08 Aralık 2010, Çarşamba 23:05:13

SUNEXPRESS KUYRUK VURDU. SAW'A ACİL İNİŞ YAPTI

Sunexpress Havayolları'nın Gaziantep-Stuttgart seferini yapmak üzere Gaziantep Havalimanı'ndan kalkış yapan uçağı, kalkış sırasında kuyruk sürttü.
  • ben çelebide çalışıyorum. Kuyruğu da gördüm. Vurup vurmadığı bile belli değil sanki hafif bi sürtme var. İndikatör hiç içeri girmemiş. Şüphe üzerine emniyetli olsun diye inmeye karar vermişler. sonra uçak hemen devam etti zaten.
  • Ne oldu arkadasım DLR astronotları diye bir serzeniste bulunmussun,demek Sun Express in sıkı elemesinden geçemedin,ben bu sirketin İngilizce testi ingilizce mülakatı ve simülatör checklerine girdim son derece profesyonel ingilizce mülakatta su an havayollarında uçan torpilli itme kakma fo ların çoğunun soruyu bile anlayamayacağı onlarca soru soruyorlar ki Mülakat tamamen ingilizce yani TR de oraya basvurmak herkesin harcı değil Simülatörde adamlar sağa sola dön demiyor NDB yaklasma yaptırıyor.DLR testi de sonuçları anında öğrendiğin mükemmel bir test.Acın varsa git ingilizce öğren havacılık bilgini tamamla bileğin için de 10 20 saat sim uç kirala ondan sonra kinini burada kus yeteneksizlere orada yer yok ne yapacaksın !
  • Kuyruk vurma hissedilemeyecek kadar küçükse ve geç teşhis edilmişse SAW uygun olmuş. Belki de zaten basınçlamadan sonra şüphelenilmiştir. anlaşılan büyük bir sürtme de olmamış. Uçak ağırsa yakıt yakmak için SAW a inmek iyi olmuş...
  • Benim duyduğum arkadan gelen küçük anormal ses üzerine şüphelenmişler ve SAW a inmişler. Büyük bir kuyruk sürtmesi veya hasar da görülmediğinden yollarına devam etmişler. Load sheet veya yüklemede bir yanlış yokmuş. Herkesin başına gelebilir. Şüphe üzerine bile iniş meydanını değiştirmek emniyet açısından güzel. Yorum yaparken dikkatli olmak lazım.
  • Çok küçük bi sürtme ise tam olarak hissedilememiş bir sürtme olayı olabilir mi? Eğer uçak iniş için ağırsa gökçen ne gelmeleri normal. ayrıca Gaziantep meydanın pisti yüzey olarak çok kötü. Kuyruk sürtme için en yüksek risk Gaziantepte bence. Neyse geçmiş olsun...
  • Acil yapılmış bir iniş yok ortada, Uçağın zaten planlı iniş meydanı SAW, normal olarak da uçak SAW a inmiş. acil durum yok, anlama kıtlığınızmı var ?
  • haberde herhangi bir yanlışlık yoktur ancak tipik habercilik zihniyetiyle şok şok şok uçak acil iniş yaptı gibi ifadelerle abartma sözkonusudur.
  • malesefki haber yanlış. Airporthaberin en kısa sürede düzeltmesini umuyoruz.
  • Gaziantepden kalkan bu uçağın normal iniş meydanı zaten SAW idi. Acil iniş falan değil. Kalkışda kuyruk o kadar az yere deymişki bu olay uçak içindekiler tarafından hisssedilmemiş, ancak SAW a inişden sonra standart teknik kontrol sırasında fark edilmiş. Çarpmanın şiddetini gösteren tail skid denilen parcanın incelenmesiyle, sürtme şiddetinin limitler içnde olduğu, biraz boya sıyrılması dışında hiç bir hasara yol açmadığı anlaşılmış ve uçak normal olarak seferlerine devam etmiştir, saçmalayan lara duyurulur......
  • sunexpress hata yapmıstır eski yeni uygylama yok checkliste gore gelip antape inecek kokpitten fark edemez vusurus sıddetini yırtılmısda olabilir govde checklist hemen ın dıyor ınılmesı lazımdı burada pilot kararı olamaz
Uçağın pilot Sabiha Gökçen Havalimanı'na acil iniş kararı verdi.

146 yolcus ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan Sunexpress Havayolları uçağı teknik bakıma alındı. Bu sırada yolcular havalimanında bir salona alınarak ikram yapıldı. Teknik kontrolörlerin yapılmasının ardından teknik ekip uçağın uçmasından bir sıkıntı olmayacağı kararını verdi.

Uçak yolcularını alarak tekrar Stuttgart'a hareket etti.
SUNEXPRESS KUYRUK VURDU. SAW'A ACİL İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
ben çelebide çalışıyorum. Kuyruğu da gördüm. Vurup vurmadığı bile belli değil sanki hafif bi sürtme var. İndikatör hiç içeri girmemiş. Şüphe üzerine emniyetli olsun diye inmeye karar vermişler. sonra uçak hemen devam etti zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne oldu arkadasım DLR astronotları diye bir serzeniste bulunmussun,demek Sun Express in sıkı elemesinden geçemedin,ben bu sirketin İngilizce testi ingilizce mülakatı ve simülatör checklerine girdim son derece profesyonel ingilizce mülakatta su an havayollarında uçan torpilli itme kakma fo ların çoğunun soruyu bile anlayamayacağı onlarca soru soruyorlar ki Mülakat tamamen ingilizce yani TR de oraya basvurmak herkesin harcı değil Simülatörde adamlar sağa sola dön demiyor NDB yaklasma yaptırıyor.DLR testi de sonuçları anında öğrendiğin mükemmel bir test.Acın varsa git ingilizce öğren havacılık bilgini tamamla bileğin için de 10 20 saat sim uç kirala ondan sonra kinini burada kus yeteneksizlere orada yer yok ne yapacaksın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kuyruk vurma hissedilemeyecek kadar küçükse ve geç teşhis edilmişse SAW uygun olmuş. Belki de zaten basınçlamadan sonra şüphelenilmiştir. anlaşılan büyük bir sürtme de olmamış. Uçak ağırsa yakıt yakmak için SAW a inmek iyi olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim duyduğum arkadan gelen küçük anormal ses üzerine şüphelenmişler ve SAW a inmişler. Büyük bir kuyruk sürtmesi veya hasar da görülmediğinden yollarına devam etmişler. Load sheet veya yüklemede bir yanlış yokmuş. Herkesin başına gelebilir. Şüphe üzerine bile iniş meydanını değiştirmek emniyet açısından güzel. Yorum yaparken dikkatli olmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok küçük bi sürtme ise tam olarak hissedilememiş bir sürtme olayı olabilir mi? Eğer uçak iniş için ağırsa gökçen ne gelmeleri normal. ayrıca Gaziantep meydanın pisti yüzey olarak çok kötü. Kuyruk sürtme için en yüksek risk Gaziantepte bence. Neyse geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acil yapılmış bir iniş yok ortada, Uçağın zaten planlı iniş meydanı SAW, normal olarak da uçak SAW a inmiş. acil durum yok, anlama kıtlığınızmı var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberde herhangi bir yanlışlık yoktur ancak tipik habercilik zihniyetiyle şok şok şok uçak acil iniş yaptı gibi ifadelerle abartma sözkonusudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
malesefki haber yanlış. Airporthaberin en kısa sürede düzeltmesini umuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gaziantepden kalkan bu uçağın normal iniş meydanı zaten SAW idi. Acil iniş falan değil. Kalkışda kuyruk o kadar az yere deymişki bu olay uçak içindekiler tarafından hisssedilmemiş, ancak SAW a inişden sonra standart teknik kontrol sırasında fark edilmiş. Çarpmanın şiddetini gösteren tail skid denilen parcanın incelenmesiyle, sürtme şiddetinin limitler içnde olduğu, biraz boya sıyrılması dışında hiç bir hasara yol açmadığı anlaşılmış ve uçak normal olarak seferlerine devam etmiştir, saçmalayan lara duyurulur......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpress hata yapmıstır eski yeni uygylama yok checkliste gore gelip antape inecek kokpitten fark edemez vusurus sıddetini yırtılmısda olabilir govde checklist hemen ın dıyor ınılmesı lazımdı burada pilot kararı olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000