15 Kasım 2016, Salı 10:33:10

Sunexpress zorlu sezonu kârlı atlattı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, seyahat ve turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen, aldığı önlemlerle yaz sezonunu beklenenden başarılı bir şekilde tamamladı.
  • Sunexpressi başarılarindan dolayı tebrik ediyorum. Türk Enerjisi , güler yüzü, Alman disiplini, ciddiyeti, eleman seçimlerindeki özeni ,torpilin geçmediği havayolu şirketi . Dolayısıyla başarı kaçınılmaz .Sunexpressin başarılarının devamını diliyorum.
  • Sunexpress ve çalışanları kaliteli bir şirket bilincinde olduğu müddetçe doğru yolumuzda ilerleyeceğiz.
  • kar açıklıyor ancak küçülme nedeniyle eleman çıkartıyor bu nasıl iş?
  • Sunexpresse tebrikler. Gerçekten çok kaliteli ekipleri var.
  • Şimdi ortalığı iyice duman sarar desenize!
  • Ayrica TK bayrak tasiyiciymis. O ders 80 yillarda bitti kardes. Simdi her havayolu iyi yonetilmek ve kar etmek odakli olmali. LH da bayrakbtasiyor,sunexpress de babalar Gibi Türk bayragi tasiyor.
  • Bal gibi de gercek. Helalin var Sunexpress. Bakin bir calisanlara. Sunexpress ile THY Sefer sayisinin ayni oldugu meydanlarda Sunexpress bir Personel,TK 15 personel calistiriyor. 100!istasyon 1500 personel. Sadece personel tasarrufundan bir ornek. Bir de fazla mesai,gece mesai farki vs. Al sana bir örnek. Helalin var SXS.
  • thy ile SunExpress İ neden aynı kategoride değerlendiriyorsunuz. THY bayrak taşıyıcı zarar etsede özellikle iç hatlarda uçması gerekiyor. Ayrıca siyasetin kıskacında bu kadar olur
  • Anadolu jet tekrar kurulup Tk satilsin, Sunex de mevcut Tk hisseleri LH verilsin
  • Kar ettiği nerede yazıyor?

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, seyahat ve turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen, aldığı önlemlerle yaz sezonunu beklenenden başarılı bir şekilde tamamladı. 2016 Ocak-Ekim döneminde 7 milyonun üzerinde yolcu taşıyan tatil hava yolu SunExpress, Türkiye ve Mısır turizm pazarlarında yaşanan düşüşlere karşı kapasitesini Kanarya Adaları, Yunanistan ve Bulgaristan'a kaydırarak yaz sezonunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Bu başarıyı yakalamalarının nedenlerini açıklayan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “SunExpress 2010 yılında, Alman pazarında daha fazla söz sahibi olmak ve farklı tatil destinasyonlarına uçmak için SunExpress Almanya’yı kurdu. Bu bize sahip olduğumuz filoyu esnek bir şekilde kullanma ve kapasitemizi istediğimiz zaman farklı pazarlara kaydırma şansı tanıdı. Seyahat ve turizm sektörde yaşanan olumsuzluklara karşı esnek filo yapısıyla hemen pozisyonumuzu alabiliyoruz. Bu yaz sezonunda Türk ve Mısır turizm pazarındaki daralmayla, kapasitemizi Kanarya Adaları, Yunanistan ve Bulgaristan gibi başka tatil destinasyonlarına kaydırdık. Bu da, seyahat ve turizm sektöründeki zorluklara rağmen, son beş yıldır devam eden başarılarımızı devam ettirmemizi sağladı” dedi.

Antalya’daki pazar payımız arttı

Turizmin başkenti Antalya’daki pazar payını, yaşanan olumsuzluklara rağmen arttırdıklarını belirten Çalışkan, Antalya’daki pazar payını yüzde 32’den 40’a çıkardıklarını söyledi: “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen biz yine de merkezimiz Antalya ve aktarma merkezimiz İzmir üzerinde yoğunlaşmaya devam ettik. Rakiplerimiz, sektörde yaşanan zorluklar nedeniyle, ya pazardan çekildiler ya da uçuşlarını çok ciddi oranda azalttılar. Düşük talep nedeniyle iptal edilen bir kaç uçuşun dışında, Almanya, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerden Türkiye’nin tatil başkenti Antalya’ya ve Ege’nin incisi İzmir’e uçuşlarımız aynı yoğunlukta devam etti. Bu şekilde Antalya pazarındaki payımızı yüzde 32’den yüzde 40’a çıkarmayı başardık. Bunun yanı sıra Türkiye ve Almanya arasındaki ‘aile ve arkadaş ziyareti’ segmentinde de aynı oranda gücümüzü koruduk”

“Şunu gururla söyleyebiliriz, kısa sürede Bulgaristan’da pazar lideri olduk. Zorlu pazar şartlarına rağmen Kanarya Adaları ve Bulgaristan’da çok büyük kapasite artışı yakaladık. Bu başarıdaki en büyük etkenlerden biri de tabi tur operatörü iş ortaklarımızdır” diyen Çalışkan, wet-lease iş kolundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi:  “Ve tabi ki başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz low-cost yapımız sayesinde de wet-lease iş alanımızı da genişletmeyi başardık. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın low-cost şirketlerinin operasyonlarını bu çerçevede başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca wet-lease operasyonumuzda hizmet verdiğimiz şirketler arasına Avusturya Hava Yolları’nı da dahil ettik.”

Son dakika yolcuları artıyor

2017 hakkında ön çalışmalar hakkında bilgi veren Çalışkan şunları söyledi: “Zorlu geçen 2016’ya baktığımızda yolcu davranışları açısından bir değişim söz konusu. 2016’da yolcularımız daha çok son dakika rezervasyonu gerçekleştirdiler. Özellikle yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle tatil konusunda karalarını hep son dakika vermeye başladılar. Bu davranış şeklinin 2017’de de geçerli olacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda da, biz esnek yapımıza daha fazla sarılarak, cazip fiyat odaklı bir politika izleyeceğiz. Biz her zaman yolcularımızın ve iş ortağımız olan tur operatörlerinin talepleri doğrultusunda hareket ettik ve onlar için güvenilir bir ortak oldu. Bu çerçevede de bunu sürdürmeye yolcu değişen davranışlarına göre pozisyon alacağız.”

Sunexpress zorlu sezonu kârlı atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Murat bey ~ 7 yıl önce
Sunexpressi başarılarindan dolayı tebrik ediyorum. Türk Enerjisi , güler yüzü, Alman disiplini, ciddiyeti, eleman seçimlerindeki özeni ,torpilin geçmediği havayolu şirketi . Dolayısıyla başarı kaçınılmaz .Sunexpressin başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sx ~ 7 yıl önce
Sunexpress ve çalışanları kaliteli bir şirket bilincinde olduğu müddetçe doğru yolumuzda ilerleyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 7 yıl önce
kar açıklıyor ancak küçülme nedeniyle eleman çıkartıyor bu nasıl iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress ~ 7 yıl önce
Sunexpresse tebrikler. Gerçekten çok kaliteli ekipleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Hahahhah kaliteli olan kim?Bir isim versene.
22:02:16 ~ 7 yıl önce
Sen varsın ya yetersin.
Çiğerci geri mi geliyor? ~ 7 yıl önce
Şimdi ortalığı iyice duman sarar desenize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Ayrica TK bayrak tasiyiciymis. O ders 80 yillarda bitti kardes. Simdi her havayolu iyi yonetilmek ve kar etmek odakli olmali. LH da bayrakbtasiyor,sunexpress de babalar Gibi Türk bayragi tasiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Bal gibi de gercek. Helalin var Sunexpress. Bakin bir calisanlara. Sunexpress ile THY Sefer sayisinin ayni oldugu meydanlarda Sunexpress bir Personel,TK 15 personel calistiriyor. 100!istasyon 1500 personel. Sadece personel tasarrufundan bir ornek. Bir de fazla mesai,gece mesai farki vs. Al sana bir örnek. Helalin var SXS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emektar ~ 7 yıl önce
thy ile SunExpress İ neden aynı kategoride değerlendiriyorsunuz. THY bayrak taşıyıcı zarar etsede özellikle iç hatlarda uçması gerekiyor. Ayrıca siyasetin kıskacında bu kadar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 7 yıl önce
Anadolu jet tekrar kurulup Tk satilsin, Sunex de mevcut Tk hisseleri LH verilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 7 yıl önce
Başka???
Kapatın ~ 7 yıl önce
Şu Lufthansayı millet rahat etsin. Ne bu iki günde bir grev?
Mantıklı ~ 7 yıl önce
LH adına A330 ile yapılan Eurowings uçuşlarından THY de pay almamış olur.Hani şu KLM&AIR FRANCE ER uçuşlarında yolcularını kapan LCC şirket.
Kar ~ 7 yıl önce
Kar ettiği nerede yazıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 7 yıl önce
Göktürk Yazıtlarında. Nerede olacak THY konsolide bilançosunda.
HahA ~ 7 yıl önce
Çok güldüm . Klavyenize sağlık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000