29 Temmuz 2011, Cuma 09:59:53

SUNEXPRESS ALMANYA'NIN İLK 6 AYI NASIL GEÇTİ?

SunExpress, 2011’in ilk 6 ayında gelirlerini %44 artırdı, yeni şirketi SunExpress Almanya ile pazara başarılı bir giriş yaptı.
  • bu artis da partneri öger türk tur un da katkilarini unutmamak lazim.
  • Paul 10 tane siparis vermek icin board'dan onay bekliyor. 2017 (sira dan dolayi) ilk 787 gelecegini duydum (onay varsa tabi. Ayrica kendisi TK'dan hisseleri sahsen satin almak istediyini duydum. Hayirlisi bakalim.
  • Sunex Almanya kuruldu ve su kadar yolcu tasidi filan. Sanki biz görmüyoruz ve takip etmiyoruz. Sunex TR olarak uculan hatlar artik Sunex Deutschland olarak XG koduyla uculmaya baslandi. Yani bütün bunlar yeni ve artis olarak göstermeye gerek yok. SKY German yapti, oldu. SUN German niye olmasin mantigiyla oldu. 10yillik SKY, 20yillik SUN aöncü oldu.
  • Antalya kurumlar vergisi birincisi, ama personele zarar ettik diye hakettikleri bonusu vermeyecek kadar akıllı, reklam olsun diye bir yazı, ayıptır.
  • YAKINDA STANSTED ANTALYA ERCAN HAFTADA 5 GUN BIR HABER VAR
  • yurtdışında da yurtiçinde de kendini kanıtladı. alman disiplini kaliteli çalışanlar, eğitimli ve belli kriterlerle işe alınmış kabin ve kokpit ekibi ile benzerlerinden ileri bir çağda yaşıyor. tebrikler sunexpress gerçekten iyisin
  • tebrikler sunexpress, almanyadaki rakip turk sirketlerine ornek olsun, kar orani nasil artirilirmis gelsin bizden ders alsinlar...puhahahaha
  • sunexpresste thy da hep gelirlerini arttirdiğindan bahseder. peki giderler ? maliyetler ? aynen şimdi ki hukumetin hep ihracat rakamlarından bahsetmesi gibi. peki ithalat ? cari açık ?sunexpress gelirlerin arttirmiş ancak giderleri de artmiştir ve ilk çeyrekteki 5 milyon euroluk zarar devam etmektedir. bu maliyet yapısı ve öğer ile yapılan ortaklıkla da kar edilmesi kolay değildir. yaz donemi genel olarak herkesin iyi gecer zaten ,dusunun tailwindin ucaklari bile ucuyor yani.
  • SunExpress is the best, forget the rest. Elmas
SunExpress, istikrarlı büyümesini sürdürürek, 2011’in ilk 6 ayında yolcu sayısı, gelirler, uçuş rakamları gibi operasyonel verilerinde yüksek artışlar elde etti. SunExpress, yılın ilk yarısında %18,6 artışla 3.4 milyon yolcu taşıdı ve gelirlerini %44 geliştirerek 271 milyon Euro’ya yükseltti. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 2011’in ilk 6 ayında ağırlığı dış hatlarda olmak üzere uçuş sayısını %12,3 artırarak 24.236’ya çıkardı.

SunExpress, yaz sezonuna da güçlü bir giriş yaparak, Haziran ayındaki sonuçlarında çift haneli büyüme elde etti. Haziran 2011’de taşınan yolcu sayısı, bir yıl önce aynı döneme oranla %21,6 yükselerek 705.928’e çıktı. Haziran ayı gelirleri ise %45,4 artışla 67.9 milyon Euro olarak gerçekleşti. SunExpress 2011’in Haziran ayını %18 artışla 4.870 uçuş gerçekleştirerek kapattı.

SunExpress’in Almanya’da kurduğu kardeş kuruluşu “SunExpress Almanya” 2011’in ilk 6 ayı içinde operasyonlarına başladı. Uçuşlarına 8 Haziran’da 3 Boeing 737-800 ile başlayan SunExpress Almanya, faaliyetlerinin ilk 3 haftası içinde 281 uçuş gerçekleştirdi, 42.621 yolcu taşıdı ve 6.2 milyon Euro gelir elde etti. Halen Frankfurt-Antalya hattı ile Alman ve Anadolu şehirleri arasındaki direkt seferleri gerçekleştiren SunExpress Almanya, Ekim ayının sonlarında filosuna 3 Boeing 737-800 daha ekleyecek ve Almanya’dan Türkiye destinasyonlarının yanı sıra Mısır’ın Kızıl Deniz bölgesine uçacak.

SunExpress’in CEO’su Paul Schwaiger; “SunExpress Almanya’nın başarılı başlangıcından dolayı çok mutluyuz. Yeni şirketimiz, pazara girişinin henüz 3. haftasında 42.000’den fazla yolcumuzu taşımayı başardı. SunExpress markası artık biri Türk, diğeri Alman 2 havayolunu destekleyen tek bir ekipten oluşuyor ve ekip olarak hedefimiz müşterilerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunabilmek." dedi. Alman Sivil Havacılık Otoritesi LBA’nın üst düzey yöneticilerinden Hans-Henning Mühlke ve Axel Losansky, SunExpress’in Antalya’daki genel merkezini ziyaret etti ve SunExpress Almanya’nın işletme ruhsatını resmen teslim ederek, ekibi başarılarından ötürü tebrik etti. Paul Scwaiger ise yeni havayolunun birinci önceliğinin, aynen Türkiye’de 22 yıldır faaliyet gösteren SunExpress’te olduğu gibi yüksek operasyonel standartlar ve müşteri memnuniyeti olacağını ifade etti.

SunExpress’in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise “Türkiye’nin bu yaz sezonundaki tartışmasız popülaritesi devam ediyor. SunExpress olarak ülkemizin bu büyük turizm potansiyelinin kuvvetli bir destekçisi olmaya devam edeceğiz. Antalya, İzmir ve İstanbul gibi klasik turizm destinasyonlarımızın yanı sıra Anadolu destinasyonlarının da Alman seyahat pazarında gittikçe daha fazla talep görüyor olmasından ve çok canlı iç hat pazarından özellikle mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
SUNEXPRESS ALMANYA'NIN İLK 6 AYI NASIL GEÇTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu artis da partneri öger türk tur un da katkilarini unutmamak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paul 10 tane siparis vermek icin board'dan onay bekliyor. 2017 (sira dan dolayi) ilk 787 gelecegini duydum (onay varsa tabi. Ayrica kendisi TK'dan hisseleri sahsen satin almak istediyini duydum. Hayirlisi bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sunex Almanya kuruldu ve su kadar yolcu tasidi filan. Sanki biz görmüyoruz ve takip etmiyoruz. Sunex TR olarak uculan hatlar artik Sunex Deutschland olarak XG koduyla uculmaya baslandi. Yani bütün bunlar yeni ve artis olarak göstermeye gerek yok. SKY German yapti, oldu. SUN German niye olmasin mantigiyla oldu. 10yillik SKY, 20yillik SUN aöncü oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya kurumlar vergisi birincisi, ama personele zarar ettik diye hakettikleri bonusu vermeyecek kadar akıllı, reklam olsun diye bir yazı, ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAKINDA STANSTED ANTALYA ERCAN HAFTADA 5 GUN BIR HABER VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yurtdışında da yurtiçinde de kendini kanıtladı. alman disiplini kaliteli çalışanlar, eğitimli ve belli kriterlerle işe alınmış kabin ve kokpit ekibi ile benzerlerinden ileri bir çağda yaşıyor. tebrikler sunexpress gerçekten iyisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler sunexpress, almanyadaki rakip turk sirketlerine ornek olsun, kar orani nasil artirilirmis gelsin bizden ders alsinlar...puhahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpresste thy da hep gelirlerini arttirdiğindan bahseder. peki giderler ? maliyetler ? aynen şimdi ki hukumetin hep ihracat rakamlarından bahsetmesi gibi. peki ithalat ? cari açık ?sunexpress gelirlerin arttirmiş ancak giderleri de artmiştir ve ilk çeyrekteki 5 milyon euroluk zarar devam etmektedir. bu maliyet yapısı ve öğer ile yapılan ortaklıkla da kar edilmesi kolay değildir. yaz donemi genel olarak herkesin iyi gecer zaten ,dusunun tailwindin ucaklari bile ucuyor yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SunExpress is the best, forget the rest. Elmas

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000