22 Ocak 2016, Cuma 10:39:33

Sunexpress IBS ile anlaştı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yolcu rezervasyon sistemi için IBS Software (IBS) ile anlaştı.
  • Cok kötü bir rezervasyon sistemi gelistirmisler Öyle ki bir opsiyonlu rezeryasyon yapildiginda ilk sayfada aralikli Kocaman kalin yazilar, ikinci sayfada ise yolcunun ucus bilgileri var ancak ne garip ki ucus saatleri gösterilmemis. Iki sayfaya ne gerek var acaba israftan baska nedir . Birsürü gereksiz text var.Ayrica MÜNFERIT REZERVASYON LISTESI gibi eski türkce terimler, hosgeldiniz gibi gereksiz bir sürü textler de Toner israfi.Sun Exprese yakismadi bu program Bence acilen yillardir tecrübe sahibi olan türk Acentalarin bu konudaki fikirlerinin degerlemndirilip hemen programi yeniden düzenlemek en mantiklisi olur.
  • Ah Paul ah.Dışardasın ama kazığa devam ediyorsun.Ahmetmiş O kim ya ne anlar rezervasyon sisteminden?Katyola dolapmı bu?
  • Bu biletleme yazılımları antika, miyadını doldurmuş sistemler. Eskiden kalan (artık low cost pratiklerle geçerliliği kalmamış) alışkanlıkların devam ettirilmesi sonucu 2016 yılında halen 1986 mantığıyla tasarlanmış sistemler hala çalıştırılıyor. Böyle yazılımları almaya gerek yok, low cost şirketler kendi işlerine yetecek bir yazılımı şirket içinde üretebilir, milyonlarca dolar lisans bedeli vereceğinize 5-6 tane yazılım mühendisi çalıştırın, hem de modern esnek bir sisteminiz olsun.
  • THY "yumruğu masaya vurduk" diye konuşadursun, Sunexpress tamamiyle Almanların arka bahçesi olmuş, çok yazık.. Eski THY çalışanlarının kurduğu %100 Türk firmasının sistemini bırak, git Lufthansa'nın lafıyla elin Hintli firmasına milyonlarca euro para ver, faturanın da yarısını gene Türkler ödesin.. Ne güzel iş yahu!
  • Çok güzel bir gelişme. Başarı ile hayata geçirileceğine eminiz.
  • Tesekkurler Mr Schwaiger siz gittiniz yaptiklariniz devam ediyor.
  • sunex alım var mı?
  • https://tr.wikipedia.org/wiki/Yolcu_hizmetleri_sistemi
  • Zor dostum zor . Korkarım Hitit i arayacaksınız .
  • egemen sunumda çıkmış fotoğrafta değil

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yolcu rezervasyon sistemi için IBS Software (IBS) ile anlaştı.

SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve IBS Yönetim Kurulu Başkanı VK Mathews’in katıldığı imza töreni ile anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde Yolcu Rezervasyon Sistemi (PSS), iFly Res ve biletleme ile beraber operasyon kontrol sistemi imza altına alındı. IBS platform, mevcut sistemin yerine geçerek hem charter hem de tarifeli uçuşlardan elde edilen gelir akışını kontrol edilmesini sağlayacak.

Yeni nesil Yolcu Hizmetleri Sistemi (PSS) SunExpress'in interline ve codeshare kabiliyetinin arttırılmasını sağlayacak. Havayolları için geliştirilen yazılım sayesinde fark edilir ve olumlu ölçüde farklı yan gelirleri artırmak için esneklik sağlayan yeni gelir kaynakları ve manuel süreçlerin otomasyonu sayesinde hız kazanarak verimlilik artışı sağlayıp ciro artışı sağlanabilecek.

Bunun yanı sıra, sivil havacılık tarihinde ilk defa Yolcu Hizmetleri Sistemi (PSS),  Yeni Dağıtım Kapasitesi’ni (NDC) doğal bir şekilde destekleyecek ve böylelikle sektördeki mevcut dağıtım sınırlarını zorlayacak.  IATA tarafından seyahat sektörünü desteklemek ve yeni XML tabanlı bilgi iletimi pazar adaptasyonunu sağlamak amacıyla başlatılan bir program olan Yeni Dağıtım Kapasitesi (NDC) vasıtasıyla, SunExpress yan gelirlerini artıracak bir çok imkanı acentelerine sunacak.

İmza töreninde konuşan SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, “Son dört yıldır sağlıklı ve başarılı bir şekilde büyüyoruz ve bu büyüme stratejinin bir parçası olarak, iş ortaklarımızla aramızdaki satış kanallarımızı güçlendirmek ve daha fazla gelir yaratmak amacıyla rezervasyon sistemimizi değiştirme kararı aldık. Bu doğrultuda da IBS ile bir işbirliğine girdik. Bu yeni sistemle, sunulan bütün imkanlardan eksiksiz faydalanmayı ve gelirlerimizi artırmayı ve tabi hepsinden önemlisi yolcu deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

IBS Grup Yönetim Kurulu Başkanı VK Mathews “iFlyRes yatırımlarımızın ve diğer ürünlerimizin ‘Dijital Havayolu’ kavramının doğru yolda olduğunu gösteren yoğun değerlendirme çalışmalarından sonra anlaşmayı imzaladık. Çalışanlarımızın müşterilerimize verdiği taahhütler ve profesyonel yaklaşım kadar, müşterilerimize verdiğimiz müthiş değer, bizi sektördeki çok önemli markalar için güvenilir bir çözüm ortağı yaptı. Bu doğrultuda da SunExpress ile başarılı bir ortaklık yaşayacağımıza inancımız tam” dedi.

IBS, yakın zamanda Blackstone adlı şirketten $170 milyonluk sermaye yatırımı alarak dünya çapında 9 ofis ve 3.000 çalışan ile dünyanın en iyi havayollarına ve en kalabalık havalimanlarına yeni jenerasyon yazılım ürünleri hizmet vermektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen IBS Pazarlama Yöneticisi Bratati Ghosh ile [email protected] adresinden temasa geçiniz.

IBS hakkında daha fazla bilgi için www.ibsplc.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sunexpress IBS ile anlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Ergün ~ 7 yıl önce
Cok kötü bir rezervasyon sistemi gelistirmisler Öyle ki bir opsiyonlu rezeryasyon yapildiginda ilk sayfada aralikli Kocaman kalin yazilar, ikinci sayfada ise yolcunun ucus bilgileri var ancak ne garip ki ucus saatleri gösterilmemis. Iki sayfaya ne gerek var acaba israftan baska nedir . Birsürü gereksiz text var.Ayrica MÜNFERIT REZERVASYON LISTESI gibi eski türkce terimler, hosgeldiniz gibi gereksiz bir sürü textler de Toner israfi.Sun Exprese yakismadi bu program Bence acilen yillardir tecrübe sahibi olan türk Acentalarin bu konudaki fikirlerinin degerlemndirilip hemen programi yeniden düzenlemek en mantiklisi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paul ~ 8 yıl önce
Ah Paul ah.Dışardasın ama kazığa devam ediyorsun.Ahmetmiş O kim ya ne anlar rezervasyon sisteminden?Katyola dolapmı bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 8 yıl önce
Bu biletleme yazılımları antika, miyadını doldurmuş sistemler. Eskiden kalan (artık low cost pratiklerle geçerliliği kalmamış) alışkanlıkların devam ettirilmesi sonucu 2016 yılında halen 1986 mantığıyla tasarlanmış sistemler hala çalıştırılıyor. Böyle yazılımları almaya gerek yok, low cost şirketler kendi işlerine yetecek bir yazılımı şirket içinde üretebilir, milyonlarca dolar lisans bedeli vereceğinize 5-6 tane yazılım mühendisi çalıştırın, hem de modern esnek bir sisteminiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 8 yıl önce
THY "yumruğu masaya vurduk" diye konuşadursun, Sunexpress tamamiyle Almanların arka bahçesi olmuş, çok yazık.. Eski THY çalışanlarının kurduğu %100 Türk firmasının sistemini bırak, git Lufthansa'nın lafıyla elin Hintli firmasına milyonlarca euro para ver, faturanın da yarısını gene Türkler ödesin.. Ne güzel iş yahu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he ~ 8 yıl önce
%100 Türk firmasının %50 sini en büyük rakibinin satın aldığından haberin yok sanırım.
kendi ipini çekti ~ 8 yıl önce
Normal şartlarda mevcut bir sistemden bölesine büyük bir yatırımla başka bir sisteme geçmeye kesinlikle karşı çıkardım ama en büyük rakibinin o firmanın ortağı olması Kabul edilemez.
Güzel Haber ~ 8 yıl önce
Çok güzel bir gelişme. Başarı ile hayata geçirileceğine eminiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Tesekkurler Mr Schwaiger siz gittiniz yaptiklariniz devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanex ~ 8 yıl önce
sunex alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İo ~ 8 yıl önce
Olmaz mı gel hangi departmana istersen
PSS ~ 8 yıl önce
https://tr.wikipedia.org/wiki/Yolcu_hizmetleri_sistemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mouse ~ 8 yıl önce
Zor dostum zor . Korkarım Hitit i arayacaksınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klavye ~ 8 yıl önce
Hiç sanmıyorum... iyi oldu iyi
eheheh ~ 8 yıl önce
egemen sunumda çıkmış fotoğrafta değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehheheh ~ 8 yıl önce
cok iyi yaaa :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000