı 15:25:25

A400M ANKARA'DA DENENDİ!

Geleceğin uluslararası askeri nakliye uçağı olarak tasarlanan A400M askeri nakliye uçağı, Eylül ayında Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecek...
  • bu proje hep ertelendi ertelendi sonunda uçak teslim edilecek ve hurda casalardan kurtulacağız bu hurdaları bize kakalayan ve tai da sözde ürettik yüzlerce özel komandomuz şehit oldu bu döküntü uçaklar yüzünden.. halbuki c-17 alınsaydı denenmiş test edilmiş, amerikan hava kuvvetleri, ingiltere kullanıyor ayrıca alternatifin yok malesef var mı kalkıp da çin malı alacak halin yok. inşallah bu pervaneli airbus a 400m iyi olur hava kuvvetleri için..
  • eskidenmodası gecmiş teknolojide geride kalmış ucaklar tsk envaterine katardı şimdi fransadan sonra türkiye cok sevindici bir türk olarak gururduyuyoyum

Uçağa; 12 Temmuz'da envanterine sokacak olan Fransa'dan sonra ikinci sahip olan ülke Türkiye olacak. Helikopter, zırhlı araç taşıyabilen, zemini uygun araziye yani hazırlanmış tarlaya bile inebilen uçak, dün sessizce Ankara Etimesgut Havaalanı'na geldi. Komutanlar ile mühendisler, envantere girecek uçağı bugün Ankara üzerinde inceledi. Uçak; asker, kargo taşımanın yanısıra elektronik gözetleme görevlerinde de kullanılacak.

Dün sessizce geldi

Savunma alanında uzman olan C4defence dergisinde, A400M nakliye uçağı konusunda önemli bilgiler yer aldı. Türkiye'nin proje ortakları arasında olduğu ve Eylül ayında Hava Kuvvetleri envanterine katmayı planladığı uçak dün sessizce Ankara'ya geldi. Uçak, dün öğlen saatlerinde Ankara Etimesgut Havaalanı'na indi. Nakliye uçağı, bugün ise komutanlar ve Savunma Sanayii yetkilileriyle birlikte saat 11.27'de Etimesgut'tan havaalandı. Uçak, TAI tesislerinin bulunduğu Kazan'a uçtu. MSN06 kodlu uçak, 12.42'de Etimesgut Havaalanı'na geri döndü. Komutanlar ile mühendisler, uçağı havada inceledi. Prototipleri üretilen nakliye uçağı, ilk kez 12 Temmuz'da Fransa Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecek.

Türkiye'nin envanterine girecek MSN09 kodlu uçak ise Airbus Military'nin Seville tesislerinde uçuş testlerine hazırlanıyor. Bu uçak, Eylül ayında Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecek. Böylece Türkiye, teknoloji seviyesi yüksek bu askeri uçağa Fransa'dan sonra sahip olan ikinci ülke olacak.

Tarlaya bile inebiliyor

A400M nakliye uçağı, 37 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Zırhlı araçlarla, helikopter ve obüs toplarını taşıyabiliyor. Uçak, zemini uygun engebeli olmayan toprak araziye, zemini hazırlanmış tarlaya bile inebiliyor. Uçağın envantere girmesiyle Türk Hava Kuvvetleri'nin taşıma ve nakliye hız kapasitesi 2 katına çıkacak. Uçak, envanterdeki C-130'a göre, iki kat hız ve taşıma kapasitesine sahip. Uçak, taşımanın yanısıra elektronik gözetleme görevlerinde de kullanılabilecek. (Milliyet)

A400M ANKARA'DA DENENDİ!

Yorumlar

camaroth ~ 11 yıl önce
bu proje hep ertelendi ertelendi sonunda uçak teslim edilecek ve hurda casalardan kurtulacağız bu hurdaları bize kakalayan ve tai da sözde ürettik yüzlerce özel komandomuz şehit oldu bu döküntü uçaklar yüzünden.. halbuki c-17 alınsaydı denenmiş test edilmiş, amerikan hava kuvvetleri, ingiltere kullanıyor ayrıca alternatifin yok malesef var mı kalkıp da çin malı alacak halin yok. inşallah bu pervaneli airbus a 400m iyi olur hava kuvvetleri için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
406 ~ 11 yıl önce
eskidenmodası gecmiş teknolojide geride kalmış ucaklar tsk envaterine katardı şimdi fransadan sonra türkiye cok sevindici bir türk olarak gururduyuyoyum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000