03 Kasım 2008, Pazartesi 08:20:54

SunExpress'in büyüklüğü tescillendi!

Antalya merkezli havayolu şirketi SunExpress, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın "2007 İl İhracat Özel Ödülü" kapsamında, "Antalya'nın En Büyük 2. İhracatçısı" seçildi.
  • Aslında bu yorumu bir başka habere yazmıştım ama görülen lüzum üzerine başlığını değiştirip tekrar yazıyorum.Nedir bu camiadaki SunExpress çekememezliği anlayamadım gitti.SunExpress Lufthansa ve TYH arasında %49+%49 ortaklıkla kurulmuştur.Geri kalan %2 hisse şirketin Türk tescilli şirket olabilmesi için ve Türk Ticaret Kanununa uygun olması için kendiside yönetim kurulu üyesi olan bir Türk avukatın üzerindedir.Şirketin genel müdürünün Lufthansa tarafından,Yardımcısının THY tarafından atanması şirketin kuruluş tüzüğünde bulunan bir maddedir.Şirketin para musluklarının senelerce Lufthansa ya akıtılması bu şirkete yıllarca ilgisiz kalan THY nın kabahatidir.Sağ olsunlar THY deki bilinen yönetim değişikleri gerçekleştirdikten sonra muslukların idaresi konusundada çalışamalar hızla gerçekleştirilmiştir. İkram hala LSG den alınmaktadır ama büyük bakım hizmetlerinin büyük çoğunluğu son beş yıl içinde THY den alınmıştır,ama artık yönetim THY dan daha ucuz bakım yapan yerler bulmaya başlamıştır.Gamco, Jaramco,LHT Malta gibi.LSG den ucuz ve kalitelisi bulunursa kimse duygusal davranmaz merak etmeyiniz.Anlatıldığı gibi Lufthansa dan fahiş fiyatla alınan bir hizmet yoktur.Kimse şirketi sanıldığı gibi yağmalamamaktadır.Kimse bavullarla Almanya'ya para falan kaçırmamaktadır.Şirket yıllardır kar etmiş ve karını adil bir şekilde çalışanları ile paylaşmıştır.Kuruşu kuruşuna vergisini hemde en yüksek değerden ödemiştir.Onaltı yıldır her ayın yirmiyedisinde tüm çalışanlarının maaşını kuruşu kuruşuna yatırmıştır.Tüm hizmet sağlayıcı ve anlaşmalı şirketler dahil kimsenin şirkette beş kuruş parası kalmamıştır.Efendim ? Duyamadım !!!!!!
  • SunExpress'in herşeyi iyi hoş da, şu ilkokul düzeyi siyah beyaz şirket logosu da olmasa...
  • Sayın thy+almanya, Nedir bu şiddet, bilgisizlikten kaynaklanan bir tepkiden çok bir niyet gösterisi gibi. Sunex'in ortağının thy olduğunu bilmiyor musunuz? Çalıştırdığı personelin, pilotundan güvenlikçisine kadar türk olduğunu, merkezinin antalya'da bulunduğunu bilmiyor musunuz?
  • hiç bir ülke yokturki türkiyeden başka alman menşeli şirketi yurt içi domestik uçursun nerde bu başbakan shgm nerde bunlar yok acaba işi n içinde başka birşeymi var siz airport haber hep haber için can atarsınız nerdesiniz sun ex madem parther gidip almanyada iç hat uçsun ama almazlar onlar milliyetçi biz neyiz ümmet gelin her şeyi yapın satalım paralar birilerinin ceplerine allah bunun hesabını soracak çok yakın

Müsteşarlığın, Antalya'dan gerçekleştirilen ihracat rakamlarına dayanarak yaptığı değerlendirmede taşıdığı yolcu sayısıyla dereceye giren SunExpress, ödülünü Antalya'da yapılan törenle aldı.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ödülle ilgili olarak, "18 yıldır Türk turizmine başarıyla hizmet eden SunExpress olarak, kendimizi sadece bir havayolu şirketi olarak görmüyoruz. Türk turizminin gelişmesi ve kalkınması için, yurtiçinde ve yurtdışında elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. 2007 yılında, başta Antalya olmak üzere, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında 2 milyondan fazla turist taşıdık. Bu turistlerin sağladığı döviz girdisi ve yarattıkları ekonomik hareketlilik bizi mutlu ediyor" dedi.

SunExpress, Antalya Vergi Dairesi'nin verilerine göre şehrin en büyük işvereni konumunda bulunuyor ve aynı zamanda vergi rekortmenleri arasında yer alıyor.

SunExpress'in büyüklüğü tescillendi!

Yorumlar

Insider ~ 15 yıl önce
Aslında bu yorumu bir başka habere yazmıştım ama görülen lüzum üzerine başlığını değiştirip tekrar yazıyorum.Nedir bu camiadaki SunExpress çekememezliği anlayamadım gitti.SunExpress Lufthansa ve TYH arasında %49+%49 ortaklıkla kurulmuştur.Geri kalan %2 hisse şirketin Türk tescilli şirket olabilmesi için ve Türk Ticaret Kanununa uygun olması için kendiside yönetim kurulu üyesi olan bir Türk avukatın üzerindedir.Şirketin genel müdürünün Lufthansa tarafından,Yardımcısının THY tarafından atanması şirketin kuruluş tüzüğünde bulunan bir maddedir.Şirketin para musluklarının senelerce Lufthansa ya akıtılması bu şirkete yıllarca ilgisiz kalan THY nın kabahatidir.Sağ olsunlar THY deki bilinen yönetim değişikleri gerçekleştirdikten sonra muslukların idaresi konusundada çalışamalar hızla gerçekleştirilmiştir. İkram hala LSG den alınmaktadır ama büyük bakım hizmetlerinin büyük çoğunluğu son beş yıl içinde THY den alınmıştır,ama artık yönetim THY dan daha ucuz bakım yapan yerler bulmaya başlamıştır.Gamco, Jaramco,LHT Malta gibi.LSG den ucuz ve kalitelisi bulunursa kimse duygusal davranmaz merak etmeyiniz.Anlatıldığı gibi Lufthansa dan fahiş fiyatla alınan bir hizmet yoktur.Kimse şirketi sanıldığı gibi yağmalamamaktadır.Kimse bavullarla Almanya'ya para falan kaçırmamaktadır.Şirket yıllardır kar etmiş ve karını adil bir şekilde çalışanları ile paylaşmıştır.Kuruşu kuruşuna vergisini hemde en yüksek değerden ödemiştir.Onaltı yıldır her ayın yirmiyedisinde tüm çalışanlarının maaşını kuruşu kuruşuna yatırmıştır.Tüm hizmet sağlayıcı ve anlaşmalı şirketler dahil kimsenin şirkette beş kuruş parası kalmamıştır.Efendim ? Duyamadım !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasa ~ 15 yıl önce
SunExpress'in herşeyi iyi hoş da, şu ilkokul düzeyi siyah beyaz şirket logosu da olmasa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 15 yıl önce
Sayın thy+almanya, Nedir bu şiddet, bilgisizlikten kaynaklanan bir tepkiden çok bir niyet gösterisi gibi. Sunex'in ortağının thy olduğunu bilmiyor musunuz? Çalıştırdığı personelin, pilotundan güvenlikçisine kadar türk olduğunu, merkezinin antalya'da bulunduğunu bilmiyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy +almanya ~ 15 yıl önce
hiç bir ülke yokturki türkiyeden başka alman menşeli şirketi yurt içi domestik uçursun nerde bu başbakan shgm nerde bunlar yok acaba işi n içinde başka birşeymi var siz airport haber hep haber için can atarsınız nerdesiniz sun ex madem parther gidip almanyada iç hat uçsun ama almazlar onlar milliyetçi biz neyiz ümmet gelin her şeyi yapın satalım paralar birilerinin ceplerine allah bunun hesabını soracak çok yakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000