25 Ağustos 2010, Çarşamba 12:02:41

SunExpress'ten çevreci uygulama

SunExpress, yeni motor yıkama sistemiyle kirli suyun aprona sızması engelleniyor; uçak temizliğinde yıkama yerine silme yöntemiyle, 1.500 ton su tasarrufu sağlanıyor.
  • sunexpress hatta az çalışan az otel parası ve az harcirah mantıgı ile kar elde edip bunlarla müdürlerine ipad alıyor
  • Çok başarılı bir projeye imza atılmış. Tasarrufun neresinde ayıp var anlamadım, sineğin yağını çıkarmaktan bahsedilmiş alttaki yorumlarda. Birçok yeniliğe giden bir şirketin tasarruf yapması hem de bunun çevreci bir yaklaşımla yapılması kadar takdir edilecek bir davranış daha görmedim. Başarılar sunexpress
  • TC-SNT 40755 SunExpress 737-8HC 597 No Rolled out @ RNT. fabrikadan cikmis. hayirli olsun sunex e.. herhalde bir hafta 10 gune kadar gelir turkiyeye..
  • BU TÜR HARİKA GELİŞMELERİ OKUYUNCA GRUR DUYUYORUM. RESMEN HAVACILIKTA CIĞIR AÇMIŞLAR. HERSEY ARTIK ESKİSİNDEN COK FARKLI OLACAK. EĞER BU SİSTEM VARSA SXSDE, BEN ARTIK BAŞKA UÇAĞA BİNMEM. RESMEN ELEKTRİĞİN İCADI GİBİ BİRŞEY BU. HAVACILIKTA YENİ BİR SAYFA AÇILMIŞ. ARTIK SXS UZAY ARACI ALIRSA ŞAŞIRMAM. HELAL OLSUN SANA. TÜRKİYENİN GÖZBEBEĞİ.
  • ne gibi bir kuyruk acısına sahipsin ki bu şekilde bir yorum yazıyorsun.bedavaya uçmak istiyorsun da uçamıyorsun diye mi yoksa SunExpress de çalışıyorsun da memnun olmadığın birşeyler mi var.Bence önce sen insan ol da takdir etmeyi öğren herşeyi eleştirmek yerine mutsuz insan.
  • acaba çevreci olduğundan mı sarfiyatı azaltıyor, yoksa "sineğin yağını sıkıp, ordan da kar elde edeyim" mantığını mı güdüyor...
  • Sunexpress havayollarinin uygulamalarini ve Pegasusun ayni sekildeki havaciliga karsi olan yaklasimlarini destekliyorum.Turkiyeyi ayakta tutan Pegasus ve Sun Express'tir.Tebrikler SunExpress..
  • Contact Cleaner/Antistatic Cleaner yerine de tükürükle silin CDU'ları da tam olsun. Aprona yağ vb. mayilerin akıtılmaması genel geçer bir meydan otorite kuralıdır. Uçakları da silerek temizlemek ancak elin eriştiği, zamanın yettiği kadar mümkündür. Sildim diye de hiç yıkmamazlık olmaz. Olmadı daha sağlam malzemelerle medyada yer arayın kendinize. Mesela insan olun önce
  • arabalarda da yapılan fırçayla silme işleminin geliştirilmiş gibi gösterilmesi çok komik.ayrıca izmir de geliştirilmişdenilen aparat da nsaıl bir geliştirme, yoksa o da hazır satın alınan bir şey mi? bu haber sunexpress teknik te yaşanan sıkıntıların üzerini perdelemek için yaptırılmış bir habere benziyor. kral çıplak...
  • sunexpress in çevreci adımları gerçekten takdir edilmeli ve örnekleri uygulanmalıdır. hatırlarsanız çalışan personelleri ve aileleri ile birlikte lara ve kundu plajlarını temizlemişlerdi ve bunu her sene yapacaklarını belirtmişlerdi. ufakta olsa bu adımlar yaşam alanlarımızı ve ekonomimizi güçlendirirken çevreye olan saygımızdan dolayı takdir edilecektir. umarım diğer havayollarıda bu uygulamaları örnek alırlar. aprona akıttıkları yağlar içinde ilerleyen zamanlarda çözüm bulacaklardır. bu teknoloji şu anda yanlış bilmiyorsam sunexpress ve emirates te var (yanlışta biliyor olabilirim)

SunExpress geliştirdiği yenilikçi uygulamalarla, operasyonel anlamda verimliliğini artırırken, çevrenin korunmasına yönelik önemli adımlar atıyor. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasına sahip olan SunExpress, uçak motorlarının temizlenmesi esnasında kirli suyun aprona dökülmesini engelleyen yeni bir sistemi hayata geçirirken, uçakların gövde temizliğinde yıkama yerine “dış silme” yöntemini geliştirerek, yılda yaklaşık 1.500 ton su tasarrufu sağlıyor.

SunExpress’in İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki Hat Bakım departmanı, tamamen kendi imkanlarıyla, uçak motorlarlarının temizliği esnasında egzost ve VBV portlarından çıkan kirli suyun aprona dökülmesini önleyen bir Motor Yıkama Aparatı geliştirdi. Devlet Hava Meydanları’nın (DHMİ) onayından sonraTürkiye’de ilk kez SunExpress tarafından kullanılmaya başlanan kapalı devre motor yıkama sistemiyle, atık sular çevre kuralları dahilinde tasfiye edilerek, çevrenin korunması yönünde önemli katkı sağlandı.

SunExpress Hat Bakım Koordinatörü Uğur Coşandeniz konuyla ilgili olarak, “DHMİ, içme suyu havzası içinde yer alması nedeniyle, Adnan Menderes Havalimanı dahilinde kirli suyun aprona döküleceği herhangi bir temizlik işlemine izin vermiyor. Dolayısıyla, İzmir merkezli uçaklarımız için temizlik işlemi farklı havalimanlarında yapılıyordu. Hatta uçaklar kimi zaman bu işlem için boş uçmak zorunda kalıyordu. Bu durum zaman kaybının yanı sıra, bakım maliyetlerine de olumsuz yansıyordu. Yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiğimiz aparatla bu sorunu ortadan kaldırıp operasyonel anlamda verimliliği artırırken, çevrenin korunması yönünde de önemli bir adım atmış olduk.” dedi.

SunExpress ayrıca, yine Hat Bakım departmanının geliştirdiği yöntemle, filosundaki uçaklarının periyodik gövde temizliğini, yıkamak yerine silerek gerçekleştirmeye başladı. “Dış silme” adı verilen işlem sayesinde, uçakların gövde temizliği için gerekli su miktarında ciddi oranda tasarruf elde edilirken, temizlik için yerde geçirilecek süre, başka havalimanına uçma gereksinimi, malzeme ve iş gücü açısından da önemli kazanımlar sağlanıyor. Bir uçağın yıkanması için yaklaşık 2,5 ton su harcanırken, yeni geliştirilen yöntemle, temizlik işlemi 100 – 150 litre civarında suyla gerçekleştirilebiliyor. SunExpress tarafından her hafta 10 –11 uçağın dış temizliğinin yapıldığı dikkate alındığında, yeni yöntem, yılda yaklaşık 1.500 ton su tasarrufu sağlıyor ve atık suların toprağa karışmasını da engelliyor. Bu işlem, daha önce temizliği yapılamayan kanat üzerindeki flap, slat ve spoiler’ların da temizliğine imkan tanıyor. SunExpress’in Kalite Departmanı tarafından onaylanan “Dış Silme” işlemi, halen şirketin her 3 merkezinde de (İstanbul, İzmir, Antalya) kullanılıyor.
 

SunExpress'ten çevreci uygulama

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpress hatta az çalışan az otel parası ve az harcirah mantıgı ile kar elde edip bunlarla müdürlerine ipad alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok başarılı bir projeye imza atılmış. Tasarrufun neresinde ayıp var anlamadım, sineğin yağını çıkarmaktan bahsedilmiş alttaki yorumlarda. Birçok yeniliğe giden bir şirketin tasarruf yapması hem de bunun çevreci bir yaklaşımla yapılması kadar takdir edilecek bir davranış daha görmedim. Başarılar sunexpress

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TC-SNT 40755 SunExpress 737-8HC 597 No Rolled out @ RNT. fabrikadan cikmis. hayirli olsun sunex e.. herhalde bir hafta 10 gune kadar gelir turkiyeye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU TÜR HARİKA GELİŞMELERİ OKUYUNCA GRUR DUYUYORUM. RESMEN HAVACILIKTA CIĞIR AÇMIŞLAR. HERSEY ARTIK ESKİSİNDEN COK FARKLI OLACAK. EĞER BU SİSTEM VARSA SXSDE, BEN ARTIK BAŞKA UÇAĞA BİNMEM. RESMEN ELEKTRİĞİN İCADI GİBİ BİRŞEY BU. HAVACILIKTA YENİ BİR SAYFA AÇILMIŞ. ARTIK SXS UZAY ARACI ALIRSA ŞAŞIRMAM. HELAL OLSUN SANA. TÜRKİYENİN GÖZBEBEĞİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne gibi bir kuyruk acısına sahipsin ki bu şekilde bir yorum yazıyorsun.bedavaya uçmak istiyorsun da uçamıyorsun diye mi yoksa SunExpress de çalışıyorsun da memnun olmadığın birşeyler mi var.Bence önce sen insan ol da takdir etmeyi öğren herşeyi eleştirmek yerine mutsuz insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba çevreci olduğundan mı sarfiyatı azaltıyor, yoksa "sineğin yağını sıkıp, ordan da kar elde edeyim" mantığını mı güdüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress havayollarinin uygulamalarini ve Pegasusun ayni sekildeki havaciliga karsi olan yaklasimlarini destekliyorum.Turkiyeyi ayakta tutan Pegasus ve Sun Express'tir.Tebrikler SunExpress..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Contact Cleaner/Antistatic Cleaner yerine de tükürükle silin CDU'ları da tam olsun. Aprona yağ vb. mayilerin akıtılmaması genel geçer bir meydan otorite kuralıdır. Uçakları da silerek temizlemek ancak elin eriştiği, zamanın yettiği kadar mümkündür. Sildim diye de hiç yıkmamazlık olmaz. Olmadı daha sağlam malzemelerle medyada yer arayın kendinize. Mesela insan olun önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arabalarda da yapılan fırçayla silme işleminin geliştirilmiş gibi gösterilmesi çok komik.ayrıca izmir de geliştirilmişdenilen aparat da nsaıl bir geliştirme, yoksa o da hazır satın alınan bir şey mi? bu haber sunexpress teknik te yaşanan sıkıntıların üzerini perdelemek için yaptırılmış bir habere benziyor. kral çıplak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sunexpress in çevreci adımları gerçekten takdir edilmeli ve örnekleri uygulanmalıdır. hatırlarsanız çalışan personelleri ve aileleri ile birlikte lara ve kundu plajlarını temizlemişlerdi ve bunu her sene yapacaklarını belirtmişlerdi. ufakta olsa bu adımlar yaşam alanlarımızı ve ekonomimizi güçlendirirken çevreye olan saygımızdan dolayı takdir edilecektir. umarım diğer havayollarıda bu uygulamaları örnek alırlar. aprona akıttıkları yağlar içinde ilerleyen zamanlarda çözüm bulacaklardır. bu teknoloji şu anda yanlış bilmiyorsam sunexpress ve emirates te var (yanlışta biliyor olabilirim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000