11 Aralık 2015, Cuma 11:55:00

Sunexpress Öger Türk arasında bomba gelişme

Almanya’nın en büyük Türk tur operatörü olan Öger Türk Tur ile Sunexpress Havayolları arasında anlaşmazlık çıktı.
  • Vural bey ne olacak bizim paralar hotellerde calistik 3 aylik maaslari ve tazminatlari odemeden kactin buralardan antalya senden haber bekliyor adam olan borcunu oderrr nina hanimada saygilar bizdennnn..
  • Satilan biletlere ne olacak peki...
  • Vural bey maaslarimiz nezaman ödenecek tam olarak 3 aylık maaslarimiz patladi bir şey yok ki etrafta ..?.
  • Yorumları teker, teker okudum haklı yanlar var, haksız yanlarda var. Ögerin en büyük hatası yılların markasını dünya devine satarak başladı. daha sonra baktı olmuyor 2. kez şirket kurdu ve adına V.Ö dedi, bundan en çok rahatsızlık duyan Firmada Ögeri satın alan Dünya devi Firma oldu ve tabi bu dev piyasada bazı önlemler almaya başladı Otel anlaşmalarını yaparken V.Ö oda almamasını istedi bir çok Otelde buna sıcak baktı, sıcak bakmayan Otellere 2.şart koydu Oda fiyatlarında fiyat düşürmemeleriydi bunu kabul etmek zorunda kaldı Otelciler ve V.Ö ye yüksek fiyat vermeye başladılar, hiç bir zaman zamanında aldığı fiyatları alamadı bir daha böylelikle bir çok yerde pahalı kaldı. hiç bir Oteli kapatamadı çünkü otelciler güvenmedi odaları satabileceklerine inanmadılar. elindeki Altın yumurtlayan Tavuğu ÖGER gibi bir markayı elin İngilizine satıyorsun sonra Vural Öger diye şirket kuruyorsun eee bu şirket tutarmı? tutmaz tabi.
  • Arkadaslar yazilarinizi malesef okudum ve üzüldüm. Sunu bilinki ne ekersen onu bicersin. Öger e acidim. Oda eskiden coookk acentanin hesabi döndü diye sistemi kapatti. Ama herkesin icerde teminati vardi bunlari unuttu. Gün geldi yaptigini buldu.Sunada gelelim Öger türk tur olmazsa piyasa bu kadar rahat olmazdi. Internet hizmet bedeline bak kardesim XQ nun ondan sonra düsün. Öger in kendi ucaklarinda ne acaba???? bu birincisi XQ güvenme hele hele bastaki kisiye eski hali bir ben bilirim eline imkan gecmesin. Frankfurt daki ufacik acentayi nasil büyüttü cocuklari ile birlikte neyse.... XQ nun amaci ÖGER piyasadan yok etmek ve kendi adamlarini öne cikarmak ve daha sonra Pegasus gibi olmak. O zaman vay halinise vayyyy. Hizmet bedeli sifir ile bilet satmaya baslar internette daha sonra der üc bes koltuk bisey olmaz ve daha on onbes koltuga cikar daha sonra sonbahar yapragi gibi tek tek dökülürsünüz. Simdiden Allah yardimciniz olsun ve Sunu unutmayin simdi birlik zamani
  • SIRKETLERLE DIREK CALISMAK HERZAMAN EN GÜZELI VE EN VERIMLISIDIR
  • herkes bir taraftan öger türk tur a vuruyor sebebini anlamam cok zor eger öger piyasada olmasaydi yillardir bu aldigimiz provizyonlari alma sansimiz yoktu sunexpress berlin de yaptigi toplantida bir gecis süresi bu gecis süresinde sizlerle calisacagiz diyordu(gecis süreci bitince ne yapacakti aceba) bu gün ne oldu da acentalara 1 e 1 calisma teklifi yolladi bizler bu piyasada hic bir ucak sirketine negatif degiliz ama tüm ucak sirketleri acentaya negatif!!! eger öger piyasadan giderse vay halimize vayyy Öger Türk Tur un bir acenta sirketi oldugunu unutmayalim lütfen.
  • Artık kurtulalım şu ögerden. Turizmi baltalamaktan başka ne iş yapar.
  • Paul Temmuz 2015'de gitti yani, gideli 4 ay oluyor. Bilmeden konusma. O gider gitmezde bu kontratla ilgili islem baslatilmis haberi dogru oku.
  • Yılarca hep ayni muhaber!Bir haber cıkar hemen öger tükr tur dan destek alan tüm acentalar düsman olur.Denekki herkesi bir acısi var.Sun Express 20 yılik bir sirket evet cok dogru ama şimdiye kadar tarifeli uçnamiş hep charter olarak ucan bir sirket kimin sayesinde uçdu?Kim Sun Express e anadolu yu gosterdi?Bazen düsünmek gerek.Pegasus gibi olsaydi öger türk tur o zaman herkes susardi!Kişisel sorunlarini insalar Türk zihniyeti hep birinie mal eder .Eger bu haber dogru oldaydi şimdiye kadar her yerde Vural beyden aciklama yada yetkililierden gelirdi unutmamak gerekki bu begenmediginiz şirket her bati denildiginde tekrardan ayaklandi ve herkes gene şak şak cılık yapdı ve kime destek verdiyse bir müdet sonra bende yaparım diye ucak cıcılikıgı oyuncak sandi Miray gibi vs vs vs Olan Best Air e olan Bremen Fly oldu evet Air Düsseldorf da vardi o zamanda Öger bati dediler ayni kisiler simdi kim var 1 sn Air konsol muuuuuu demek gidecek beli tşk ler türk acentaları....

Almanya’nın en büyük Türk tur operatörü olan Öger Türk Tur ile Sunexpress Havayolları arasında anlaşmazlık çıktı. Sunexpress, Öger Türk Tur’un satış panelini kapattı. Airporthaber’in edindiği bilgiye göre Öger Türk Tur’un milyonlarca Euro borcunu ödememesi üzerine Sunexpress böyle bir yolu tercih etti.

Sunexpress Havayolları ile Öger Türk Tur arasında kıyamet koptu. Almanya’nın en büyük Türk tur operatörü olan Öger Türk Tur, yaklaşık 20 milyon euro borcunu ödeyemeyince Sunexpress Havayolları da satışları tek taraflı olarak askıya aldı.

Sunexpress Havayolları’nı böyle bir tedbir almaya zorlayan süreç şöyle başladı. Airporthaber’in edindiği bilgiye göre Öger Türk Tur, Sunexpress Havayolları biletlerini sattıktan sonra ödemeleri yaklaşık bir sene sonra ödüyordu. Bir yıl Sunexpress’in parasını işleten Öger Türk Tur, aynı zamanda da yüzde 10 komisyon alıyordu.

Bu anlaşmanın Sunexpress Havayolları aleyhine olduğunu gören yönetim, geçtiğimiz aylarda anlaşmayı yenileyerek ödemelerin kısa süreli olması yönünde sözleşme yeniledi. Geçmiş döneme ait alacağın ise tahsilini yapmak istedi. Ancak Öger Türk Tur, alacağın taksitlendirilmesini istedi. Karşılıklı anlaşılarak ödemeler taksitlendirildi.

Yeni sözleşmeye göre hareket edileceğini bekleyen Sunexpress Havayolları, Öger Türk Tur’un hem taksit ödemesini hem de yeni satılan biletlerin parasını ödeyememesi üzerine olanlar oldu. Sunexpress Havayolları alacağın daha da artmaması için Öger Türk Tur’ın satış panelini kapattı.

Airporthaber’in ulaştığı Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş, Sunexpress Havayolları ile aralarındaki problemi doğrularken, uzlaşmaya varmak için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan Sunexpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın da, Öger Türk Tur ile ilgili yaşanan sorunu inkar etmezken, rakamlar konusunda ayrıntı vermedi.

Çok sayıda acente da Airporthaber’i arayarak ödemelerini alamadıklarını, yabancı şirketlere de Öger Türk Tur’un borcu olduğunu iddia ettiler.

©Airporthaber.com

Sunexpress Öger Türk arasında bomba gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Majestyzade ~ 7 yıl önce
Vural bey ne olacak bizim paralar hotellerde calistik 3 aylik maaslari ve tazminatlari odemeden kactin buralardan antalya senden haber bekliyor adam olan borcunu oderrr nina hanimada saygilar bizdennnn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baran ~ 8 yıl önce
Satilan biletlere ne olacak peki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehtap ~ 8 yıl önce
Vural bey maaslarimiz nezaman ödenecek tam olarak 3 aylık maaslarimiz patladi bir şey yok ki etrafta ..?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 8 yıl önce
Yorumları teker, teker okudum haklı yanlar var, haksız yanlarda var. Ögerin en büyük hatası yılların markasını dünya devine satarak başladı. daha sonra baktı olmuyor 2. kez şirket kurdu ve adına V.Ö dedi, bundan en çok rahatsızlık duyan Firmada Ögeri satın alan Dünya devi Firma oldu ve tabi bu dev piyasada bazı önlemler almaya başladı Otel anlaşmalarını yaparken V.Ö oda almamasını istedi bir çok Otelde buna sıcak baktı, sıcak bakmayan Otellere 2.şart koydu Oda fiyatlarında fiyat düşürmemeleriydi bunu kabul etmek zorunda kaldı Otelciler ve V.Ö ye yüksek fiyat vermeye başladılar, hiç bir zaman zamanında aldığı fiyatları alamadı bir daha böylelikle bir çok yerde pahalı kaldı. hiç bir Oteli kapatamadı çünkü otelciler güvenmedi odaları satabileceklerine inanmadılar. elindeki Altın yumurtlayan Tavuğu ÖGER gibi bir markayı elin İngilizine satıyorsun sonra Vural Öger diye şirket kuruyorsun eee bu şirket tutarmı? tutmaz tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski dost ~ 8 yıl önce
Arkadaslar yazilarinizi malesef okudum ve üzüldüm. Sunu bilinki ne ekersen onu bicersin. Öger e acidim. Oda eskiden coookk acentanin hesabi döndü diye sistemi kapatti. Ama herkesin icerde teminati vardi bunlari unuttu. Gün geldi yaptigini buldu.Sunada gelelim Öger türk tur olmazsa piyasa bu kadar rahat olmazdi. Internet hizmet bedeline bak kardesim XQ nun ondan sonra düsün. Öger in kendi ucaklarinda ne acaba???? bu birincisi XQ güvenme hele hele bastaki kisiye eski hali bir ben bilirim eline imkan gecmesin. Frankfurt daki ufacik acentayi nasil büyüttü cocuklari ile birlikte neyse.... XQ nun amaci ÖGER piyasadan yok etmek ve kendi adamlarini öne cikarmak ve daha sonra Pegasus gibi olmak. O zaman vay halinise vayyyy. Hizmet bedeli sifir ile bilet satmaya baslar internette daha sonra der üc bes koltuk bisey olmaz ve daha on onbes koltuga cikar daha sonra sonbahar yapragi gibi tek tek dökülürsünüz. Simdiden Allah yardimciniz olsun ve Sunu unutmayin simdi birlik zamani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Men Dakka dukka ~ 8 yıl önce
Yazın yediğin hurmalar kışın kıçını tırmalar
Esmeray ~ 8 yıl önce
nasıl bir kalp bıraktın bilir misin ardında bilir misin kırılan kalpler düzelmez asla dönüp de hiç baktın mı merak edip arkana eden bulur güzelim kalır sanma yanına
expedient ~ 8 yıl önce
SIRKETLERLE DIREK CALISMAK HERZAMAN EN GÜZELI VE EN VERIMLISIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin ~ 8 yıl önce
herkes bir taraftan öger türk tur a vuruyor sebebini anlamam cok zor eger öger piyasada olmasaydi yillardir bu aldigimiz provizyonlari alma sansimiz yoktu sunexpress berlin de yaptigi toplantida bir gecis süresi bu gecis süresinde sizlerle calisacagiz diyordu(gecis süreci bitince ne yapacakti aceba) bu gün ne oldu da acentalara 1 e 1 calisma teklifi yolladi bizler bu piyasada hic bir ucak sirketine negatif degiliz ama tüm ucak sirketleri acentaya negatif!!! eger öger piyasadan giderse vay halimize vayyy Öger Türk Tur un bir acenta sirketi oldugunu unutmayalim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berline cevap ~ 8 yıl önce
Berlin kardes, sunexpress ile yakin calisan bir acenta olarak söylemek istiyorum. Sunexpress acenta yanlisi politikalar uygulamasaydi Öger bizlerden biletleme ücreti adi altinda alinan ücreti sene sonunda tesvik primi altinda geri vermeye devam ederdi.Siz sadece öger üzerinden satis yapiyor olmalisiniz ki piyasada son 5 yildir neler oluyor, sunexpress acentalarina nasil yaklasiyor farkedememissiniz. Ayrica gecis süreci diye bahsettiginiz sey bizlerin de katildigi diger toplantilarda da anlatildi. Ondan maksat turistik agirlikli bir sirketin nurflug pazarina esit oranda agirlik vermesiydi. Nitekim 2016 yaz programinda bunu gördük. Ama Bölgesel olarak Berlin, pazarin zayifligi yüzünden Anadolu ucuslarindan bekledigi programi alamamis olabilir. Bizler sunexpresse dua ediyoruz. iyiki varlar. iyiki acentalarla direkt olarak calisiyorlar. Ayrica yanlis hatirlamiyorsam sunexpress 2013"ten beri acentalari 1 e 1 calismaya davet ediyor. yeni birsey degil ki.
Almanya ~ 8 yıl önce
Öger piyasadan giderse hic bir sey olmaz.Ögere bedava mi bilet satiyorsun ?Bak Öger 100 de 10 alip sana Sun Express zoruyla 4 verdi.Ondan evvel oda yoktu.Hava yollarina yükseltmeli komisyonu ögreten vede dikte ettiren hep Öger olmustur.
Berlin ~ 8 yıl önce
bana cevap veren arkadasa sesleniyorum yazimi dikkatli okuduysan anlamis olman gerekiyordu hic bir sirkete negatif degilim !! yalniz bu gecis sürecini sen nasil güzel anlamissin berlinde o dönem 40 in üzerinde acenta benim anladigim tarzdan anlamisti. Berlinden anadolu hatlarina ucak koymusti XQ hatirlarsan eger bir ankara yolcusunu Frankfurta getirmekten bahsediyordu bizi o dönemde bu sorunlardan kurtaranda ögerdi. Ben bir acentayim XQ sana yaklastigi sekilde bana niye yaklasmiyor? Benim icin Cok sirketlerin olmasi tabiki cok iyi ben sirketlerin batmasindan yana degil saglam sirketlerin olmasindan yanayim !!
Berline cevap ~ 8 yıl önce
bak arkadasim senin kim oldugunu biliyom ve neden bunlari yazdiginida, tabiiki senin gibi ögere bagli yakin acenta sayisi az, istedigin gibi islem yaptira biliyordun, ama artik müsaade edersen Acentalarda havayolu ile direk calissin ve özelliklerinden faydalansin Dostum, senin yerinde olsam gec olmadan direk calismaya tercih ederim!
Öger ~ 8 yıl önce
Artık kurtulalım şu ögerden. Turizmi baltalamaktan başka ne iş yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin ~ 8 yıl önce
satmazsan öger i kurtulmus olursun ;)
Türk Isine ~ 8 yıl önce
Paul Temmuz 2015'de gitti yani, gideli 4 ay oluyor. Bilmeden konusma. O gider gitmezde bu kontratla ilgili islem baslatilmis haberi dogru oku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OAK ~ 8 yıl önce
Yılarca hep ayni muhaber!Bir haber cıkar hemen öger tükr tur dan destek alan tüm acentalar düsman olur.Denekki herkesi bir acısi var.Sun Express 20 yılik bir sirket evet cok dogru ama şimdiye kadar tarifeli uçnamiş hep charter olarak ucan bir sirket kimin sayesinde uçdu?Kim Sun Express e anadolu yu gosterdi?Bazen düsünmek gerek.Pegasus gibi olsaydi öger türk tur o zaman herkes susardi!Kişisel sorunlarini insalar Türk zihniyeti hep birinie mal eder .Eger bu haber dogru oldaydi şimdiye kadar her yerde Vural beyden aciklama yada yetkililierden gelirdi unutmamak gerekki bu begenmediginiz şirket her bati denildiginde tekrardan ayaklandi ve herkes gene şak şak cılık yapdı ve kime destek verdiyse bir müdet sonra bende yaparım diye ucak cıcılikıgı oyuncak sandi Miray gibi vs vs vs Olan Best Air e olan Bremen Fly oldu evet Air Düsseldorf da vardi o zamanda Öger bati dediler ayni kisiler simdi kim var 1 sn Air konsol muuuuuu demek gidecek beli tşk ler türk acentaları....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AOK update ~ 8 yıl önce
Kardes Türkce dersleri verilmedimi sizin gittiginiz Ilkokulda ?
aok yanit ~ 8 yıl önce
ona vermislerde sen sanirim anlamada biraz sorun cekiyorsun
Yabancı ~ 8 yıl önce
Sanırım yabancısınız ama daha Türkçeyi net öğrenememişiniz. Biraz daha çalışmak lazım. Çalışırken de yorum yazmasanız iyi olur. Kimse anlayamıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000