05 Temmuz 2017, Çarşamba 10:37:36

Sunexpress'ten THY'ye uçucu ekip transferi

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortaklığında kurulan Sunexpress, isteyen uçucu ekiplerin gerekli şartları sağlaması durumunda Türk Hava Yolları'na geçiş yapabileceğini duyurdu.
  • Peki tecrubeli memurda tekrar diploma sarti sunacakmi acaba?
  • Suan icin sxs tarafindan yurutulen aj operasyonunun thy gecmesi gibi bir durum sozkonusu değil. Thy den sxs e gecmesi planlanan ucaklarda anlasma saglanamadi haliyle sxs in elinde bulunan fazla personel thy ye geciriliyor olup biten budur. Su bir gercektir ki sxs operasyoni thy den cok daha ucuza mal ediyor ayni zamandada verimli. Bugun operasyonun icinde olan kime sorarsaniz sxs operasyonundan memnun olduklarini soyler. Sxs personelinin uzunca bir suredir kapandi kapanacak endisesi ile diken ustunde oldugu gercektir thy personelide uzunca bir suredir operasyonun kendilerine gececegi umuyor. Umarim calisanlarin magdur edilmeyecegi sancisiz bir surec ile ortak bir yol bulunur ve bu belirsizlik durumundan herkes kurtulur.Tabi bu birazda havacilik sektorunun gidisatina bagli
  • dirsek ustundeki kolun ustundeki dovmeden sorun oluyor mu
  • Sunex calisanlari bu pratiklikten uzak sadece kurala bagli calisma tarzlari ve raporculuklariyla tk ya uyum surecinde zorluk cekeceklerdir diye dusunuyorum.
  • Teknikten kimse isteyerek gecis yapmaz. Ailevi sebeplari olanlar haric.
  • Ve TK AnadoluJet için ekibini toplar, sene sonuna yollarını ayırır esb ve saw da kalanlar işten çıkartılır. Mutlu son.
  • guzel bir karar iş ahlakını kalıteyı gorun şımdı tkdakı teyzeler buduruma uzulecek ama naapılım uzum uzum e baka baka kararır gercı KONILER PEK bakmakla ıncelmez
  • Ankara base mi açılacak ??
  • Cogu kisi tkda niye mutsuz? Zam olayi harici sebepler soyleyebilirmsnz? Bide ilerde gorursun gbi yorumlar olmasin ltfn :)
  • Bize niye kolaylık yok? Onlarda boncukmu var gardaş? Valla yatacak yeriniz yok

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortaklığında kurulan Sunexpress, isteyen uçucu ekiplerin gerekli şartları sağlaması durumunda Türk Hava Yolları'na geçiş yapabileceğini duyurdu.

Kendi personeline bir bilgilendirmede bulunan Sunexpess, THY’ye geçiş yapmak isteyen ekiplere kolaylık sağlanacağı ve tüm haklarının da ödeneceğini bildirdi.

Talebin Türk Hava Yolları’ndan geldiği öğrenilirken, SHGM’nin koyduğu transfer yasağı nedeniyle geçişlerin Eylül ayında başlayacağı öğrenildi. Öte yandan THY’ye geçecek ekiplerde Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havalimanı base önceliği aranacak.

Ekip transferi, kokpit, kabin ve hat bakım personellerinden oluşacak.

SHGM YAZ DÖNEMİNDE YASAKLAMIŞTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2015 yılının sonunda yayınladığı genelge ile yaz döneminde şirketler arasında uçucu ekip transferine yasak getirmişti. Nisan-Ağustos döneminde uçucu ekiplerin transferinden dolayı uçuş emniyetini ihlal edecek şekilde uçuş görev ve dinlenme sürelerinde limitlerin zorlandığı ve aşılmak zorunda kalınmasına vurgu yapılmıştı.

©AirportHaber.com

Sunexpress'ten THY'ye uçucu ekip transferi

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Km ~ 7 yıl önce
Peki tecrubeli memurda tekrar diploma sarti sunacakmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsız ~ 7 yıl önce
Suan icin sxs tarafindan yurutulen aj operasyonunun thy gecmesi gibi bir durum sozkonusu değil. Thy den sxs e gecmesi planlanan ucaklarda anlasma saglanamadi haliyle sxs in elinde bulunan fazla personel thy ye geciriliyor olup biten budur. Su bir gercektir ki sxs operasyoni thy den cok daha ucuza mal ediyor ayni zamandada verimli. Bugun operasyonun icinde olan kime sorarsaniz sxs operasyonundan memnun olduklarini soyler. Sxs personelinin uzunca bir suredir kapandi kapanacak endisesi ile diken ustunde oldugu gercektir thy personelide uzunca bir suredir operasyonun kendilerine gececegi umuyor. Umarim calisanlarin magdur edilmeyecegi sancisiz bir surec ile ortak bir yol bulunur ve bu belirsizlik durumundan herkes kurtulur.Tabi bu birazda havacilik sektorunun gidisatina bagli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dovme ~ 7 yıl önce
dirsek ustundeki kolun ustundeki dovmeden sorun oluyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dövme ~ 7 yıl önce
evet oluyor, görünmeyen yerde olursa sorun olmuyor sadece.
Tattocu Kiz ~ 7 yıl önce
Mantaliteye bak gorunmeyen yer dedigi zaten erkekler uzun kollu gomlek giyiyor neden kola bakiyorsun?
dovme ~ 7 yıl önce
erkek kadın baktıkları yerler farklı mı acaba erkekte kol ustu gorunmuyor cunku
Esikses ~ 7 yıl önce
Sunex calisanlari bu pratiklikten uzak sadece kurala bagli calisma tarzlari ve raporculuklariyla tk ya uyum surecinde zorluk cekeceklerdir diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kural ~ 7 yıl önce
Araba CRD sinde infant bağlatmak pratiklikse devam edin hocam
Esikses ~ 7 yıl önce
Security alirken jump seat icindeki mrt cantasinin icine bakmak gibi cilginliklardan bahsediyorum.
ezikses'e ~ 7 yıl önce
jump seat içinde mrt çantası yok , ccm stationda var mrt çantası
Ccm ~ 6 yıl önce
Mrt cantasina bakiliyo mu?
Teknik ~ 7 yıl önce
Teknikten kimse isteyerek gecis yapmaz. Ailevi sebeplari olanlar haric.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ~ 7 yıl önce
Ve TK AnadoluJet için ekibini toplar, sene sonuna yollarını ayırır esb ve saw da kalanlar işten çıkartılır. Mutlu son.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip? ~ 7 yıl önce
Kabin toplarsın da, kokpit? Yavaş ol bakalım.
kalıteyı gorun ~ 7 yıl önce
guzel bir karar iş ahlakını kalıteyı gorun şımdı tkdakı teyzeler buduruma uzulecek ama naapılım uzum uzum e baka baka kararır gercı KONILER PEK bakmakla ıncelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb base? ~ 7 yıl önce
Ankara base mi açılacak ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee ~ 7 yıl önce
Evet evet kos canım seni bekliyoruz
Yeni baslayan ~ 7 yıl önce
Cogu kisi tkda niye mutsuz? Zam olayi harici sebepler soyleyebilirmsnz? Bide ilerde gorursun gbi yorumlar olmasin ltfn :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbustayız Canım ~ 7 yıl önce
Gayet mutluyuz. Pilot olmanın haklı gururunu dolu dolu yaşamak istiyorsan çalışabileceğin tek yer THY. Destinasyon ve yatı çeşitliliği, geniş gövde imkanı, defalarca Avrupa'nın en iyi havayolu ünvanı alma bir şirkette çalışmak herkese nasip olmaz.
Calamity ~ 7 yıl önce
Bu kadar yıkama yağlamaya ödül bile verirler sana..
Kolaylık? ~ 7 yıl önce
Bize niye kolaylık yok? Onlarda boncukmu var gardaş? Valla yatacak yeriniz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle diil lan ~ 7 yıl önce
Centilmenlik anlaşması var ya xq tk arasında birinden diğerine geçmek için 1 sene başka bişeyler yapman isteniyo "git psg de felan uç" gibi ,, bunun kolaylığı sağlanıcak yani zınk diye geçiş olacak başka bişey diil yani saldır gardaş :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000