03 Aralık 2011, Cumartesi 13:05:30

SUNEXPRESS UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ?

Samsun-İzmir seferi yapan yolcu uçağının kalkıştan 10 dakika sonra ön camının çatlaması sonucu pilot geri dönerek teknik iniş yaptı.
  • uçulmaz değil, uçulabilir ancak güvenli değil demiş kaptanımız.. dürüst ve açık olmuş pilot(kimi zaman hiçbir açıklama dahi yapmayan havayolları var).. helal olsun..
  • Cam dağılsa neler olabileceğini merak edenler British Airways Flight 5390'ın yaşadıklarına bakabilir.
  • Oldu ki cam dağılsa ve de biri yaralanmasa ne olabilirdi? Hız ve irtifa kaybetmek çözüm olur muydu?
  • Biz de Samsun dan gelecek Sun Express Ucagi ile Izmirden Frankfurt a ucacaktik tabi bu ariza nedeniyle 2,5 saat gecikmeli ucabildik Frankfurta , ama hic önemli degildi.Güvenlik herseyden önde gelir. Hele hele havacilikta...
  • Bu olay Pegasus Havayolları'nın başına gelseydi bu başlık kapkara bir başlık olurdu tahmin ediyorum. Korkudan çıldırmış yolcular,büyük tehlike atlatmış bir uçak olurdu.
  • aslında checkliste göre devam edilebilirdi izmir'e ama kaptan en güvenli kararı vermiş geçmiş olsun..
  • Kokpit camlarının çatlamalarına etki eden faktörlerden birisi de özellikle sık sık oluşan NOSE GEAR HARD LANDING'lerdir ve çok tehlikelidir. Pilotların bu konuda önceden uyarılarak, olabilecek söz konusu sert inişlerin mutlaka işletmeye rapor edilmesinin sağlanması gereklidir. Bu takdirde gözle görülmeyen kılıcal çatlamaların önceden tesbiti yapılarak gerekli önlemler alınabilir. Ümit ÇENDEK
  • sxs rötarı ve iptali bol olur ama hayatını asla uçuş güvenliğini tehlikeye atmaz 3 kuruşun hesabını yapmaz.
  • TARIK VE ERCAN KARDEŞİM CAMI DEĞİŞTİRMEYE GİTTİ KOLAY GELSİN
  • Bu tür olaylarda yapılamsı gerken en doğru şeyi yapan, 'kahramanlık' taslamıyan uçağın kaptan pilotunu kutlarım..
Samsun-İzmir seferi yapan XQ 9359 sefer sayılı SunExpress’e ait içinde 136 yolcu bulunan uçak, Samsun-Çarşamba Havaalanı’ndan saat 09.05′te kalktıktan yaklaşık 10 dakika sonra ön camı çatladı.

Pilot durumu yolculara anons ederek, ön camın çatladığını, aslında gidebileceklerini, ancak riske atmaya gerek oymadığını söyledi. Geri dönen uçak kalktıktan 25 dakika sonra Samsun-Çarşamba Havaalanı’na iniş yaptı.

Yaşadıkları olayı anlatan yolculardan Öğünç Aksoy, “Kaptanın anonsuyla korktuk. Ancak kaptan bu işi çok iyi yönetti. Hiç bir şekilde panik yapılmadan camın çatladığını ve güvenlik bir şekilde ineceğimizi bildirdi. Panik oluşmadan bizi Samsun’a geri indirdi” dedi.

Yolculardan Ercan Ünal, kaptanın yolcuları uyararak başarılı bir iniş yaparak kendilerini rahatlattığını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Nurol Özeker ise, “Kalkıştan bir süre sonra kemer ikaz ışıkları yanmaya başladı. Kaptan bizlere ‘İzmir’e gidebiliriz, ancak güvenlik açısından geri dönmeliyiz’ dedi. Kaptana teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda bekletilen uçağın çatlayan ön camının değiştirilmesi için çalışma başlatıldı. İzmir yolcularını taşıyacak uçağın ise saat 16.30′da kalkacağı anons edildi.
SUNEXPRESS UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
uçulmaz değil, uçulabilir ancak güvenli değil demiş kaptanımız.. dürüst ve açık olmuş pilot(kimi zaman hiçbir açıklama dahi yapmayan havayolları var).. helal olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cam dağılsa neler olabileceğini merak edenler British Airways Flight 5390'ın yaşadıklarına bakabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oldu ki cam dağılsa ve de biri yaralanmasa ne olabilirdi? Hız ve irtifa kaybetmek çözüm olur muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz de Samsun dan gelecek Sun Express Ucagi ile Izmirden Frankfurt a ucacaktik tabi bu ariza nedeniyle 2,5 saat gecikmeli ucabildik Frankfurta , ama hic önemli degildi.Güvenlik herseyden önde gelir. Hele hele havacilikta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu olay Pegasus Havayolları'nın başına gelseydi bu başlık kapkara bir başlık olurdu tahmin ediyorum. Korkudan çıldırmış yolcular,büyük tehlike atlatmış bir uçak olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aslında checkliste göre devam edilebilirdi izmir'e ama kaptan en güvenli kararı vermiş geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kokpit camlarının çatlamalarına etki eden faktörlerden birisi de özellikle sık sık oluşan NOSE GEAR HARD LANDING'lerdir ve çok tehlikelidir. Pilotların bu konuda önceden uyarılarak, olabilecek söz konusu sert inişlerin mutlaka işletmeye rapor edilmesinin sağlanması gereklidir. Bu takdirde gözle görülmeyen kılıcal çatlamaların önceden tesbiti yapılarak gerekli önlemler alınabilir. Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sxs rötarı ve iptali bol olur ama hayatını asla uçuş güvenliğini tehlikeye atmaz 3 kuruşun hesabını yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TARIK VE ERCAN KARDEŞİM CAMI DEĞİŞTİRMEYE GİTTİ KOLAY GELSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu tür olaylarda yapılamsı gerken en doğru şeyi yapan, 'kahramanlık' taslamıyan uçağın kaptan pilotunu kutlarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000