08 Ağustos 2010, Pazar 12:22:15

Uçakları karıştıran yolcu panik yarattı

Diyarbakır'dan İstanbul'a uçakla giden bir kadın yolcu, aynı saatlerde kalkan uçakları karıştırıp yanlış uçağa binince havaalanında paniğe neden oldu.
  • arkadaşlar bnde ilk bindiğim zaman karıştırcaktım hatta ikinci binişimde çok korktum nasıl binicem dye ama sonra sorun çözülüyo gercekten aslında sxs ohy aynı anda boardinge alıyolar ondann dolayı kaısıkılık var yoksa ekranlara bakarsan zaten herseyi anlıyosun 8 adet kontuar var 2 adet cıkıs kapsı var birsi 01 birsi 02 yada pasport conrol bide diğeri
  • Malesef terminalleri yetersiz havalimanlarında olan bir durum yanlış uçağa binen yolcular. Ama yine de her yolcu kendisinden sorumlu olup biniş kartına da bakarak gerekirse yer görevlilerine de sorarak doğru havayolu şirketine ait uçağa binmelidir.. Uçakların üzerinde havayolu ismi ve biniş kartlarının da üzerinde yazar hiçbir şey bilmiyorsan yer görevlisinden yardım talep edilebilir. Okuma yazma bilmeseniz dahi yardım talebinde bulunmak en doğrusu ve ayıp değildir.. Ayrıca bu işin doğulu olmakla veya batılı olmakla alakası yoktur.. Sadece dikkat, sorumluluk ve kurala göre hareket etmek vardır..
  • Aynı olay DİYARBAKIR dönüşünde 2 yıl kadar önce bindiğim uçakda olmuş idi THY ankara yolcusu THY istanbul uçağına binmişdi kalkış saatleri aynı idi bir kezde Adana dönüşü olmuşdu ancak böyle bir şey yaşanmadı yolcu diğer uçaklara yönlendirilmişdi. Bence benzer durumların önüne kolayca geçilebilir. Uçağa giriş esnasında kabin görevlileri biniş kartlarını konrol etmeleri yeterlidir.
  • Hic abartilacak bir konu degil, DIY meydaninda yolcular cikis kapisindan ucaga apronda yuruyerek gidiyor, karisiklik burada olmus demekki, hele iki ucak yan yana park etmisse yolcunun da okumasi yazmasi yoksa cok olagan bir seydir bu. Yapilmasi gereken Sunexpress kabin gorevlilerinin "hanimefendi yanlis ucaga geldiniz sizin ucaginiz su karsidaki" deyip yolcuyu Onur air ucagina yonlendirmeleriydi. Cunki yolcunun elinde ucus karti var ve guvenlikten gecmis..Saygilar.
  • biz dogulıyız diye bele diyirsiniz he mi? başka yolciye demezsiniz ama beyle di mi? doguliyiz diye biz mi olduk sujli?
  • Arkadaşlara katılıyorum. Kadın kesin Türkçe bile bilmiyordur, okuyamamıştır o yüzden. Yakında uçuş kartlarının da kürtçe olmasını isterler, bakın görün, o noktaya gidiyoruz. Sonumuz hayrolsun.
  • sözkonusu diyarbakir oldumu hemen irkci soven hakaretler pespese geliyor.hep nefret ve kin kusuluyor.kapatsinlarmis d,bakiri yoruma bak ALLAH askina ..sen önce insan ol sonrada adam ol öyle yorum yap.benzeri olaylar emn ileri teknolji ve güvenlik önlemlerinin oldugu alanlarda bile oluyor.irkcilik icin firsat kolluyorsunuz
  • havaalanı ortada, milleti ortada... bence kapatın ordaki havaalanını, yerine otobüs terminali yapın, pistide kiralayın esnafa, pazaryeri falan olsun... binmesinler uçağa falan... böyle saça böyle tarak...
  • diyarbakır havaalanını çok iyi bilirim .uçaklar nasıl kaçırılmıyor onuda çok merak ediyorum.ya bu uçaklara kımlık kontrolü yapılmıyomu yada kımın hangı uçağa bineceği yazmıyomu . bu ne garip bır olay şok olmamamak elde değil.
  • ya nasıl olur allah aşkına boardıng denen bişey var nasıl geçti ordan bu havaalanından tank top geçer sanırım
Onur Air yerine Sunexpress uçağına binen ve biletinin olmadığı anlaşılan kadın yolcu nedeniyle yolcular ve bagajlar uçaktan indirildi, bagajlar yeniden kontrol edildikten sonra yolcular uçağa alındı. Yanlış uçağa binen kadın yolcunun ifadesi polis tarafından alınırken, binmesi gereken uçağı kaçırdığı belirlendi.

Diyarbakır'dan İstanbul'a Sunexpress'e ait 09.05 uçağı ile gitmek üzere gelen yolcular, güvenlik kontrolünden geçip uçakta yerlerini aldıktan sonra kimliği belirlenemeyen 25 yaşlarında bir kadın yolcu, uçakta oturacak yer bulamayınca ayakta kaldı. Hosteslerin kontrol etmesi üzerine kadın yolcunun biletinin aynı saatlerde kalkan Onur Air'e ait uçağa ait olduğunun belirlenince durum pilotlara bildirildi. Güvenlik gerekçesiyle uçaktaki yolcu ve bagajlar uçaktan indirilerek yeniden bilet kontrolü ve bagaj eşleşmesi yapıldı. Kadın yolcu ifadesi alınması için polise teslim edilirken, bagaj kontrolünden sonra yolcular 1 saat gecikme ile İstanbul'a uçtu.

Bineceği uçak yerine başka uçağa binen ve havaalanında panik ve korkuya neden olan kadın yolcunun ise, Onur Air uçağına binmesi gerekirken yanlışlıkla diğer uçağa bindiği ve güvenlik nedeniyle görülen gecikme nedeniyle binmesi gereken uçağı da kaçırdığı anlaşıldı. Diyarbakır Havaalanı'nda bazı uçakların aynı saatlerde kalkması nedeniyle zaman zaman benzer sıkıntılar görüldüğü belirtildi.

(Hürriyet)
Uçakları karıştıran yolcu panik yarattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bnde ilk bindiğim zaman karıştırcaktım hatta ikinci binişimde çok korktum nasıl binicem dye ama sonra sorun çözülüyo gercekten aslında sxs ohy aynı anda boardinge alıyolar ondann dolayı kaısıkılık var yoksa ekranlara bakarsan zaten herseyi anlıyosun 8 adet kontuar var 2 adet cıkıs kapsı var birsi 01 birsi 02 yada pasport conrol bide diğeri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef terminalleri yetersiz havalimanlarında olan bir durum yanlış uçağa binen yolcular. Ama yine de her yolcu kendisinden sorumlu olup biniş kartına da bakarak gerekirse yer görevlilerine de sorarak doğru havayolu şirketine ait uçağa binmelidir.. Uçakların üzerinde havayolu ismi ve biniş kartlarının da üzerinde yazar hiçbir şey bilmiyorsan yer görevlisinden yardım talep edilebilir. Okuma yazma bilmeseniz dahi yardım talebinde bulunmak en doğrusu ve ayıp değildir.. Ayrıca bu işin doğulu olmakla veya batılı olmakla alakası yoktur.. Sadece dikkat, sorumluluk ve kurala göre hareket etmek vardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynı olay DİYARBAKIR dönüşünde 2 yıl kadar önce bindiğim uçakda olmuş idi THY ankara yolcusu THY istanbul uçağına binmişdi kalkış saatleri aynı idi bir kezde Adana dönüşü olmuşdu ancak böyle bir şey yaşanmadı yolcu diğer uçaklara yönlendirilmişdi. Bence benzer durumların önüne kolayca geçilebilir. Uçağa giriş esnasında kabin görevlileri biniş kartlarını konrol etmeleri yeterlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hic abartilacak bir konu degil, DIY meydaninda yolcular cikis kapisindan ucaga apronda yuruyerek gidiyor, karisiklik burada olmus demekki, hele iki ucak yan yana park etmisse yolcunun da okumasi yazmasi yoksa cok olagan bir seydir bu. Yapilmasi gereken Sunexpress kabin gorevlilerinin "hanimefendi yanlis ucaga geldiniz sizin ucaginiz su karsidaki" deyip yolcuyu Onur air ucagina yonlendirmeleriydi. Cunki yolcunun elinde ucus karti var ve guvenlikten gecmis..Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz dogulıyız diye bele diyirsiniz he mi? başka yolciye demezsiniz ama beyle di mi? doguliyiz diye biz mi olduk sujli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlara katılıyorum. Kadın kesin Türkçe bile bilmiyordur, okuyamamıştır o yüzden. Yakında uçuş kartlarının da kürtçe olmasını isterler, bakın görün, o noktaya gidiyoruz. Sonumuz hayrolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sözkonusu diyarbakir oldumu hemen irkci soven hakaretler pespese geliyor.hep nefret ve kin kusuluyor.kapatsinlarmis d,bakiri yoruma bak ALLAH askina ..sen önce insan ol sonrada adam ol öyle yorum yap.benzeri olaylar emn ileri teknolji ve güvenlik önlemlerinin oldugu alanlarda bile oluyor.irkcilik icin firsat kolluyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havaalanı ortada, milleti ortada... bence kapatın ordaki havaalanını, yerine otobüs terminali yapın, pistide kiralayın esnafa, pazaryeri falan olsun... binmesinler uçağa falan... böyle saça böyle tarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diyarbakır havaalanını çok iyi bilirim .uçaklar nasıl kaçırılmıyor onuda çok merak ediyorum.ya bu uçaklara kımlık kontrolü yapılmıyomu yada kımın hangı uçağa bineceği yazmıyomu . bu ne garip bır olay şok olmamamak elde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya nasıl olur allah aşkına boardıng denen bişey var nasıl geçti ordan bu havaalanından tank top geçer sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000