30 Aralık 2013, Pazartesi 09:41:42

YENİ TERMİNAL BİNASI İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEK?

Konya Havalimanı yeni terminal binasının proje bitiş tarihinden önce hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor.
  • Koruklerde olsaydi keske ama eskiye nazaran cok mukemmel ims ilerde daha iyisi olur vatanimizda
  • hersey iyi hos güzelde tokat havalimani ne olacak? malum 130 m2 bir terminalcikte islemler tamamlaniyor.
  • DHMİ'nin Sayın Yöneticileri güzel işler başarıyorsunuz. Bu güzelliklerden Kahramanmaraş nasibini ne zaman alacak... Zira havalimani terminal binası(binacığının) hali içler acısı...Ne yapmayı planlıyorsunuz Kahramanmaraşlılar cevap bekler..
  • resimlerde körük sistemi gözükmüyor bundan sonra yapılacak tüm terminallerde körük ve eds bagaj sistemi lüks değil GEREKLİLİK
  • Nevsehir Havalimanina olur insallah. Her yil yüz binlerce turist Nevsehire geliyor. Artik yetmiyor böyle Konya gibi güzel bir Havalimani gerek Nevsehire. DHMI Yetkilerine duyrulur.
  • DHMİ ailesini tebrik ediyorum son on yılda 26 tane yeni havalimanı yapılmış, eski havalimanlarının hemen hemen tamamı yenilenmiş... Başarılarından dolayı DHMİ'yi tebrik etmek lazım, ne derler bilirsiniz yiğidi öldür hakkını yeme..
  • oki doki haklı. hava lazım bize. havalı olsun! ciks olsun. altın kaplayalım, uçakla değil uzay mekiği ile sefer düzenleyelim. borcumuz gırtlağa dayanmış olsada hava alanlarımızda hava için körük olmalı. oki doki peçeteden kendi imkanlarınla mı doğdun ne yaptın?
  • Terminal binasının tasarımı çok güzel olmuş, çok beğendim. Yalnız bir de bu güzel terminallere körükler yapılsa çok daha müthiş bir şey olacak. Hem boarding işlemi hızlanır hem de havalimanına ekstra bir hava katar...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 44 milyon 634 bin liraya ihale edilen yeni terminal binası, proje teslim tarihi 2 Temmuz 2014’ten önce bitirilerek hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor.

Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, mevcut terminal binasının 6 kat büyüklüğünde olacak yeni terminal binasının 30 yıllık ihtiyacı karşılayabileceğini söyledi. 23 bin 640 metrekare kapalı alana sahip yeni binanın Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünden esinlenilerek 7 ana kolon üzerine kurulduğunu belirten Şimşek, “Hz. Mevlana’nın şehrine yakışır modern bir terminal binası için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır. Gelecek yıl Temmuz ayında teslim edilmesi gereken binada kaba inşaat neredeyse bitmiş, iç dizayn ve teknik donanım çalışmaları sürüyor. 2014 yılı ilk çeyreğinde binanın bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

Şimşek, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da Konya’ya sürekli gelip çalışmaları yerinde incelediğini ve projeyi yakından takip ettiğini ifade ederek, “Dünya çapında bir tarih ve kültür merkezi olan Konya’ya hızlı, rahat, konforlu bir havayolu ulaşımı sağlamak DHMİ’nin öncelikleri arasından yer almakta. Proje kapsamında bulunan terminal binası, 550 araçlık otopark ve apron yapımı sürerken, dahili yollar, viyadük ve nizamiye binası tamamlandı. Havalimanına gelenler yeni nizamiye binasını geçerek içeri giriyor. Binadaki elektronik sistemlerin montajı devam ediyor. Binamız engellilere de yönelik bir terminal binası olacak” diye konuştu.

Yeni terminal binasının açılmasıyla birlikte boşalacak binanın “Dış Hatlar” terminali olarak kullanımının planlandığını kaydeden Konya Havalimanı Müdürü Şimşek, aprona 8 uçağında yanaşabileceğini sözlerine ekledi.

İZMİR-KONYA UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Öte yandan, Sunexpress İzmir-Konya-İzmir seferlerini 31 Mart 2014 tarihinde başlatıyor. Yapılan açıklamada, İzmir’den yeni açılan 42. hat olan Konya uçuşları için ilk 35 koltuğun 42 liradan satılacağı bildirildi.

Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri olarak planlanan uçuşlara ilaveten hafta sonu seferleri konulması halinde doluluk oranının daha da artabileceği tahmin ediliyor.













YENİ TERMİNAL BİNASI İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

kaan ~ 10 yıl önce
Koruklerde olsaydi keske ama eskiye nazaran cok mukemmel ims ilerde daha iyisi olur vatanimizda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut ~ 10 yıl önce
hersey iyi hos güzelde tokat havalimani ne olacak? malum 130 m2 bir terminalcikte islemler tamamlaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadi ~ 10 yıl önce
DHMİ'nin Sayın Yöneticileri güzel işler başarıyorsunuz. Bu güzelliklerden Kahramanmaraş nasibini ne zaman alacak... Zira havalimani terminal binası(binacığının) hali içler acısı...Ne yapmayı planlıyorsunuz Kahramanmaraşlılar cevap bekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
körük ~ 10 yıl önce
resimlerde körük sistemi gözükmüyor bundan sonra yapılacak tüm terminallerde körük ve eds bagaj sistemi lüks değil GEREKLİLİK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darisi... ~ 10 yıl önce
Nevsehir Havalimanina olur insallah. Her yil yüz binlerce turist Nevsehire geliyor. Artik yetmiyor böyle Konya gibi güzel bir Havalimani gerek Nevsehire. DHMI Yetkilerine duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler DHMİ ~ 10 yıl önce
DHMİ ailesini tebrik ediyorum son on yılda 26 tane yeni havalimanı yapılmış, eski havalimanlarının hemen hemen tamamı yenilenmiş... Başarılarından dolayı DHMİ'yi tebrik etmek lazım, ne derler bilirsiniz yiğidi öldür hakkını yeme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
oki doki haklı. hava lazım bize. havalı olsun! ciks olsun. altın kaplayalım, uçakla değil uzay mekiği ile sefer düzenleyelim. borcumuz gırtlağa dayanmış olsada hava alanlarımızda hava için körük olmalı. oki doki peçeteden kendi imkanlarınla mı doğdun ne yaptın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oki Doki ~ 10 yıl önce
İşte bu şahıslar, Türkiye'nin havacılıkta gelişmesini İSTEMİYORLAR...! Bunlar, her şeye muhalefet olmuş, geliştirilen sektörün önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama biz bunlara taviz vermeyeceğiz. ''YEDİRMEYİZ'' anlayana...
Oki Doki ~ 10 yıl önce
Terminal binasının tasarımı çok güzel olmuş, çok beğendim. Yalnız bir de bu güzel terminallere körükler yapılsa çok daha müthiş bir şey olacak. Hem boarding işlemi hızlanır hem de havalimanına ekstra bir hava katar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000