29 Mart 2011, Salı 10:00:38

SUNEXPRESS İÇ HATLARDA 5. YILINI DOLDURDU

SunExpress iç hatlarda 5. yılını doldurdu, 10 milyon yolcuya yaklaştı.
  • eskısehırdende ızmıre sun expresden sefer beklıyoruz cunku ızmırde eskısehırlı cok ıs adamıda cok sureklı ızmıre gıden bırı olarak dort gozle beklıyoruz.
  • sun express buyumeyi askıya almış falan değil, sun express german kuruldu ve orada 3 ucaklık operasyon var. fra base ile devam büyümeye. gaza gelmiyor sadace bazı şirketler gibi, sağlıklı büyüyor
  • tabiki 5. yilini doldurur sirket 700-800 euro arasi izmir biletlerini satiyor bu sene, üstüne biraz ekleriz business ucariz
  • almanlara kazandırmaya devam. almanlar bir Türk firmasını iç hatlarda uçururmu! Konvansiyonlara yasak olduğu halde bu kapitülasyon bir şekilde kılıfına uydurulmuş. thy uçmuyor o hatlarda.
  • sunexpressin son durumlari pek iç açici değil. alman ortakli da olsa bir TURK şirketi ve yuzlerce insan ekmek yiyor. milyonalrca insan faydalaniyor.son durumlari pek iyi dğeil. 2010 zararla bitti. bu sende buyume planlarini askiya ladiklarini duydum.ayrica almanyadaki buyuk bir tur operatörünü kaybetmişler.ve izlediğim kadariyla iskandinavya ucuslarinda da azalmalar var.ucaklar biraz boşta kalmiş gibi duruyor.umarim ksiasurede toparlanirlar.daha garanti hatlarda başarili olurlar. ercana neden ucmaz sunexpress hiç anlamam.almanlar mi izin verdirtmiyor acaba.
  • acentelerle iç hatlarda büyüdü sonra acentelerden kesmeye çalıştılar bunları yapmasalardı çok çok daha büyürdü ama acenteler 2 yıldır eskiden acente dostu görünen sunexpressı satmıyorlar...ve satmamaya da devam sky ve pegasus a tamm destek ...
  • Pegasus ve diğer içhat yapan özel şirketlerin kendinden fazla kime ne faydası var sanki kazandıkları paraları memlekete bağış yapıyorlar.mademki okadar milliyetçisin aldığın vergiye bak,sunexpress Antalyada hep vergi birincisi olmuştur,bazıları yapmış oldukları yatırımlarla Almanyaya verdikleri vergileri göz ardı ediyorlar.madem okadar milliyetçiyiz yurtdışına yatırım yapmayalım,vergi vermeyelim,istihdam sağlamayalım,bırakın allah aşkına...yarın öbürgün türkiyede 3-4 şirket kalacak Sunexpress te bunlardan biri olacak ve dua edeceksiniz Sunexpress ve benzeri şirketler sayesinde karnınızın doyduğuna...nankör olmayın.
  • Ortaklık yüzdesi ne kadarsa o kadar, bıkmadınız usanmadınız her sunexpress konusuna cevabını bildiğiniz aynı soruyu sorup durmaktan.
  • Lütfen Zonguldak - Antalya programiniza alin.!!!
  • karınızın yüzde kaçını almanyaya transfer ediyorsunuz?

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 26 Mart 2006’da İzmir’de başlattığı iç hat operasyonunda 5. yılını doldurdu. İzmir’den Anadolu kentlerine aktarmasız uçuşları başlatan ilk havayolu olan SunExpress, 5 yıl içinde önce Antalya’dan sonra İstanbul Sabiha Gökçen’den de iç hat uçuşları başlatarak, 29 Mart 2011 itibarıyla toplamda 9.6 milyon iç hat yolcusuna hizmet verdi. SunExpress aynı dönemde 73.000’den fazla iç hat uçuşunu ortalama %70 doluluk oranıyla gerçekleştirdi.

SunExpress’in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “SunExpress olarak 1990 yılından bu yana Türkiye ile Avrupa arasında yoğun bir dış hat uçuş planı uyguluyoruz. 2006 yılında, şirket tarihimizin en önemli kilometre taşlarından birini gerçekleştirdik ve iç hat uçuşlarına başladık. İç hat uçuşlarına İzmir’den başlamamız ilk başlarda yadırgansa da, Ege Bölgesi’nin potansiyeli bizi yanıltmadı ve kısa sürede İzmir uçuşlarımız hedeflediğimiz doluluk oranlarını yakaladı. Bu uçuşları Antalya ve İstanbul Sabiha Gökçen merkezli iç hat uçuşlarımız takip etti. İç hatlarda 5. yılını tamamlamış bir havayolu olarak Türkiye’nin mobilite ihtiyacının hızla artmaya devam ettiğini ve pazarın daha da yüksek bir büyüme potansiyeli gösterdiğini gözlemliyoruz.” dedi.

Hacı Say sözlerine “İç hatlar pazarının Ulaştırma Bakanlığı’nın 2003’teki liberalleşme adımından sonra çığ gibi büyüdüğü yadsınamaz bir gerçek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin istatistiklerine göre iç hatlardaki yolcu trafiği, 2007’den 2008’e %12, 2008’den 2009’a %15,  2009’dan 2010’a ise %22.5 artış gösterdi. Havacılık yayını Anna.Aero verilerine göre, İstanbul Sabiha  Gökçen Havalimanı 2009’dan 2010’a  %70.8’lik büyüme oranı Avrupa’da 2010’un en hızlı büyüyen 2. havaalanı oldu. Aynı verilere göre Diyarbakır havalimanı da %32.5 artışla 8. sırada. Bütün bu veriler Türkiye’deki iç hat pazarının ne kadar kuvvetlendiğinin göstergeleri.” şeklinde devam etti.

SunExpress yaz tarifesinde Türkiye’de 17 şehre haftada 466 adet iç hat uçuşu gerçekleştiriyor. SunExpress İzmir’den Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’a; Antalya’dan Adana, Bodrum, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Samsun, Trabzon ve Van’a; İstanbul Sabiha Gökçen’den ise Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kars, Mardin, Samsun, Trabzon ve Van’a tarifeli iç hat seferleri düzenliyor.

SunExpress’in bilet fiyatları iç hatlarda her şey dahil 59.99 TL’den, dış hatlarda da 59.99 €’dan başlıyor. Yolcular biletlerini SunExpress’in www.sunexpress.com adresindeki internet sitesinden, yetkili acentelerden ve 444 0 797 numaralı çağrı merkezinden satın alabiliyor.

SUNEXPRESS İÇ HATLARDA 5. YILINI DOLDURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
eskısehırdende ızmıre sun expresden sefer beklıyoruz cunku ızmırde eskısehırlı cok ıs adamıda cok sureklı ızmıre gıden bırı olarak dort gozle beklıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sun express buyumeyi askıya almış falan değil, sun express german kuruldu ve orada 3 ucaklık operasyon var. fra base ile devam büyümeye. gaza gelmiyor sadace bazı şirketler gibi, sağlıklı büyüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tabiki 5. yilini doldurur sirket 700-800 euro arasi izmir biletlerini satiyor bu sene, üstüne biraz ekleriz business ucariz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanlara kazandırmaya devam. almanlar bir Türk firmasını iç hatlarda uçururmu! Konvansiyonlara yasak olduğu halde bu kapitülasyon bir şekilde kılıfına uydurulmuş. thy uçmuyor o hatlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpressin son durumlari pek iç açici değil. alman ortakli da olsa bir TURK şirketi ve yuzlerce insan ekmek yiyor. milyonalrca insan faydalaniyor.son durumlari pek iyi dğeil. 2010 zararla bitti. bu sende buyume planlarini askiya ladiklarini duydum.ayrica almanyadaki buyuk bir tur operatörünü kaybetmişler.ve izlediğim kadariyla iskandinavya ucuslarinda da azalmalar var.ucaklar biraz boşta kalmiş gibi duruyor.umarim ksiasurede toparlanirlar.daha garanti hatlarda başarili olurlar. ercana neden ucmaz sunexpress hiç anlamam.almanlar mi izin verdirtmiyor acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acentelerle iç hatlarda büyüdü sonra acentelerden kesmeye çalıştılar bunları yapmasalardı çok çok daha büyürdü ama acenteler 2 yıldır eskiden acente dostu görünen sunexpressı satmıyorlar...ve satmamaya da devam sky ve pegasus a tamm destek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus ve diğer içhat yapan özel şirketlerin kendinden fazla kime ne faydası var sanki kazandıkları paraları memlekete bağış yapıyorlar.mademki okadar milliyetçisin aldığın vergiye bak,sunexpress Antalyada hep vergi birincisi olmuştur,bazıları yapmış oldukları yatırımlarla Almanyaya verdikleri vergileri göz ardı ediyorlar.madem okadar milliyetçiyiz yurtdışına yatırım yapmayalım,vergi vermeyelim,istihdam sağlamayalım,bırakın allah aşkına...yarın öbürgün türkiyede 3-4 şirket kalacak Sunexpress te bunlardan biri olacak ve dua edeceksiniz Sunexpress ve benzeri şirketler sayesinde karnınızın doyduğuna...nankör olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ortaklık yüzdesi ne kadarsa o kadar, bıkmadınız usanmadınız her sunexpress konusuna cevabını bildiğiniz aynı soruyu sorup durmaktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen Zonguldak - Antalya programiniza alin.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
karınızın yüzde kaçını almanyaya transfer ediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000