27 Ağustos 2012, Pazartesi 16:43:49

VAN-TEBRİZ UÇAK SEFERLERİ BAŞLAMALI

Vanlı sivil toplum örgütleri, İran’ın batıya olan kapısı konumundaki Van’dan Tebriz’e uçak seferlerinin yapılmasını istiyor...
  • hadi sizde deneyin bakalım...

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, geçen yıl başlayan, ancak yolcu sayısının azlığından haftada iki gün yapılan Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin bir güne düştüğünü söyledi. Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin yanlış bir tercih olduğunu belirten Mirza Nadiroğlu, son güne kadar Van-Tebriz olarak düşünülen seferlerin ne olduysa Erzurum’a kaydırıldığını kaydetti.

İran’ın batıya açılan tek kapısının Van olduğunu ifade eden Mirza Nadiroğlu, Van’da yolcu potansiyelinin de olduğu sözlerine ekledi. Nadiroğlu, “2011 yılında Türk-Alman ortaklığı olan Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu, başlangıçta haftada bir defa olmak üzere Van-Frankfurt seferlerini yapmak için Van Valisi ve odamız yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek görüşmelerde bulundular. Meclis üyelerimize bir de brifing veren Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu, aldığı karar Van için çok önemliydi. Tebriz-Van seferi ile gelen İranlı yolcular, Van-Frankfurt seferi ile batıya taşınacaktı. Ancak seferler ne olduysa Erzurum’a kaydırıldı. Erzurum’da haftada iki gün olarak yapılan Erzurum-Tebriz uçak seferleri yolcu potansiyelinin azlığından bir güne düşürüldü. Halbuki Van-Tebriz olarak yapılsaydı bu seferler her geçen gün artarak beklide haftada 4-5 gün olarak yapılacaktı. Ancak yapılan yanlış bir tercihten dolayı bir güne düştü. Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu’nun aldığı karar halen geçerli olmasına rağmen firmanın teknik ekibinin Van Ferit Melen Havalimanı’nın fiziki ve teknik olarak yetersiz olduğunu tespit ettikleri için askıya aldı” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir de, Erzurum-Tebriz arası uçak seferlerinin haftada iki gün yapıldığını, ancak yolcu kapasitesi olmadığı için bir güne düşürüldüğünü kaydetti. Tunçdemir, “Bu uçak Van’dan kalkmalıdır. Van’da ilk etapta yüzde 50’in üzerinde doluluk oranıyla gider. Bu seferlerin Erzurum’da değil de Van’da yapılması lazım. Van-Tebriz arası uçak seferleri yapılmalıdır. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü İranlılar ilk Van’a geldikten sonra Türkiye’nin diğer şehirlerine dağılıyorlar” diye konuştu.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak da, Van-Tebriz uçak seferlerinin seyahat kolaylığı sağlayacağını ve turizmin daha da büyümesi için önemli olacağını belirtti.

VAN-TEBRİZ UÇAK SEFERLERİ BAŞLAMALI

Yorumlar

isimsiz ~ 12 yıl önce
hadi sizde deneyin bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000