09 Eylül 2011, Cuma 09:55:02

SUNEXPRESS PİLOT VE KABİN MEMURU ARIYOR

Antalya merkezli Sunexpress Havayolları, filosundaki uçaklarda görevlendirmek üzere kaptan pilot, ikinci pilot ve kabin memurları alacağını duyurdu...
  • ben de bütün aşamaları geçtim,kurula kadar geldim ama yedeklere alınmışız.İngilizce mülakatları yüksek puanla geçtim dil mezunuyum neden asillere kalamadım hala anlamıyorum.Eksiğimizi söyleseler...Artık hosteslik mülakatlarına görmekten gına geldi.Ödediğim yol konaklama masraflarının haddi hesabı yok.Bişeye değse bari.Ben mülakat tecrübesi edinmeye gitimyorumki,adamakıllı işgüç sahibi olayım diye gidiyorum,yine olmuyo yine olmuyo.Kazananlar nasıl başarıyo bi söylesin
  • o araştırmaları sadece sxpresmi yapmış bırak çocuk kandırmayı arkadaş geri kafalı zihniyetten bi şey olmaz. koskoca pegasus bunu yapmıyorda sun kimmiş bırak bu işleri..
  • Bir arkadasın yorumunu gördüm. ben de yarın gireceğim yabancı dil sınavı olacakmış. Tüm mülakatları basarıyla tamamlayan, ancak kabul etmeyen bir arkadas yazmıs yorumlara. Neler yapıldı? Neler soruldu? Bahdedebilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
  • İngilizce sınavı çok zor değil. Ama katılanların yarısı elenmişti. Kilo boyum tutmuştu ama uygun olan oranın ne olduğunu tam bilmiyorum. Sabiha'da yönetici ile yapılan mülakat en önemlisi. Kendinizi iyi pazarlamanız lazım. Psikolog ise sizi sinirlendirmeye çalışır sadece. Çok soru sorar önemli olan doğru cevap değil, sizin sakin olmanız ;)
  • First Officer lık için tabii ki yaş sınırı olması mantıklı bilimseldir.Dünyanın tüm ciddi sivil ve askeri kurumlarında uçuşa başlamak için minimum ve de bir maksimum yaş vardır.Genel önemlidir istisnalar değil,40 yaşında birisi ile 25 yaşında birisinin ögrenme ve uygulama kabiliyet ve becerisi bir değildir.Eğer 35-40 yaşından sonra bu işe merak sardıysanız o sizin sorununuz tabiki gençler tercih edilecek.O zaman 53 yasında sıfırdan gelip bu işe başlasın insanlar.Herkes pilot olacak diye bir sart yok,insanlar kendi işlerini yapsınlar..
  • Arkadaşlar yaş sınırı bazılarının gönlü olsun diye ve ya kafadan konulan bir sınır değil.Araştırmalar sonucu belli yaştan sonra edinilen becerilerin eğitim sürecini zorlaştırması ve eğitimlerde edinilen deneyimler sonucu verilmiş bir karardır.Lütfen SunExpress in seçim kriterleri ile sıradan şirketlerin olmayan seçim kriterlerini kıyaslamayalım.Bu şirket 30 bin euroyu basıp simülatörde düz uçamayanların ve ingilizce clearance okuyamayanların işe alındığı bir şirket değildir.Türkiye de torpilinizin ve paranızın işlemeyeceği Lufthansa disiplininde işleyen nadir bir şirkettir.Giremeyenler çamur atmasın.
  • SX ulan türklere şans tanımamak için kırk takla atıyolar resmen
  • sunexpress yetkililerine sormak istiyorum benim babam beni 20 yaşında gönderemedi uçuş okuluna imaknı yoktu 34 yaşından sonra gittiysem başvuru yapamayacakmıyım suçum bumu bide yeteneksiz ama sırf yaşı genc diye kişilere sizler şans tanırsınız ama bu işi seven ve başarılı kişilere şans bile tanımassınız çok geri kafalı bir düşünce Allah,tan başvurmadım yazıklar olsun sun expresmiş. pegasusa helal olsun...
  • first officerlık için yaş sınırını söyleyinde boşuna göndermeyelim cv lerimizi sanki kokpitte topmu oynayacağız anlamıyorum sun express neden böyle yaşa takmış dilerim ki muhtac olursunuz bir gün..
  • F/O'lar için minimum 21 denmiş. Max ?
Sunexpress Havayolları filosundaki uçaklarda görevlendirmek üzere yeni kokpit ve kabin ekipleri arıyor. Sunexpress’in aradığı kaptan pilot ve ikinci pilotların İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevlendirileceği, kabin ekiplerinin ise İstanbul, İzmir ve Antalya merkezli uçuşlar için alınacağı kaydedildi.
 
Sunexpress’in aradığı koşullar ise şöyle:
 
Kaptan pilotlar için;
 
• ATPL (A) license
• JAR FCL 3 class 1 medical
• Min 4000 flight hours total time
• Min 1500 flight hours on aircraft with more than 27000 kg MTOW
• Min 3 years airline pilot experience (starting with type rating endorsement date)
• Min 1000 hours active PIC experience
 
İkinci pilotlar için; 
 
• Min age 21 years,
• Min CPL (A)/IR (A) license and IR on multi-engine aircraft
• MCC course
• ATPL (A) theoretical knowledge exams passed
• JAR FCL 3 class 1 medical
• High School or a level diploma to be eligible to enter university
• English language proficiency for F/O candidates;
 
      TOEIC(Reading 385, Listening 400, Speaking 160, Writing 150)
      TOEFL IBT (Reading 22, Listening 21, Speaking 23, Writing 21)
 
Kabin memuru adayları için;
 
T.C. vatandaşı olmak ve T.C. Pasaportuna sahip olmak
 
. 20 - 32 yaş arası olmak
. Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olmak
. Akıcı, yazılı ve sözlü Türkçe ve İngilizce biliyor olmak (ek dil tercih sebebidir)
. Bayan adaylar için boy :1.60 m-1.80 m,  Bay adaylar için 1.65-1.85 m ,uygun boy-kilo orantısı olan
. Yüzme biliyor olmak
. Anadolu yakasında ikamet eden/edebilecek
.  Bay ve Bayan adaylar alınacaktır.
 
SUNEXPRESS PİLOT VE KABİN MEMURU ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 12 yıl önce
ben de bütün aşamaları geçtim,kurula kadar geldim ama yedeklere alınmışız.İngilizce mülakatları yüksek puanla geçtim dil mezunuyum neden asillere kalamadım hala anlamıyorum.Eksiğimizi söyleseler...Artık hosteslik mülakatlarına görmekten gına geldi.Ödediğim yol konaklama masraflarının haddi hesabı yok.Bişeye değse bari.Ben mülakat tecrübesi edinmeye gitimyorumki,adamakıllı işgüç sahibi olayım diye gidiyorum,yine olmuyo yine olmuyo.Kazananlar nasıl başarıyo bi söylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o araştırmaları sadece sxpresmi yapmış bırak çocuk kandırmayı arkadaş geri kafalı zihniyetten bi şey olmaz. koskoca pegasus bunu yapmıyorda sun kimmiş bırak bu işleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıkkk ~ 11 yıl önce
hangi koca pegasus bu yahu... :)
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir arkadasın yorumunu gördüm. ben de yarın gireceğim yabancı dil sınavı olacakmış. Tüm mülakatları basarıyla tamamlayan, ancak kabul etmeyen bir arkadas yazmıs yorumlara. Neler yapıldı? Neler soruldu? Bahdedebilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngilizce sınavı çok zor değil. Ama katılanların yarısı elenmişti. Kilo boyum tutmuştu ama uygun olan oranın ne olduğunu tam bilmiyorum. Sabiha'da yönetici ile yapılan mülakat en önemlisi. Kendinizi iyi pazarlamanız lazım. Psikolog ise sizi sinirlendirmeye çalışır sadece. Çok soru sorar önemli olan doğru cevap değil, sizin sakin olmanız ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
First Officer lık için tabii ki yaş sınırı olması mantıklı bilimseldir.Dünyanın tüm ciddi sivil ve askeri kurumlarında uçuşa başlamak için minimum ve de bir maksimum yaş vardır.Genel önemlidir istisnalar değil,40 yaşında birisi ile 25 yaşında birisinin ögrenme ve uygulama kabiliyet ve becerisi bir değildir.Eğer 35-40 yaşından sonra bu işe merak sardıysanız o sizin sorununuz tabiki gençler tercih edilecek.O zaman 53 yasında sıfırdan gelip bu işe başlasın insanlar.Herkes pilot olacak diye bir sart yok,insanlar kendi işlerini yapsınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar yaş sınırı bazılarının gönlü olsun diye ve ya kafadan konulan bir sınır değil.Araştırmalar sonucu belli yaştan sonra edinilen becerilerin eğitim sürecini zorlaştırması ve eğitimlerde edinilen deneyimler sonucu verilmiş bir karardır.Lütfen SunExpress in seçim kriterleri ile sıradan şirketlerin olmayan seçim kriterlerini kıyaslamayalım.Bu şirket 30 bin euroyu basıp simülatörde düz uçamayanların ve ingilizce clearance okuyamayanların işe alındığı bir şirket değildir.Türkiye de torpilinizin ve paranızın işlemeyeceği Lufthansa disiplininde işleyen nadir bir şirkettir.Giremeyenler çamur atmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SX ulan türklere şans tanımamak için kırk takla atıyolar resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpress yetkililerine sormak istiyorum benim babam beni 20 yaşında gönderemedi uçuş okuluna imaknı yoktu 34 yaşından sonra gittiysem başvuru yapamayacakmıyım suçum bumu bide yeteneksiz ama sırf yaşı genc diye kişilere sizler şans tanırsınız ama bu işi seven ve başarılı kişilere şans bile tanımassınız çok geri kafalı bir düşünce Allah,tan başvurmadım yazıklar olsun sun expresmiş. pegasusa helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
first officerlık için yaş sınırını söyleyinde boşuna göndermeyelim cv lerimizi sanki kokpitte topmu oynayacağız anlamıyorum sun express neden böyle yaşa takmış dilerim ki muhtac olursunuz bir gün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
F/O'lar için minimum 21 denmiş. Max ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000