08 Ocak 2010, Cuma 17:30:50

"Sunexpress emin adımlarla ilerliyor"

Dünyada yaşanan ekonomik kriz havayolu şirketlerini vurdu. Ancak SunExpress yoluna emin adımlarla devam ediyor...
  • Yorumları okudum da şu sonuca vardım: Sanırım yorumcuların bir çoğu Sunexpress'e girmeyi başaramayan pilot adayları ki kendi başarısızlıklarını Sunexpress'ii baltalayarak örtbas etmek istiyorlar. Kedeninin ulaşamadığı ciğere munadar demesi gibi.
  • iyidir iyidir memleket kaliteyle tanıstı sayelerinde. SunExpress, Pegasus gibi sirketlere minnettar bu halk. Daha düne kadar otobüslerde sürünen insanımız ucaga hemen alısıverdide, rötardan sikayet etmeye basladı.Az ucakla yüksek kar diyen arkadas ucagın aylık kirasının 400 bin dolar oldugunu bilmiyor sanırım. Sirketler yerde yedek ucak bulunduramazlar rötarı önlemek icin. Ucak uctukca verimlidir. Ulkemizde bu is zor, bilen de konusuyor bilmeyende...
  • ne olmuş sun express'in yarısı lufthansanınsa. pgs de air Berlin'in ortağı. Almanya'da oturmuş milli kaynaklarımız elden gidiyor muhabbeti mi yapıyorlar...
  • adb 24 adinda hizmet veren call center de kimin hissesi olgunu bilen varmi sun express yöneticilerinden ?
  • BU şirkette herkes kasılmış sanki güleryüzlülük yok...farkılıyız muhabbeti nesi farklı herkes aynı ciddiyetle işini yapıyo ama nasıl alman milleti kendini gereksiz üstün görüyosa bu şirkette de aynı havalar benden söylemesi kibir en büyük günahtır..
  • Sunexpress'in pilot problemi devam ediyor. Gel uç diyorlar ama maaş düşük, sözleşmeleri köle ister gibi,hiç bir hakkınız yok sözleşme dahilinde. Deli gibi uçuruyorlar,birde üstüne DLR testi. Bu yüzden de son 3 yılda 5 tane tecrübeli 2. pilot bulamadılar. Olanlarıda Katar'a, oraya buraya kaybettiler. Her aldıkları 2. pilot ya sıfır saatliler ya da 1000 saatin altındaki yabancılar. Bir düşünsün artık lütfen şirket yöneticileri, tecrübeli 2. pilot çekmek için birşeyleri değiştirmek gerekmiyormu?
  • %51'nin Lufthansa ya ait olduğunu yöneticilerinin bile açıkca ifade etitiği bu şirket nasıl oluyorda illegal bir şekilde Türkiye de uçuyor? Ben şahsen boykot ediyorum bu şirketi.Gider onurla atlasla pegasusla uçarım daha iyi.
  • Sn SunExpress yoneticileri gercekten tebrikler,dünyadaki bu global krizden tüm hayayolu sirketleri az yada cok etkilenirken sizinki gercekten basari ancak gecenlerdeki Koln Izmir seyehatimde aniden rahatsizligin nedeniyle gidemedim biletimi degistirmek icin icin Koln havalimanini aradim ancak hicbir yetkiliye ulasamadim,thy ni aradim onlar ilgilenmiyoruz dediler,sunExpress den yetkiliniz yokmu?
  • Bir dönem Sun Express'in su anki en büyük rakibi gibi görünen havayolunda calismis olmama ragmen, "Sun Express hem yolcusuna, hem de personeline deger veren cok iyi bir sirkettir" demekten kendimi alikoyamiyorum. Cunku gercekten oyledir. Bunda da hem Lufthansa hem de THY mantiginin etkisi cok buyuktur. Ozellikle Alman disiplini bu sirketi daha da ileriye goturecektir. Sun Express personeli Lufthansa ID Card'ı tasimaktadir. Yani sirket, Lufthansa'nin Service Partner'idir. Bu da bence personele verilen degerin göstergesidir. Ayrica ülkemiz sivil havaciliğina da katkisi büyüktür. Saygilarimla...
  • ''sunexpres lufthansanın olsaydı ,neden türk register i kullansın'' DİYEN BİLGİSİZ ARKADAŞ.eğer türk register i kullanılmaz ise 1)Türkiye de iç hat uçuşu yapamazlar. 2)Türkiye de üs kuramazlar ve buradan istediklere yere uçamazlar. ( örneğin sunexpres gidip almanyada iç hat uçuşu yapamaz. karının %50 si lufthansaya gittiği halde. ben hala neden sunexspres üzerinden milli kayanaklarımızın peşkeş çekildiğinide anlayabilmiş değilim.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, ''Dünyada yaşanan ekonomik krizde bir çok hava yolu şirketi kapanma noktasına gelirken SunExpress son 2 yılda operasyonlarını yüzde 46 artırmış durumdadır'' dedi.

Say, Samsun Büyük Oteli'nde şirketin faaliyetleri hakkında yaptığı değerlendirmesinde SunExpress'in Türk ve Alman sivil havacılık şirketlerinin ortaklığında 20 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın eşit ortaklığında Antalya merkezli şirketin ilk uçuşunu 1990 yılında gerçekleştirdiğini ifade eden Say, ''Şirketimiz faaliyetlerini Alman ve Türk havacılığının zengin bilgi birikiminden faydalanarak sürdürüyor'' dedi.

Şirketin 2001 yılında başlattığı Antalya Frankfurt uçuşlarıyla Türkiye'nin de yurt dışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu şirketi olma özelliğini de taşıdığını hatırlatan Say, ''O günden bu yana tarifeli uçuş sayısını da hızla artıran SunExpress, 2006 yılında açtığı İzmir'deki 2. merkeziyle iç hat seferlerine başlamış oldu. Şirketimiz bu özelliğiyle de İzmir'i Anadolu şehirlerine aktarmasız uçuşlarla bağlayan ilk hava yolu oldu.''

Şirketin üçüncü merkezini de 2008 yılında İstanbul Sabiha Gökçen'de açtığını ifade eden Say, SunExpress'in bir çok ülkeden toplam 1300 çalışanının da bulunduğunu kaydetti.

SunExpress'in 7 yaş ortalamasıyla 3855 koltuk kapasitesine sahip 20 uçağının bulunduğunu da hatırlatan Say, 2010 sonuna kadar filoya 6 Boing 737-800 daha ekleneceğini belirtti.

Şirketin 2008 yılını rekor büyüme rakamlarıyla kapattığını, 2009'un ilk 9 ayında da yolcu sayısını yüzde 29 artırarak yolcu sayısını yaklaşık 4 milyon 100 bine çıkardığını vurgulayan Say, aynı dönemde gelirini ise yüzde 6'lık artışla 329 milyon Avro'ya yükselttiğini ifade etti.

Dünya'da yaşanan ekonomik krizde bir çok havayolu şirketinin operasyonlarını durdurma noktasına geldiğini belirten Say, ''Dünya'da yaşanan ekonomik krizde bir çok hava yolu şirketi kapanma noktasına gelirken SunExpress son 2 yılda operasyonlarını yüzde 46 artırmış durumdadır. Faaliyetlerimizde otobüs yolcularının havayolu ulaşımına yöneldiğini hissediyoruz. Şirketimizin iç hat ve dış hat seferlerinde geçtiğimiz yılın ocak-eylül döneminde doluluk oranı yüzde 79.4 olarak gerçekleşirken bu dönemde uçuş sayısı 28 bin 246, uçuş saati ise 67 bin 800'e ulaştı'' dedi.

"Sunexpress emin adımlarla ilerliyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumları okudum da şu sonuca vardım: Sanırım yorumcuların bir çoğu Sunexpress'e girmeyi başaramayan pilot adayları ki kendi başarısızlıklarını Sunexpress'ii baltalayarak örtbas etmek istiyorlar. Kedeninin ulaşamadığı ciğere munadar demesi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyidir iyidir memleket kaliteyle tanıstı sayelerinde. SunExpress, Pegasus gibi sirketlere minnettar bu halk. Daha düne kadar otobüslerde sürünen insanımız ucaga hemen alısıverdide, rötardan sikayet etmeye basladı.Az ucakla yüksek kar diyen arkadas ucagın aylık kirasının 400 bin dolar oldugunu bilmiyor sanırım. Sirketler yerde yedek ucak bulunduramazlar rötarı önlemek icin. Ucak uctukca verimlidir. Ulkemizde bu is zor, bilen de konusuyor bilmeyende...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne olmuş sun express'in yarısı lufthansanınsa. pgs de air Berlin'in ortağı. Almanya'da oturmuş milli kaynaklarımız elden gidiyor muhabbeti mi yapıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adb 24 adinda hizmet veren call center de kimin hissesi olgunu bilen varmi sun express yöneticilerinden ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU şirkette herkes kasılmış sanki güleryüzlülük yok...farkılıyız muhabbeti nesi farklı herkes aynı ciddiyetle işini yapıyo ama nasıl alman milleti kendini gereksiz üstün görüyosa bu şirkette de aynı havalar benden söylemesi kibir en büyük günahtır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress'in pilot problemi devam ediyor. Gel uç diyorlar ama maaş düşük, sözleşmeleri köle ister gibi,hiç bir hakkınız yok sözleşme dahilinde. Deli gibi uçuruyorlar,birde üstüne DLR testi. Bu yüzden de son 3 yılda 5 tane tecrübeli 2. pilot bulamadılar. Olanlarıda Katar'a, oraya buraya kaybettiler. Her aldıkları 2. pilot ya sıfır saatliler ya da 1000 saatin altındaki yabancılar. Bir düşünsün artık lütfen şirket yöneticileri, tecrübeli 2. pilot çekmek için birşeyleri değiştirmek gerekmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
%51'nin Lufthansa ya ait olduğunu yöneticilerinin bile açıkca ifade etitiği bu şirket nasıl oluyorda illegal bir şekilde Türkiye de uçuyor? Ben şahsen boykot ediyorum bu şirketi.Gider onurla atlasla pegasusla uçarım daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn SunExpress yoneticileri gercekten tebrikler,dünyadaki bu global krizden tüm hayayolu sirketleri az yada cok etkilenirken sizinki gercekten basari ancak gecenlerdeki Koln Izmir seyehatimde aniden rahatsizligin nedeniyle gidemedim biletimi degistirmek icin icin Koln havalimanini aradim ancak hicbir yetkiliye ulasamadim,thy ni aradim onlar ilgilenmiyoruz dediler,sunExpress den yetkiliniz yokmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir dönem Sun Express'in su anki en büyük rakibi gibi görünen havayolunda calismis olmama ragmen, "Sun Express hem yolcusuna, hem de personeline deger veren cok iyi bir sirkettir" demekten kendimi alikoyamiyorum. Cunku gercekten oyledir. Bunda da hem Lufthansa hem de THY mantiginin etkisi cok buyuktur. Ozellikle Alman disiplini bu sirketi daha da ileriye goturecektir. Sun Express personeli Lufthansa ID Card'ı tasimaktadir. Yani sirket, Lufthansa'nin Service Partner'idir. Bu da bence personele verilen degerin göstergesidir. Ayrica ülkemiz sivil havaciliğina da katkisi büyüktür. Saygilarimla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
''sunexpres lufthansanın olsaydı ,neden türk register i kullansın'' DİYEN BİLGİSİZ ARKADAŞ.eğer türk register i kullanılmaz ise 1)Türkiye de iç hat uçuşu yapamazlar. 2)Türkiye de üs kuramazlar ve buradan istediklere yere uçamazlar. ( örneğin sunexpres gidip almanyada iç hat uçuşu yapamaz. karının %50 si lufthansaya gittiği halde. ben hala neden sunexspres üzerinden milli kayanaklarımızın peşkeş çekildiğinide anlayabilmiş değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000